Monica-Emanuela Althamer, navigator de pacienți la Asociația Magic, ONG-ul fondat de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, a fost numită joi secretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia de numire a Monicăi Althamer, semnată de premierul Florin Cîțu, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. Monica Althamer îl înlocuiește în funcția de secretar de stat pe medicul Horațiu Moldovan, venit în minister odată cu fostul ministru Victor Costache.

Monica AlthamerFoto: Arhiva personala

Navigatorii de pacienți, de regulă reprezentanții unor ONG-uri, sprijină și îndrumă pacienții cu boli grave să se descurce în sistemul de sănătate - să ajungă la medic, să își faca analizele și investigațiile medicale etc.

Monica Althamer este al doilea secretar de stat venit în echipa lui Vlad Voiculescu în Ministerul Sănătății, după Andreea Moldovan, medic epidemiolog și medic primar boli infecțioase, directorul medical al spitalului COVID din Brașov.

Monica Althamer a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și în primul mandat al lui Vlad Voiculescu și s-a ocupat atunci de relația cu pacienții.

Monica Althamer are 42 de ani, este licențiată în Teologie și Limba si literatura engleză la Universitatea de Vest din Timișoara și a fost profesor la Liceul Grigore Moisil din Timișoara.

Din anul 2011 a devenit consilier pentru pacienții diagnosticați cu afectiuni oncologice, mai întâi la Asociația Dăruiește Viață, apoi la Asociația Magic.