563 de persoane eligibile pentru etapa a III-a a campaniei de vaccinare s-au vaccinat la Rădăuți

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 28 ianuarie 2021, 15:33 Actualitate | Sanatate


Vaccinare
Foto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia
563 de persoane eligibile pentru etapa a III-a a campaniei de vaccinare s-au vaccinat la Spitalul din Rădăuți în perioada 15-23 ianuarie, anunță Ministerul Sănătății. Medicul coordonator al centrului de vaccinare a fost amendat cu 5.000 de lei. La momentul controlului, inspectorii DSP Suceava au constatat că persoanele venite pentru imunizare în centrul de vaccinare nu erau verificate în aplicația Rovaccinare pe baza CNP-ului si nici în listele de pacienți programati pentru ziua în curs. Listele cu pacienți pentru ziua în curs erau trimise pe whatsapp de către medicul coordonator din DSP către directorul medical al spitalului și redirecționate mai apoi de acesta personalului care asigură paza centrului pentru a permite accesul în unitate pacienților programați.

Cele 563 de persoane vaccinate "peste rând" vor primi și a doua doză de vaccin (rapelul), precizează Ministerul Sănătății.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției Sănătate Publică Suceava au efectuat un control la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți la cerera Ministerului Sănătății, după ce s-a constatat că, în perioada 15-23 ianuarie 2021 au fost imunizate în acest centru 563 de persoane marcate ca eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare. Controlul a avut ca scop verificarea modului de aplicare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România în acest centru.

În centrul de vaccinare, pacienții au fost primiți în baza programărilor printate sau mesajelor sms, iar în cazul pacienților programați de medicul de familie, pe baza declarației acestora.

Inspectorii sanitari au verificat listele de pacienți programați si au constatat că sunt pacienți în dreptul cărora nu sunt completate toate câmpurile din platforma de programare (nu sunt trecute datele de identificare a celui care a programat si nici nu există câmp în care să fie trecută categoria populațională din care face parte, îngreunând astfel verificarea modului de programare).

Centrul de vaccinare din cadrul spitalului a fost organizat pentru personalul medico-sanitar inclus în prima etapă de vaccinare, apoi activitatea centrului a fost prelungită pentru personalul din etapa a II-a, în Municipiul Rădăuți nu există alte centre comunitare deschise.

S-a mai constatat că centrul de vaccinare nu a fost reoptimizat pentru a II-a etapă de vaccinare și pentru un număr mai mare de solicitări de vaccinare. Nu se asigură personalul pentru fiecare punct din structura centrului, fiind adus personal din spital, prin rotație.


Ce sancțiuni au fost aplicate la Spitalul din Rădăuți:

1. Medicul coordonator al centrului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform HG 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

2. Inspectorii sanitari au recomandat reinstruirea personalului privind utilizarea și operarea mijloacelor informatice, respectarea prevederilor legale ( OMS nr.2171/2020) privind evidența persoanelor vaccinate și respectarea prevederilor HG 103/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva Covid-19 si a OMS nr. 2171/2020 pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și functionarea centrelor de vaccinare impotriva Covid-19.


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat ieri controale la centrele de vaccinare și sancțiuni pentru coordonatorii acestora, afirmând că peste 1.300 de persoane care se încadrau în etapa a III-a a campaniei de vaccinare apar în registrul național de vaccinări, ceea ce înseamnă fie că au sărit rândul, fie că este o eroare.

Ministrul Sănătății a anunțat controale la centrele de vaccinare, afirmând că medicii coordonatori ai centrelor unde sunt descoperite astfel de probleme vor fi cercetați disciplinar, iar Guvernul va decide sancțiuni pentru situațiile în care nu este respectată strategia de vaccinare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


15469 vizualizari

 • +20 (20 voturi)    
  563 de persoane 5.000 de lei (Joi, 28 ianuarie 2021, 15:38)

  Dariela [utilizator]

  8,88 lei de persoana
  • +5 (7 voturi)    
   Medicul sef si-a scos banii de 10 ori din spaga (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:44)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Dariela

   dar daca la Radauti s-a facut asta pt 500 de oameni va dati seama ca la nivelul tarii sunt ZECI DE MII de pile, rude si relatii vaccinate fara drept

   pe langa cei 200.000 de esentiali vaccinati fara drept
   • 0 (0 voturi)    
    usurel (Joi, 28 ianuarie 2021, 22:01)

    zgubilitix [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    bro, ia ceva picaturi din plante (ca se dau fara reteta) si calmeaza-te! de unde zeci de mii de pilosi, ai impresia ca ploua cu vaccin? sunt cca 1500 persoane ce nu au fost regasite in listele de programare, 500 au fost depistate deja, o parte probabil sunt erori de inregistrare, mai sunt ceva pilosi prin alte parti, ce elucubrezi tu acolo cu zeci de mii?

    mania persecutiei!
  • +2 (2 voturi)    
   Dar rușinea rămâne (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:52)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui Dariela

   Parca anunțase ieri VV că taie și beneficiile.
 • +13 (17 voturi)    
  Nu doar Radauti (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:00)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Situatia e valabila in toata tara, sunt zeci de mii, dovada unui sistem asa-zis de sanatate corupt, spagar si incompetent. Daca si media si-ar face datoria, am putea afla adevarata stare a sistemului de exterminare din Romania
 • -6 (14 voturi)    
  Cum se poate asa ceva, pai mai ieri iesea (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:06)

  xrogo [utilizator]

  Citu si ne spunea despre succesul campaniei de vaccinare, ca suntem pe primele locuri in Europa, dar despre habarnismul si haosul generalizat nu spunea nimic?
  • -2 (4 voturi)    
   Ba da (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:59)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   A spus ieri foarte clar VV despre asta. Nu ascunde și ia și măsuri. Nu cred că s-a mai înregistrat așa rată a amenzilor in domeniul medical până acum.
   Pe de altă parte, antivaxerii și conspiraționiștii își pot lua o pauză de comentat pentru a-și savura bucuria mică și meschină. Pentru că oameni din sfera lor de valori au sărit rândul la vaccin.
  • 0 (0 voturi)    
   nu (Vineri, 29 ianuarie 2021, 11:52)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   nu e haos generalizat, ritmul ridicat de vaccinare o dovedeste.
 • +16 (16 voturi)    
  PCR radauti (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:11)

  bancheru83 [utilizator]

  pile,cunostinte,relatii...
  • +5 (5 voturi)    
   doar nu crezi ca asta e doar la Radauti? (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:45)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui bancheru83

   pana acum am aflat doar rezultatele de la Radauti dar daca s-ar face controale in toata tara eu cred ca ar fi zeci de mii
 • +13 (13 voturi)    
  cu aşa pedeapsă... (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:13)

  Pacala54 [utilizator]

  vor fi din ce în ce mai mulţi şpăgari şi la centrele de vaccinare. Dacă a luat numai o sută lei de la fiecare din cei 563, a dat ca amendă numai 10% din ce a încasat, e mai puţin decât impozitul pe venit...
 • +12 (12 voturi)    
  Șpaga a fost mai mare decât amenda (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:14)

  vax_XXL [utilizator]

  563 persoane la doar ”20 lei” șpagă și deja s-a ales cu un profit net mai mare decât amenda.
  Dar dacă șpaga a fost mai mare de 20 de lei pe cap de bour vaccinat?!?
 • +16 (16 voturi)    
  Afacere excelenta (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:18)

  pehash [utilizator]

  5000 de lei pentru 563 de "bilete peste rand". Practic, si daca le da cu 10 lei iese pe profit.

  Lista trimisa pe WhatsApp.. bine ca acum stiu si restul cum sa faca.
 • +3 (3 voturi)    
  5000 lei amenda? (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:35)

  TheBorg [utilizator]

  Pentru vreo 500 de vaccinati peste rand? Adica 10 lei pentru fiecare persoana? Asta nu prea e element de descurajare, ba din contra, s-ar putea sa inceapa si altii sa faca la fel.
 • +3 (3 voturi)    
  bine de stiut (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:36)

  eyesopen [utilizator]

  ma ofer sa organizez un grup de 500 de persoane care sa cotizeze fiecare cate 10 lei sa-i acoperim medicului amenda si sa ne putem vaccina linistiti inaintea detinutilor si a altor categorii prioritare pentru guvern. nu de alta, dar noi, astia "din categoria a treia" chiar avem treaba.
 • +1 (3 voturi)    
  nu stiu daca ati remarcat (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:43)

  subcultura [utilizator]

  strategia de vaccinare fiid aproata prin HG, incalcarea ei de un functionar public nu reprezinta abuz in serviciu.

  Totusi, ceva neglijenta, conflict de interese sau falsuri tot or fi pe acolo
 • +1 (3 voturi)    
  amenda (Joi, 28 ianuarie 2021, 17:00)

  gpavel [utilizator]

  amenda foarte mica,o nimica la cat se castiga,poate maxima pe legislatia existenta,dar daca ministerul/directiile de sanatate,considera fapta ca un atentat la sanatatea publica,practic 500 de persoane din categoria de risc, se vaccineaza mai tarziu,cu riscurile de rigoare,procuratura ar putea incadra fapta pe penal!
 • +1 (3 voturi)    
  de ce merge plaforma? ah, softul..... (Joi, 28 ianuarie 2021, 17:02)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Citim din articol :

  "nu sunt trecute datele de identificare a celui care a programat si nici nu există câmp în care să fie trecută categoria populațională din care face parte"

  Pai de ce ii programeaza plaforma? Cum de se poate asa ceva? E atat de prostul softul?

  Nu cred ca se poate asa ceva....aici s-a facut o manarie prin STS...altfel nu cred ca se poate , ca altfel s-ar fii programat mii de persoane in felul acesta.

  Pe scurt, strategia este zero. In etapa 2 trebuiau programati numai cei varstnici....fiindca ei sunt grosul mortilor.....

  etapa 3 : SRI , dl presedinte, parlamentul si restul lumii care vrea.....
 • 0 (2 voturi)    
  genial (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:23)

  Dan_Nemes [utilizator]

  Eu am tot spus ca pedeapsa pentru coruptie ar trebui sa inceapa de la 30 de ani de inchisoare cu executare fara drept de eliberare conditionata (ca degeaba ii dai 30 daca este eliberat dupa 2 ani pe buna purtare).

  Mi-au sarit in cap o groaza de prostI: "cum sa fie pedespe asa mari?" "pentru omor ce pedeapsa vrei?" "unde te crezi, in Coreea?"

  Uite exemplul perfect. Acel medic, a condamnat la moarte 563 de persoane Pentru un astfel de lucru 30 de ani de inchisoare e chiar foarte putin dar in acest caz el primeste o amenda de 5000 de lei (sau 2500 in 24 de ore, nu?)

  Ar mai fi facut el asa ceva chiar si pentru o singura persoana stiind ca in loc de o amenda de 5000 de lei sa primeasca inchisoare pe viata?

  Sunt convins ca nimeni nu ar fi facut asa ceva cu riscul de a fi inchis pe viata.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by