​Un tratament inovativ pentru tratarea sclerozei multiple - un medicament care înlocuiește perfuziile cu care sunt tratați în acest moment pacienții - este în curs de aprobare în România. Medicamentul a obținut deja acordul Agenției Naționale a Medicamentului pentru a intra pe piața din România și așteaptă în acest moment și aprobarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a intra pe lista medicamentelor compensate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Practic, pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă, care primesc în acest moment doar tratament perfuzabil, vor putea fi tratați cu un medicament oral. Patru săptămâni de medicație cu aceste pastile acoperă 4 ani de tratament.

Medicamentul a fost deja aprobat de Agenția Națională a Medicamentului și se află în curs de intrare pe lista medicamentelor compensate pentru scleroză multiplă, fiind așteptată decizia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în acest sens.

Medicamentul pentru scleroză multiplă este deja prezent în 81 de țări din întreaga lume, multe dintre ele țări europene.

Potrivit asociațiilor de pacienți, vârsta medie a unui pacient cu scleroză multiplă în România este de 35 de ani, în timp ce în Franța, vârsta medie este de 28 de ani. Asociațiile de pacienți pun acest lucru pe seama momentului diagnosticării, care în România vine mai târziu decât în alte țări.