​Ne așteaptă o primăvară "chiar mai periculoasă decât cea din 2020", însă vara acestui an va fi "aproape normală, urmată de încă o perioadă mai complicată în toamna-iarna lui 2021", afirmă Vlad Mixich, expert în politici de sănătate.

Vlad MixichFoto: AGERPRES

"Anul trecut de 1 martie am pus un coșar-mărțișor cu dezinfectant. Coșar pentru că aveam nevoie de noroc. Anul acesta avem în continuare nevoie de coșarul-mărțișor, tot pentru noroc pentru că ne așteaptă o primăvară chiar mai periculoasă decât cea din 2020", avertizează Vlad Mixich, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El explică motivele pentru care această primăvară s-ar putea dovedi mai periculoasă decât cea de anul trecut: "Pe fondul optimismului legat de vaccinare și a oboselii justificate legate de pandemie, mulți dintre noi lăsăm garda jos, deși situația e la fel de periculoasă pentru covârșitoarea majoritate a românilor care nu sunt vaccinați."

Vlad Mixich spune însă că vara acestui an "va fi aproape normală, urmată de încă o perioadă mai complicată în toamna-iarna lui 2021 (dar nu atât de periculoasă ca această primăvară pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate va crește)."

Vestea bună este că "anul viitor, de 1 martie, lucrurile vor fi mult mai bune decât sunt astăzi și nu vom mai avea nevoie de un coșar-mărțișor, cel puțin nu unul pandemic. Pun pariu. Îl țineți?"