Ministerul Sănătății anunță că nu ia în considerare introducerea de amenzi de 20.000 de lei pentru medicii care vaccineaza împotriva COVID-19 persoane neprogramate, după ce în spațiul public a fost vehiculată această informație.

Vaccinare anti-CovidFoto: David Talukdar / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Ministerul Sănătății monitorizează campania de vaccinare anti COVID-19 și face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate abuzuri. Prioritatea Ministerului Sănătății este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulții peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, sunt încadrați într-un grad de handicap, imobilizați, imunodeprimați sau fără adăpost", arată instituția condusă de Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății informează că nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancțiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele așa cum sunt stabilite de legislația în vigoare, respectiv HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România cu modificările și completările ulterioare și OMS nr. 2171/2020 privind stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare.