Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a numit-o marți în funcția de manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. "Prof. Dr Dorin Hociotă" din București pe medicul Olimpia-Iulia Zoican. Noul manager interimar o înlocuiește la conducerea institutului pe Andreea-Natalia Marinescu, al cărei contract a expirat și care conducea institutul din anul 2009. Este a doua schimbare la conducerea unui spital pe care o face Vlad Voiculescu în mandatul său, după demiterea managerului Spitalului Județean din Cluj.

Institutul ORL Dorin HociotaFoto: Institutul ORL Dorin Hociota

Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, i-au fost aduse la cunoștință o serie de nereguli la nivelul unității sanitare în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o săptămâna trecută cu o parte a personalului medical al institutului. Întâlnirea a fost organizată ca urmare a petiției publice lansată de mai mulți medici în mai 2018, în care acuzau, printre altele, imposibilitatea utilizării tuturor sălilor de operație ale instituției de către toți medicii angajați, acestea fiind "rezervate" și "închise" cu riscul periclitării stării de sănătate a pacienților, imposibilitatea asigurării de către medicii din gardă a asistenței medicale de urgență în gărzi la standarde și în condiții optime pentru pacienți și un mod de adresare ofensator, jignitor și umilitor în unitatea medicală.

"Voi fi partenerul medicilor și al întregului personal din spitale care își fac meseria la cele mai înalte standarde de profesionalism, cu empatie și cu respect pentru pacienți și colegi", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.