Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, a fost numită luni secretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia semnată de premierul Florin Cîțu a fost publicată în Monitorul Oficial. Ioana Mihăilă îl înlocuiește în funcția de secretar de stat pe Ciprian Bogdan, fost manager al Spitalului Județean și al Spitalului CFR din Timișoara, fost vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (în perioada în care actualul europarlamentar PNL Cristian Bușoi conducea CNAS) și fost consilier al lui Cristian Bușoi la Bruxelles.

Ioana MihailaFoto: Arhiva personala

Ciprian Bogdan, care fusese numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în noiembrie anul trecut, a fost eliberat astăzi din funcție, printr-o decizie a premierului.

Ioana Mihăilă și soțul său, și el medic, au înființat o clinică privată în Oradea.

Odată cu fondarea PLUS, a vrut să se implice în politică și a devenit președintele organizaţiei judeţene Bihor. Ioana Mihăilă a fost și candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea.

Ioana Mihăilă a făcut parte din celula de criză PLUS COVID şi a contribuit la programul de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.