Cum a început „nebunia Ivermectinei” în România și ce știm până acum despre acest medicament. Medic: Nu trebuie să plecăm de la ideea că e miraculos înainte să i se demonstreze clar eficiența

de Clarice Dinu, Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 27 ianuarie 2021, 20:30 Actualitate | Sanatate


Ivermectina
Foto: Hotnews
​​În 14 mai 2020, Ministerul Sănătăţii din Bolivia autoriza utilizarea ivermectinei pentru tratarea COVID-19, medicamentul fiind folosit până acum în principal pentru bolile parazitare ale animalelor, dar și pentru unele ale oamenilor. Știrea AFP, preluată și de presa din România, s-a stins atunci rapid. La opt luni după, farmaciile veterinare sunt brusc asaltate de cereri pentru medicament, medicii și autoritățile intervin avertizând asupra pericolului utilizării de către oameni a medicamentului de uz veterinar. În România, ivermectina nu e aprobată pentru uz uman decât ca unguent de uz extern.
În prezent, ivermectina face obiectul a numeroase studii, în ciuda concluziilor încurajatoare, nefiind încă autorizată pentru tratamentul COVID-19.

„Nebunia Ivermectinei” s-a declanșat odată cu un interviu dat de Gigi Becali pentru ziare.com, pe 17 ianuarie. Titrat „EXCLUSIV Dezvaluirile lui Becali: "Se gaseste doar la mine in Romania, e cel mai bun. Eu am ser, nu pastila. Am 50.000 de flacoane blocate in vama", materialul începea cu fraza „Gigi Becali a ajutat lumea fotbalului sa se vindece de COVID -19” și continua creditând „minunea”: „Ioan Niculae, tatal lui Marius Sumudica, Leo Grozavu, Anamaria Prodan Reghecampf au primit tratamentul minune de la patronul FCSB”. Patronul FCSB garanta că „cel mai bun (tratament-n.r.) este ivermectina. Se gaseste doar la mine, acum in Romania”


Info pe scurt:


 • Ivermectina a fost descoperită la sfârșitul anilor 1970 și aprobată pentru prima dată pentru utilizarea la animale în 1981.
 • Ivermectina a fost aprobată ulterior și pentru administrare la om pentru tratarea a unor boli parazitare intestinale, precum strongyloidiaza intestinală și oncocercioza. De asemenea, este folosită în medicația topică, de uz extern, numai pentru tratamentul paraziților, cum ar fi păduchii sau scabia, sau a unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea rozacee. În prezent este aprobată pentru uz uman în multe țări, din UE până în Statele Unite și în Japonia. Se află pe lista OMS a medicamentelor esențiale.
 • Ivermectina nu e aprobată pentru uz uman în România decât extern, ca unguent. (autorizație ANM)
 • În ultimii 50 de ani, efectele antivirale ale ivermectinei au făcut subiectul a numeroase studii in vivo și in vitro. Potrivit revistei Nature, mai multe studii au raportat efecte antivirale asupra virusurilor ARN, inclusiv SAR-COV-2 sau ADN. (detalii complete aici). Chiar dacă rezultatele în cazul studiilor de laborator au fost incurajatoare, administrarea la oameni ca tratament pentru COVID-19 nu este recomandată oficial.
 • Ivermectina este evaluată în prezent ca un tratament potențial pentru COVID-19.
 • Tratamentul cu ivermectină NU este autorizat nici în SUA pentru COVID-19 ( mai jos în text vezi poziția FDA și NIH).
 • Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, încearcă să aducă Ivermectina în spitalele COVID din România. Scopul, spune el, medicii români vor putea observa singuri ce eficiență și ce efecte asupra pacienților COVID-19, pentru a nu fi nevoiți să se bazeze pe studii din alte țări.
 • Medicii români din spitale COVID știu că medicamentul a avut rezultate bune în studii, dar așteaptă ca el să fie aprobat în țara noastră, pentru a îl putea folosi.


Medic din linia I: Nu trebuie să plecăm de la ideea că un medicament e miraculos înainte să i se demonstreze clar eficiența


Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București, spital COVID, face apel la o "abordare echilibrată" în cazul Ivermectinei - el spune că datele și studiile pe care le avem în acest moment sunt într-adevăr promițătoare: "Sunt studii în derulare, în mod clar este un medicament promițător, dar nu ar trebui să sărim peste etape. Și așa cum s-a întâmplat și cu alte medicamente de-a lungul pandemiei, lucrurile trebuie făcute într-un echilibru. Nu trebuie să plecăm de la ideea că el este un medicament miraculos înainte să i se demonstreze clar eficiența, nu spune nimeni că nu poate fi folosit pe viitor, dar în acest moment cred că este evident faptul că nu poate fi folosit și, în plus, nu are nicio treabă cu vaccinarea, nu numai că nu o înlocuiește, dar nu se poate obține cu ajutorul lui o imunizare cu anticorpi. Chiar dacă se discută despre un efect profilactic, nu are nicio legătură cu vaccinarea."

Adrian Marinescu în echipament de protecție

Practic, Adrian Marinescu, medic aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19 de la începutul pandemiei, atrage atenția că trebuie să așteptăm cu toții, atât medici cât și potențiali pacienți, ca medicamentul să fie aprobat sau inclus în protocolul de tratament pentru COVID-19, pentru ca el să poată fi folosit: "Nu spune nimeni că nu vrem tratamente care să fie eficiente, ieftine și la îndemână. Doar că folosim medicamentele pe care le avem aprobate - chiar dacă este vorba despre aprobări de urgență, ele trebuie trecute prin Comisia de specialitate din Ministerul Sănătății și să fie introduse în protocolul de tratament terapeutic pentru COVID-19. În acel protocol au intrat, de-a lungul pandemiei, și medicamente care au obținut niște aprobări rapide, nu spune nimeni că nu se poate întâmpla."

"Ceea ce este într-adevăr greșit", subliniază Adrian Marinescu, "este să folosești deja medicamentul fără prescripție medicală. Pentru că este clar că nu ai de unde să îl iei - dacă te duci și îl iei din farmacia veterinară este o greșeală foarte mare, principial, și cred că oricine își dă seama de lucru ăsta. Și sunt niște etape prin care ar trebui să treacă, etape care se pot întâmpla rapid, nu spune nimeni că nu se întâmplă. El nu are în prospect recomandare pentru COVID-19, însă în cazul COVID-19, cam toate medicamentele au fost folosite în afara prospectului. Nu sunt nici pro nici contra, dar vreau ca lucrurile să se întâmple oficial și să se treacă, așa cum este normal, printr-o latură oficială, iar lucrul acesta trebuie să se întâmple cu orice medicament. Este evident că nu îl putem lua fără prescripție medicală și este evident că un medic nu îl va prescrie în condițiile în care forma pentru uz uman ori nu există în momentul de față, pentru că în mod clar nu te duci să îl iei de la farmacia veterinară, ori nu are oricum acceptul prin Comisia de specialitate din Ministerul Sănătății."

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: "Studiile sunt promițătoare, dar medicamentul nu este deocamdată aprobat"


Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, spune și el că avem de-a face cu un medicament cu rezultate promițătoare în studiile clinice, dar neaprobat deocamdată în România.

Răzvan Cherecheș

"Sunt studii pe asta și par promițătoare, mai mult chiar decât promițătoare trialurile care s-au făcut până acum arată foarte bine, însă medicamentul nu este autorizat în România. Organizația Mondială a Sănătății încă nu a emis o recomandare. Singura rezervă a mea este aceea că medicamentul nu este încă aprobat", a explicat Răzvan Cherecheș, pentru HotNews.ro.

Ministrul Sănătății a cerut „o opinie” de la Agenţia Naţională a Medicamentului


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că a cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului în legătură cu folosirea Ivermectinei. La rândul său, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andreea Moldovan a precizat că reprezintă un risc utilizarea de astfel de medicamente, care nu au fost testate şi considerate sigure în tratamentul COVID-19.

"Ivermectina este un medicament cu efect antiparazitar, folosit atât în uz uman, cât mai ales în uz veterinar. Ca utilizare umană se recomandă mai ales utilizarea Ivermectinei sub forma unor creme recomandate în tratatementul acneei rozacee, de exemplu, astfel încât nu este un medicament actualmente care să dovedească eficienţă în tratamentul infecţiei COVID. Studiile pe care se bazează utilizarea Ivermectinei sunt deocamdată inconsistente din punct de vedere ştiinţific şi considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate şi considerate sigure şi eficiente în tratamentul COVID”, a explicat Andreea Moldovan.

Omul care vrea să aducă Ivermectina în spitalele COVID din România: "Nu s-a luat de la pisici și se dă la oameni, ci se află pe lista OMS de medicamente esențiale"


Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, încearcă să aducă Ivermectina în spitalele COVID din România. El așteaptă de peste 45 de zile acordul autorităților pentru a face o donație de Ivermectină pentru spitalele COVID din țara noastră. "El este un medicament care poate fi adus, iar medicii din România să își poată face propriile studii și propriile observații. Dar de aici și până la a spune că el este un medicament pentru câini este cale lungă", explică Dragoș Damian, pentru HotNews.ro.

La începutul pandemiei, celebrul antiviral Remdesivir a ajuns în România pe aceeași cale: o cantitate limitată, în câteva spitale COVID, în studiu clinic, pentru a i se observa efectele. Ulterios, Remdesivir a ajuns în protocolul de tratament COVID-19.

Centrul de Studii Clinice Terapia Cluj

"Noi ne-am uitat pe studiile clinice. Umanitatea merge înainte prin aceste studii observaționale. Adică dacă un medic observă că dacă administrează Paracetamol, pacientul respectiv aleargă mai bine - dau un exemplu absolut ipotetic - atunci, dacă există studii în spatele acestei observații, atunci medicamentul poate să aibă o indicație nouă introdusă în prospect. Dar de aici, de la simpla observație și până la introducerea în prospect a indicației noi este o cale lungă și sunt necesare date clinice suplimentare. La Ivermectină, noi vorbim despre o indicație nouă, pentru care studiile sunt promițătoare, dar nefiind încă centralizate, nedându-și acordul o autoritate de reglementare, el nu poate fi utilizat în afara unui cadru medical - adică un medic care face un studiu. Nu poate fi utilizat și nu se recomadă deloc utilizarea lui în SARS-CoV2 în acest moment. Acesta este cel mai bun mesaj pe care îl pot da", spune Damian.

CEO-ul Terapia Cluj susține că medicamentul a fost indicat dintotdeauna pentru uz uman, pentru boli parazitare : "Uzul veterinar este o derivație de la uzul uman, pentru că în general fabricile care produc medicamente de uz uman produc și medicamente de uz veterinar. Nu există nicio diferență, doar că indicația este pentru uz veterinar, dozajul este diferit, formele de administrare sunt diferite - de obicei sunt injectabile cele de uz veterinar, pentru că nu cred că ați văzut un cățel căruia îi place să ia o tabletă. De altfel, el se află pe lista de medicamente esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății pentru tratamentul unor boli parazitare. Utilizarea lui în afara indicației din prospect nu este permisă decât unui medic, unui cadru medical specializat."

În România, Ivermectina nu este înregistrată pentru uz uman. "Probabil că sunt alte medicamente mai uzuale pentru boli parazitare. Este indicat doar unguentul pentru uz uman și există această indicație pentru uz veterinar - este aceeași tabletă, doar că este mai mică sau este injectabil", spune Dragoș Damian.

O explicație pe care Dragoș Damian a găsit-o pentru goana unora dintre români după acest medicament: "Este un lucru care cred că a contat - foarte mulți români au rude în Statele Unite. Acolo se mișcă foarte repede informația și probabil de acolo li s-a spus uite, faceți stoc, pentru că pare să fie bun. Și de aici s-a declanșat nebunia. Și fiind și foarte ieftin, chiar și în Statele Unite. O cură pentru un pacient COVID, pe indicația din protocoalele existente, costă vreo 30 de lei. Nimica toată."


Dragoș Damian

Care este cea mai rapidă cale pentru ca Ivermectina să poată fi folosită în tratarea pacienților COVID din spitale, sub supravegherea unui medic? Ca ea să fie introdusă în protocolul de tratare a COVID-19 de către Comisia de specialitate din Ministerul Sănătății, explică Dragoș Damian: "Așa s-a făcut și pentru celelalte medicamente din protocol. În protocol sunt acum 4 medicamente - Hidroxiclorochină, Remdesivir, Umifenovir și Favipiravir - pe care îl aducem noi. În baza datelor din alte țări și în baza altor protocoale din alte țări, care au observat efecte ale acestor medicamente asupra COVID-19, comisia de specialitate din minister poate să decidă să introducă acest medicament în protocolul terapeutic. Aceasta ar fi calea cea mai scurtă. Se face la Agenția Națională a Medicamentului o autorizație pentru nevoi speciale, pentru că este singura modalitate de a aduce medicamentul în piață, se face la Ministerul Sănătății un preț pentru importator, iar importatorul îl poate aduce și îl poate distribui. Dacă este introdus în protocol, el va putea fi distribuit doar în spitale, pentru că acolo este protocolul. Calea normală este așa: vine producătorul, depune dosar de înregistrare pentru medicament și îl înregistrează în România pentru uz uman, dar nu pentru indicația de COVID-19, pentru că ea nu este în prospect. Dacă indicația nu este în prospect, medicul poate să folosească medicamentul, dar numai off-label (în afara indicațiilor din prospect - n.red.). Iar pacientul în niciun caz nu trebuie să îl cumpere din farmacie ca să îl utilizeze. Calea cea mai scurtă este introducerea în protocol, protocolul generează o nevoie de medicament și o autorizație de nevoi speciale care este emisă de Agenția Națională a Medicamentului."

Pentru oferta de donație pe care Terapia Cluj a făcut-o autorităților, producătorul de medicamente a primit pe 4 ianuarie răspuns că autoritățile evaluează această posibilitate: "Ideea donației este să aducem medicamentul în România, iar medicii noștri din spitale COVID să îl poată utiliza și să își facă propria experiență: adică nu vă luați după americani, lămuriți-vă voi. Este un fel de studiu în mișcare, îl faci ca să vezi tu ce experiență ai tu personal cu medicamentul și dacă într-adevăr pacienților le este bine. Noi am spus aducem noi donația asta, utilizați-l și s-ar putea să spuneți voi că este nevoie de medicament."

"La COVID-19 este o dinamică: vor veni medicamente în studiu, în cazul unora medicii vor observa că sunt bune și au efecte, le vor păstra, iar altele vor ieși din protocolul de tratament. Este o dinamică, atâta timp cât nu există deocamdată un medicament anti SARS-CoV2 eficient și sigur. Și tocmai de aceea pacienții nu ar trebui să alerge după cai verzi pe pereți în farmacii, atâta timp cât nu au un aviz de la medic. Iar medicul nu poate da acel aviz atâta timp cât medicamentul nu este aprobat", este concluzia lui Dragoș Damian.

ANSVSA și Colegiul Medicilor atrag atenția că ivermectina nu e aprobată pentru uz uman în România


Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) avertizează că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari.

Despre utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, ANSVSA spune că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19.

De asemenea, Colegiul Medicilor din România transmite că medicii care profesează în România trebuie să prescrie numai medicamente aprobate la nivelul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) sau Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), arată Colegiul Medicilor.

"Această aprobare din partea autorităților de resort nu trebuie privită doar ca o chestiune birocratică, ci ca o garanție a verificărilor privind eficiența și siguranța unui tratament înainte de a fi disponibil pentru pacienți. Aprobările din partea Agenției Europene a Medicamentului și Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România vin la finalul unui proces atent reglementat, în care sunt analizate de către specialiști datele privind tratamentele", arată Colegiul Medicilor.

Tratamentul cu ivermectină NU este autorizat nici în SUA pentru COVID-19


Un medic român din America, Ioan Alexie, a susținut marti seară la Antena 3, că folosește Ivermectina pentru a trata pacienții cu COVID-19, fiind combătut vehement de Alexandru Rafila, care i-a atras atenția că medicamentul nu este autorizat în SUA pentru așa ceva.

Într-adevăr, FDA, autoritatea de reglementare din Statele Unite, precizează că nu a dat o autorizație de utilizare de urgență și subliniază că medicamentul nu trebuie folosit pentru tratarea sau prevenția COVID-19. „O cercetare recentă a descris efectul ivermectinei asupra SARS-CoV-2 în laborator. Aceste tipuri de studii de laborator sunt frecvent utilizate într-un stadiu incipient al dezvoltării medicamentelor. Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă ivermectina ar putea fi adecvată pentru a preveni sau trata coronavirusul sau COVID-19”, precizează sursa citată, amintind că studiile nu au fost realizate nici pe oameni, nici pe animale.


„FDA este îngrijorată de starea de sănătate a consumatorilor care își pot autoadministrara ivermectină destinată animalelor, considerând că pot fi un substitut pentru ivermectina destinată oamenilor. Oamenii nu ar trebui să ia niciodată astfel de medicamente, deoarece FDA a evaluat siguranța și eficacitatea lor doar la anumite specii de animale pentru care sunt destinate. Aceste medicamente pot provoca vătămătri grave oamenilor. Acești nu ar trebui să ia nicio formă de ivermectină decât dacă le-a fost prescrisă de un furnizor de servicii medicale autorizat și este obținută printr-o sursă legitimă”, se arată într-o scrisoare deschisă a FDA.

Dintre efectele adverse menționate sunt: erupții cutanate, greață, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței sau a membrelor, efecte neurologice (amețeli, convulsii, confuzie), scădere bruscă a tensiunii arteriale, erupție cutanată severă care poate necesita spitalizare și leziuni hepatice.

De asemenea Institutul american de Sănătate publică precizează grupul de lucru privind protocolul de tratament în cazul COVID-19 a decis că nu există date suficiente pentru a recomanda sau nu utilizarea invermectinei pentru tratamentul COVID-19. El amintește studiile care au avut concluzii incurajatoare, subliniind însă că informațiile sunt incomplete și limitările metodologice semnificative. „Din cauza acestor limitări, grupul nu poate trage concluzii definitive cu privire la eficacitatea clinică sau siguranța ivermectinei pentru tratamentul COVID-19”, precizează institutul.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


19804 vizualizari

 • +3 (21 voturi)    
  am luat 5 baxuri... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 20:36)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. le scot la vanzare pe olx si ma imbogatesc.
  • +1 (9 voturi)    
   ivermectina (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:46)

   Agapis [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Va invidiez sincer,eu nu am nici caini nici pisici ca sa-mi pot face rost.Eu zic sa nu o vindeti...
   • +8 (10 voturi)    
    asta e... (Joi, 28 ianuarie 2021, 6:21)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Agapis

    . inceaca si tu cu bitcoini. poate merge.
 • -7 (19 voturi)    
  In SUA (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 20:37)

  Arminius [utilizator]

  medicamentele aprobate oficial sunt prescrise de medic, pe propria raspundere. Nu se aproba pentru una si se interzice pentru alta.
  • -2 (10 voturi)    
   dacă (Joi, 28 ianuarie 2021, 8:45)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   citeai un pic din text, aflai că medicamentul în discuție nu este aprobat pentru consumul uman.
   • +8 (16 voturi)    
    daca si cu parca (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:17)

    diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    deci Dvs ati citit textul si ati aflat ca ivermectina nu este pt uz uman...
    1. Ivermectina a fost descoperita de un japonez acum multe zeci de ani. Pentru ea a primit Premiul Nobel. Dar nu pentru ca a salvat pisicute cu ea ci pt ca a eradicat f multe boli in Africa. Boli la oameni. Deci: Ivermectina este pt uz uman in primul rand.
    2. Ivermectina este folosita in scop veterinar pt ca este un medicament minune. Exista veterinari care dau ivermectina la aproape orice boala. Ca la majoritatea medicamentelor nu se stie nici la Ivermectina cum actioneaza exact. Se pare ca are un efect imunomodulator f puternic.
    3. Pana acum la multele milioane de doze de Ivermectina administrate la oameni nu s-au constatat reactii adverse grave.
    4. Nu exista nici-un motiv specific contra administrarii de medicamente veterinare la oameni. Cu conditia sa nu aiba alte substante adaugate. Credeti ca viata unui om este mai valoroasa decat a unui cal de 10 Milioane de dolari? Ca un asemenea cal primeste medicamente de mai proasta "calitate" decat oamenii?
    5. Substanta chimica Ivermectina, este una singura. Nu exista formule diferite pt om si animale.
    • +6 (8 voturi)    
     Este si pentru uz uman. (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:31)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

     Poate nu cea cumparata de la veterinar, dar nu ar trebui sa fie asa de diferita. Scrie mare si lat pe wiki ca are efecte anti-virale pentru virusi ARN, si este testat pentru Sars Cov 2. Ce e drept cam subtire cu rezultatele dar nu e dramatic daca careva vrea sa il ia, acuma cand serviciile medicale sunt praf si pulbere.
    • 0 (0 voturi)    
     titlu mare de tot (Joi, 28 ianuarie 2021, 19:44)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

     ”ANSVSA și Colegiul Medicilor atrag atenția că ivermectina nu e aprobată pentru uz uman în România”
     • 0 (0 voturi)    
      unde ? (Vineri, 29 ianuarie 2021, 12:13)

      nick1587873340950 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      CDC-ul la aprobatacuma 4 luni de zile, ce ai citit tu ?
   • +7 (9 voturi)    
    E aprobat pentru uz uman peste tot mai putin in RO (Joi, 28 ianuarie 2021, 11:17)

    Mustar [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    UIte aici:

    STROMECTOL 3 mg, comprimé (princeps)
    IVERMECTINE ARROW LAB 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE BIOGARAN 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE EG 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE GERDA 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE MYLAN 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE PIERRE FABRE 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE SANDOZ 3 mg, comprimé
    IVERMECTINE ZENTIVA 3 mg, comprimé

    Se da la oameni in Germania, Franta, Danemarca, SUA, si in cam toate tarile sarace unde mai sunt boli parazitare.
    • -3 (5 voturi)    
     paraziti prietene (Joi, 28 ianuarie 2021, 12:58)

     Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

     toate tarile din africa asia, zona oceaniei si america de sud si centrala. Adica boli tropicale, paraziti. sunt insecte care isi depun oole sub piele si te trezesti cu larve sunt larve intestinale/viermi si alti paraziti. Asta estefolosinta medicamentului nu raceli gripe, mai ales ca in tarile astea nu stiu ce e aia raceala gripa. Deci da pentru asta e folosit, si da in romania nu exista ca nu e cerere, cati copii subnutriti, bolnavi de paraziti intestinali si dearee mor in romania anual? ZERO, pentru ce ar aduce cineva un produs fara piata?
     De aia nu il gasesti in romania. Iar in LUME nu este aprobat pentru COVID, au facut niste testari in USA si a reiesit ca e apa de ploaie impotriva covid. Deci care naiba e interesu de tot se promoveaza medicamente precum asta desi nu sunt pentru asa ceva? Hmmmm money money money....
     • 0 (6 voturi)    
      Are efecte antivirale (spun cercetatorii) (Joi, 28 ianuarie 2021, 13:57)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

      Deci nu e chiar absurd. E clar netestat, dar asa e si vaccinu asa ca e in tema cu anul curent.
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7290143/
      • -1 (5 voturi)    
       tare (Joi, 28 ianuarie 2021, 14:34)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Ceaiul de tei are efecte antivirale, coada soricelului are efecte antivirale. O cura/gura dupa caz de aburi are efecte antivirale. Nu inseamna ca trateaza COVID, nu? :))))

       Vaccinu netestat, a trecut de studii clinice pe 40k indivizi in cazul pfizer :))))
       Prea netestat e asta testat pe 40 de mii de oameni, nu?

       Dar atat de netestat este incat cele 4milioane de israelieni vaccinati si celelalte zeci de milioane la nivel global nu au patit nimic :)
       Dar evindent ca antivaccinisti spun, mai nu e pe o durata lunga. Ia primetene si asteapta 10 ani si apoi imi spui ce efecte are.
       Metoda ARN messager e testata si paratestata de zeci de ani asa ca nu prea inteleg de ce pana ieri ne plangeam ca nu e vaccin azi ca e prea repede:))
       • +3 (5 voturi)    
        Normal ca mARN e testata, pe animale (Joi, 28 ianuarie 2021, 15:04)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

        De peste 10 ani. Cat despre efectele pe termen lung, testarea e in lucru.
        Cat despre nu au patit nimic te invit la SUA sa intri pe Vaers si sa vazi ca nimicul nu e chiar nimic.
        • -3 (3 voturi)    
         mda (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:57)

         Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Lok

         alte conspiratii...
         Ai fost prietene in vre-un spital sa vezi ce e ala covid?
         Adica e bine sa fii informat, dar sa nu ajungi sa te informezi doar de pe Qanon website, zic.
         Daca imi zicea cineva ca in statele unite sunt 77 de milioane cu drept de vot si fara creier ziceam ca e nebun. acum imi dau seama ca sunt multi al naibi in lume!
     • +5 (7 voturi)    
      Tocmai l-a aprobat Slovacia (Joi, 28 ianuarie 2021, 14:38)

      Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

      https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24567859-slovacia-aprobat-folosirea-ivermectin-pentru-tratarea-covid-19.htm

      Iar in SUA e aprobat pentru uz la COVID-19 din 14 Ianuarie:

      https://covid19criticalcare.com/flccc-pressrelease-nih-ivermectin-in-c19-recommendation-change-jan15-2021-final/
      • -2 (4 voturi)    
       slovacia ungaria si polonia (Joi, 28 ianuarie 2021, 15:58)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

       Ar fi o surpriza daca nu aproba toate 3 :))
       Ciudat e ca unii precum slovaci aproba fara studii. Pentru ca expertu ghita zice ca ar fi bun.
       Eu nu am ceva cu medicamentu, spun ca pana nu vor fi studii clinice care sa ateste asta vorbim doar discutii.
       La noi turma de oi s-a dus la cabinetele veterinare sa ceara medicamentu minune.
       Insa din ce am vazut medicamentu minune te scapa de paraziti nu de covid. Si poate sa imbunatateasca la 1 din 100 de cazuri sau mai putin. Si paracetamolul e mai bun decat asta, asa si un ceai poate sa mai imbunatateasca starea. :)))
       Deci pana nu apar studii pe bune gargarisim sa nu ne plictisim. Dar o facem si cu voce tare sa nu creada lumea ca avem cap dejaba :)))
       • +3 (3 voturi)    
        "Fara studii" - sunteti obositori deja (Joi, 28 ianuarie 2021, 17:33)

        Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

        Sunt deja zeci de studii:

        Vezi la paginile 7, 13:
        https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Ivermectin-in-the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf

        Sau aici:
        https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/12/MATH-plus-Rationale-Journal-of-Intensive-Care-Medicine-Dec2020.pdf
        • -3 (5 voturi)    
         bai baiatule ce e ala? (Joi, 28 ianuarie 2021, 19:06)

         Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

         Covid critical care? e vre-o institutie peste FDA si nu stiam eu ? e agentia europeana a medicamentului si nu stiam eu?
         Daca FDA si EMA zic ca nu e aprobat pentru COVID poti sa zici tu cat vrei de pe toate aberatiile de ONG-uri (bara bara cu producatorii) ca e bun la toate.
         Eu nu inteleg de unde aveti atat tupeu de promovati ceva ce nu are studii clinice pentru "claims-urile voastre".
         Ba mai mult s-a incercat o aprobare de curand, si ghici ce a picat testul nefiind diferente intre placebo si asta. CU CAT TUPEU SA PROMOVEZI MAAA?
         daca vor mai fi alte studii si vor arata contrarul bine ar fi dar ma indoiesc.
         Cand esti capabil sa gaesti un link pe site la FDA sa arate ca medicamentul este aprobat pentru uz impotriva COVID esti tare. Pana atunci am inteles, e aprobat de toate siteurile pe unde ai cautat tu sa fie aprobat, felicitari :))))))))))
  • -1 (1 vot)    
   Nu e chiar așa (Joi, 28 ianuarie 2021, 22:55)

   mamarie [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   Eu locuiesc în SUA și din păcate aici sistemul e chiar mai prost decât în România. Doctorii sunt legați în mod implicit de mâni și de picioare de frica de malpraxis și nu prea prescriu nimic din ce nu e în manualele lor, chiar dacă ar fi spre binele pacientului. Rar mai găsești câte un doctor luminat care să aibă ceva inițiativă proprie....
 • +2 (52 voturi)    
  Corona-mania (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 20:43)

  FortApache [utilizator]

  Nu-i nebunie cu aceasta substanta, nebunie este ce fac teroristii asupra psihicului oamenilor zi de zi de zi dis de dimineata cu cifre si prezentari de situatii alarmante din ciclul corona-mania. Cel putin pe batrani i-au distrus definitiv.
  • +1 (25 voturi)    
   Pai asta se VREA (Joi, 28 ianuarie 2021, 0:47)

   burebista [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   Panica totala pana la isterie de masa cu toate aceste stiri despre virus .
  • +7 (21 voturi)    
   Daca nu ar zice nimic (Joi, 28 ianuarie 2021, 0:55)

   justin [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   Ai spune ca e conspiratie mondiala sa musamalizeze tragedia. Pe scurt, esti penibil
  • +2 (10 voturi)    
   fura painea lui Becali (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:04)

   alex..i [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   In loc sa dea stiri despre pitipoance si pitiponci, astia chiar dau stiri de interes public.. de ne baga in sperieti.

   Ce vremuri simple erau cand citeam stiri doar despre a cui tate sunt mai mari, si care nulitate zbiara mai tare.

   Totusi.. daca nu vreti stiri, sunt tabloide si posturi tv pt copii.
 • +22 (32 voturi)    
  saniutza este (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 20:47)

  el_mishu [utilizator]

  de asemenea recomandata, omoara toti microbii - am avut un vecin de bloc care in viata lui nu a avut nici o boala, se trata zilnic cu o jumate' de saniutza - a murit la 52 de ani dar in afara de ciroza era sanatos tun.
 • +11 (25 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 20:54)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  tot la supozitoare pentru pisici o s-ajungem ... ce vaccin, ce tratamente ... ce s-aude dupa colt conteaza cel mai mult ... ca la ghicitori in ghioc ...
 • +22 (32 voturi)    
  Exista (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:00)

  ipolitic [utilizator]

  cam 386 de molecule (adica substante, medicamente) despre care se crede ca ar avea efecte antivirale si sunt in faza de studiu in vitro. Ma intreb, daca s-ar da publicitatii lista, ar exista unii care sa le incerce pe toate simultan? Poate ajuta.
  • +10 (24 voturi)    
   E ciudat (Joi, 28 ianuarie 2021, 0:57)

   justin [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Sunt gramada care nu vor vaccin pentru ca nu stiu ce efecte adverse are (desi exista studii care confirma efectele pozitive).

   In schimb sunt dispusi sa incerce un medicament despre care nu numai a nu stiu ce efecte adverse are, dar nu exista nici studiu ca ar avea vreunul pozitiv. Noaptea mintii...
   • +3 (11 voturi)    
    Problema adevarata e lipsa increderii in medici (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:19)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui justin

    in guvern si cam toata haita de panicati de pe TV. Increderea este greu de obtinut si usor de pierdut, pe scurt nu as vrea sa fiu in locul celor de mai sus daca se confirma cea mai mica temere a populatiei.
    • -1 (9 voturi)    
     Neah (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:50)

     justin [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Nu e vorba despre lipsa de incredere. Tu vrei sa crezi doar ce iti sprijina obiectivele tale.

     Degeaba iti da lumea mii de studii, daca tu nu vrei sa porti masca, nu o sa ai "incredere" in ele. Daca tu nu vrei restrictii, nu o sa ai "incredere" ca ajuta la oprirea virusului. Daca tu nu vrei vaccin nu o sa ai "incredere" in studiile care atesta eficacitatea lui. Daca tu vrei sa iti continui viata ca inainte, nu o sa ai "incredere" in informatiile referitoare la rata de mortalitate.
     • +4 (14 voturi)    
      Mai tii minte balbele OMS si ale Guvernului. (Joi, 28 ianuarie 2021, 10:14)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui justin

      Nu e grav, ba e grav. Nu trebuie masca ba trebuie masca. Spitalele sunt pline, dar sunt goale. Facem spitale modulare, de ochii lumii. Nu putem zbura, dar sparanghel. Cam atunci s-a golit complet increderea si cum spuneam se castiga inapoi foarte greu. Practic nu este posibil in timpul scurt ramas al pandemiei.
      • +2 (8 voturi)    
       Eu tin minte (Joi, 28 ianuarie 2021, 11:35)

       justin [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Lipsa informatiilor in fata unei pandemii produse de un virus nou este un lucru normal. Fiecare tara a incercat sa se apere cum a putut si sa ia masurile care considerau ei ca vor ajuta. Nimeni nu stia cu exactitate (fara proba timpului) cat de contagios este, de cate locuri e nevoie in spitale, de cum sa ne organizam pentru aceasta lupta.
       Asta a fost valabil in toate tarile, nu doar in Romania.

       Cu timpul, odata cu studiile efectuate, s-au schimbat masurile luate pentru a lupta mai eficient.

       Nu contesta nimeni ca au existat balbe, dar sa pui asta pe seama unor conspiratii mondiale iti arata doar limitarile.
       • +2 (4 voturi)    
        Mai tii minte ce pateau cei care nu respectau OMS (Joi, 28 ianuarie 2021, 13:01)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui justin

        si indicatiile balbaite ale acestora? Culmea e ca toate dar cam toate tarile s-au miscat la fel de balbait.
   • 0 (0 voturi)    
    Aceia sunt sovaielnici (Vineri, 29 ianuarie 2021, 10:46)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui justin

    Exista, intr-adevar, dar gramada nu este chiar asa de mare!

    Acestai sunt sovaielnici, negationistii puri si duri, care voteaza AUR-ul, stiu sigur ca nu exista pandemie, nu exista Covrig, deci nu se inghesuie sa bea dezinfectat sau sa ia antiparazitar pentru animale!

    Aceia se trateaza cel mult cu vaccinul Oliviei, pe bza de marar, usturoi si mamaliga vartoasa ...
 • +25 (31 voturi)    
  cum a inceput nebunia? (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:02)

  Pacala se intoarce [utilizator]

  cum a inceput nebunia? cu ajutorul presei bineinteles.
  Goana asta nebuna dupa "coverage", senzational, numere si stiri inutile.

  Acuma scrieti article (alta maculatura inutila) dezbatand cum de s-a ajuns aici.
 • -8 (30 voturi)    
  Te pui cu Doctorescus Romanescus! (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:13)

  newlook [utilizator]

  " În prezent [ivermectina] este aprobată pentru uz uman în multe țări, din UE până în Statele Unite și în Japonia. Se află pe lista OMS a medicamentelor esențiale.
  Ivermectina nu e aprobată pentru uz uman în România decât extern, ca unguent. (autorizație ANM)"

  ======================

  Te pui cu Doctorescus Romanescus! Mai tare decat US, UE, Japonia, OMS !
  • +6 (34 voturi)    
   Te pui cu covidiotii? (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:35)

   iolea [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   In nici o tara nu este aprobat ca tratament anti Covid. Dar tu mesteca iarba in continuare.
   • +2 (8 voturi)    
    NIH: Ivermectin is Now a Treatment Option (Joi, 28 ianuarie 2021, 10:21)

    Mustar [utilizator] i-a raspuns lui iolea

    Oh, rly?

    "NIH (National Institutes of Health) Revises Treatment Guidelines for Ivermectin for the Treatment of COVID-19
    Ivermectin is Now a Treatment Option for Health Care Providers!"

    https://covid19criticalcare.com/flccc-pressrelease-nih-ivermectin-in-c19-recommendation-change-jan15-2021-final/
    • -1 (5 voturi)    
     bai baiatule (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:08)

     Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

     Tu nu intelegi si pace.
     Nu exista tratament pentru COVID si pace. Fiecare foloseste diferite antivirale si medicamente aprobate.
     Faptu ca nu ai tratament poti sa spui ca si apa de ploaie este optiune la tratare. adica e fix fasss.
     FDA nu a aprobat medicamentul pentru COVID pentru ca nu au studii clinice pentru asa ceva. E pe siteul FDA nu ma intereseaza ce zice CDC sau alt institut, ca poate fi o optiune.
     Cand vor veni cu niste rezultate la studii clinice, atunci putem vorbi. Doamne ajuta sa fie bune, dar daca nu sunt bune tot vom avea rezultate. Pana atunci nu va mai pronuntati.
     Vad pe conspirationisti astia cum cred in ceva si apoi cauta sa gaseasca dovezi care sa le sustina credinta. Daca tot va duce bibilica nu mai bine cititi tot, iar mai apoi concluzionati?
     • +1 (5 voturi)    
      Bati campii (Joi, 28 ianuarie 2021, 17:34)

      Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

      Ti-am dat mai sus studiile clinice de pe FLCC.
      • 0 (4 voturi)    
       Bai baiatule x2 (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:49)

       justin [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

       Uite aici statementul oficial al NIH:

       "The COVID-19 Treatment Guidelines Panel (the Panel) has determined that currently there are insufficient data to recommend either for or against the use of ivermectin for the treatment of COVID-19. Results from adequately powered, well-designed, and well-conducted clinical trials are needed to provide more specific, evidence-based guidance on the role of ivermectin for the treatment of COVID-19."

       Stii sa citesti? Nu mai imprastia mizerii.
      • -4 (4 voturi)    
       FL CC (Joi, 28 ianuarie 2021, 19:17)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

       ce institutie e FLCC? fal fal chhh chhh?
       ce institutie e?
       pana si in link e recommendation, mi-am pierdut 1 minut sa citezc o mizerie de pe falfalchhchh unde nu scria nimic, ba mai mult in antet ziceau ca sunt un ONG, nu ca au facut studii pe 50k oameni si a reiesit o imbunatatire a sanatatii unui singur pacient, pur si simplu ziceau ca au scapat africa de pandemiii :)) adica au facut ca insectele sa nu isi mai dapuna ouale :))))))))
       Eu sunt sigur ca lucrezi la Terapia Rambaxy, apropo rambaxy e din india nu? Nu de alta dar tot aud gargarisirea cu Terapia Cluj, si ma bufneste rasu ca e de 20 de ani Terapia a fost vanduta pe 30milioane la niste baieti destepti care dupa 2 ani au vandut-o pe ~400milioane la indieni.Ca se promoveaza ei brand national gen Terapia Cuj e altceva, dar noi stim ca sunt indieni, Damian promoveaza produse in scop comercial nu ca ii pasa de Covid, el vrea bani si sa ne dam seama cat de mult a avut incredere in produsu asta a dat produsul cadou catre stat si a cerut statului sa faca studii clinice, iar daca iese bine el il aduce. :)
       De obicei studiile astea sunt facute de detinatorul MAh dar se pare ca in cazu asta Terapia stia ca nu merita :)))
       • +1 (3 voturi)    
        Prietene, nu stiu care e fixatia ta cu Terapia (Joi, 28 ianuarie 2021, 21:26)

        Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

        Prietene, nu stiu care e fixatia ta cu Terapia, si de ce e asa de importanta firma asta pentru dumneata. Te-a batut vreun CEO de-al lor in curtea scolii cand erai mic? Bea un ceai, inspira adanc si revino-ti.

        In rest n-are rost sa iti mai dau cifre si studii pentru ca oricum nu pricepi nimic, citesti primele 3 randuri si gata, formulezi opinii "de valoare".

        Cu Livia de la BT as avea mai multe sanse sa discut ceva care sa aiba sens decat cu dumneata. Din fericire mai sunt si oameni intregi la cap in tara asta care nu au ADHD si sunt capabilisa citeasca un document cap-coada.
 • -6 (36 voturi)    
  iVERMECTINA (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:41)

  Agapis [utilizator]

  Ati auzit cumva ca d-nul Gigi Becali sau din cei care s-au tratat cu Ivermectina au murit?Sau d-nul doctor Alexie din California care chiar si in aceasta seara a afirmat sus si tare ca ia personal Ivermectina?Eu nu am auzit,dimpotriva aceste persoane sunt bine merci si au si scapat de covid.Acuma sigur ca e bine ca tratamentul sa se faca autorizat si sub un control care poate fi al medicului de familie,sa se mai faca cate o analiza de ficat dar sunt lucruri previzibile .Efectele vaccinarii in schimb nu cred ca sunt la fel de previzibile.In Romania poti suferi mult si bine si de raie ca in farmacii nu gasesti
  Ivermectina crema chiar asa ”aprobata”cum e!
  • -1 (17 voturi)    
   ete fas... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 22:06)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Agapis

   .gigi s-a tratat cu caș de tzap. nu cu Ivermectina.
   • +1 (5 voturi)    
    Ismaile, (Joi, 28 ianuarie 2021, 8:38)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    nu te lasi deloc....si eu care credeam ca IT-stii muncesc cel mai mult in tara asta.
  • +6 (12 voturi)    
   ... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 22:09)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Agapis

   Dar daca fac cancer, leucemie, raman impotenti, sterili(ma rog, la varsta lor nu e grav)?
   Parca asa era la vaccin. Sau daca le recomanda gigi sunt bune.
   • 0 (0 voturi)    
    Corect! (Vineri, 29 ianuarie 2021, 10:51)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Partea a doua a mesajului tau este esentiala: DACA LE RECOMANDA BECALI, SIGUR SUNT CELE MAI BUNE!

    Efecte pe termen lung, cancer, leucemie, sterilitate?! Who cares!

    La vaccin, obiectiile principale nu sunt de loc legate de ACESTE efecte secindare, ci de:
    - conține mercur și auminiu, ne otrvăvește
    - conține extras de fetuși asasinați
    - conține particule de materie neagra (asta am citit ieri pe FB)
    - are cipuri 5G de-ale lui Bil Gheiț, care ne transformă în sclavi
    - ARN-ul o sa ne modifice ADN-ul, ne animalizează!

    Ori, ivermectina singur NU face toate acestea!
  • +4 (18 voturi)    
   Pastile pentru Corona (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 22:37)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Agapis

   Nea Alexie este un Domn, consatean, din Nevada mai exact Las Vegas cu cabinet in buricul targului, stie ce vorbeste altfel nu mai avea de mult timp licenta. Tot ce este aprobat de FDA se poate folosi pe oameni la libera apreciere a doctorului care-si pune la bataie Licenta, Averea si Libertatea in caz ca greseste (deh...USA tara tuturor posibilitatilor).

   Prescrierea bulinelor(pastilelor) in USA are un traseu direct din calculatorul medicului catre farmacia pe care o alegi tu pacient, doar de acolo poti plati si ridica substantele prescrise, nu se gasesc nicaieri pe raft decat cu exceptia celor gen ibuprofen , aspirina etc.

   Acum intervine si acolo organized crime syndicate din spitale, producatori de pastile si asigurari...ca doar nu s-a inventat treaba asta in Ro, doar a fost copiata prost...iar prescrierile de medicatii la nivel de spital sunt facute doar pe anumite scheme de tratament "agreate" de syndicat. Money talks!

   In rest medicul de familie poate prescrie tot ce este aprobat de FDA cu riscurile enumerate mai sus.

   In mare cam asta este treaba prin USA.
 • +1 (21 voturi)    
  Serious.. (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 21:54)

  Observatory [utilizator]

  multi au folosit ulei de oregano încapsulată cu rezultate incredibile....
  Probabil ca exista mai multe variante dar șurile sunt controlate de industria farmaceutica, care se îmbogățește văzând cu ochii...
  • 0 (12 voturi)    
   fraiei. (Joi, 28 ianuarie 2021, 8:54)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   Ulei de oregano??? Leșie domle, ce te complici!
   • 0 (2 voturi)    
    nuuu (Joi, 28 ianuarie 2021, 11:38)

    justin [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Dezinfectant!
 • 0 (14 voturi)    
  Bun asa (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 22:18)

  Casargoz [utilizator]

  Sa iei un tratament doar pentru ca ai citit in ziar.
  Era un proverb care zicea așa :
  Dacă crezi tot ce citești mai bine nu mai citi!
  Un medicament care e la fel de eficient ca THD dacă citești ziarele ... dar măcar dacă tot fumezi THD măcar rămâi cu o senzație plăcută .
 • +14 (30 voturi)    
  Stiati ca... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 23:12)

  johnescu [utilizator]

  Dr. Satoshi Omura a primit premiul Nobel pentru medicina prin descoperirea Ivermectinei ???!!!???
  Stiati ca Africa ar fi pierdut milioane de vieti fara Ivermectina ???
  Da, Ivermectina este folosita de milioane de oameni, doar ca in Romania ca si in multe alte tari oamenii inca orbecaiesc prin intuneric ! puneti mana si cititi despre dr. satoshi omura !
  stiati ca ivermectina se produce in romania sub licenta Pasteur ???
  ma tem ca autosuficienta unora ii poate pierde iremediabil.
  • +1 (9 voturi)    
   Mda (Joi, 28 ianuarie 2021, 7:44)

   Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui johnescu

   "ma tem ca autosuficienta unora ii poate pierde iremediabil"... eu nu ma tem, chiar sper asta... se mai curata atmosfera, ca acum pute rau...
  • +6 (6 voturi)    
   da, (Joi, 28 ianuarie 2021, 8:41)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui johnescu

   daca aduci invermectina pentru uz uman din SUA, ar fi foarte buna in Romania. Treaba este ca ai nostri folosesc invermectina pastile pentru caini, ceea ce e este altceva. Cozile nu erau la Catena sau la sensiblue, erau la farmaciile veterinare.
   • +4 (8 voturi)    
    In cel mai rau caz scapa de viermi (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:35)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Nu vad nimic rau in asta. O cura de deparazitare nationala. Adica sunt sigur ca e mai bine sa iei Covid fara viermi. Sa nu fie concurs de comorbiditati.
    • -4 (6 voturi)    
     pai cum sa vezi (Joi, 28 ianuarie 2021, 11:49)

     Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Medicamentul ala scapa de paraziti caini si pisicile iar in supradoza produce orbirea animalelor.
     "Nu vad nimic rau in asta", asta zice unul care a baut apa dupa pisica. Nu ai cum sa vezi diferenta, nu?
     Cred ca asa a "gandit" si trump cand zicea oamenilor sa se injecteze cu dezinfectant. Nu vad ce rau ar face asta.
     Mare ti-e gradina doamne, nu zic ca dreptul la opinie nu e un drept valabil pentru toti, dar unii trebuiesc cenzurati. HN nu intelege lucru asta...si vedem unul cu acelasi IQ precum asta ca se duce sa cumpere pastilele, ca a citit el pe social media ca nu ar fi probleme.
     • +2 (6 voturi)    
      Antibioticul este un dezinfectant. (Joi, 28 ianuarie 2021, 15:09)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

      Si deseori e injectabil. Ca sa vezi si ivermectina asta o fi injectabila, poti sa o numesti deparazitant ca ataca viermi, poti sa ii spui antibiotic ca cica ar ataca si malaria, are si efecte antivirale pentru unii virusi cum ar fi Febra galbena. Efecte are destule. Clar nu il recomanda in cazul de fata dar chiar nu poate strica cand cea mai buna idee de pana acuma e masca si distantarea socialista.
      • -1 (3 voturi)    
       nici metafora nu e ce-a fost candva (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:05)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Antibiotic = dezinfectant?
       Oare?
       Cand dai cu dezinfectant pe o suprafata vrei sa omori toate bacteriile. O fi acelasi lucru si cu antibioticul? vrei sa cureti tot ce e viu in organism?
       Pe bune?
       Masca si distantarea inseamna preventie. medicamentu asta de tot il promovati voi inseamna ca te-a durut undeva de preventie si bagi antiparazitant in tine ca sa te cureti, precum baga trump dezinfectant.

       Deci nu te scapa de masca te scapa de viermi! cred ca e un slogan bun pentru advertising!

       "ia ivermectina , nu te scapa de masca te scapa de viermina" :))))))))))
       • 0 (0 voturi)    
        E in nume "anti-biotic". (Vineri, 29 ianuarie 2021, 11:56)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

        Sau impotriva chestiilor vii. Orice substanta are un LD50, chiar si apa pe la 10 litrii in cateva ore. Dar diferenta intre un dezinfectant si un antibiotic cu uz intern e ca LD50-ul este mult mai mic pentru bacterii decat pentru om. In timp ce un dezinfectant, in general cu uz extern nu e obligat la conditia asta.
  • +1 (11 voturi)    
   catre Johnescu (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:10)

   ivanmihai [utilizator] i-a raspuns lui johnescu

   Nu va mai bateti capul cu toti. Nici macar articolul de care se discuta aici nu mentioneaza cel mai important argument de care vorbiti. Este absolut clar ca daca s-ar acredita acest medicament (cu toate ca a fost) ar fi o gaura financiara imensa la cei ce produc vaccinurile iar unii din OMS ar raspunde pe viata. Aici se confrunta medicii care sunt "afiliati" la producatorii si diatribuitorii din farma si cei de buna credinta. Un om care poseda ceva logica isi pune intrebarea: De ce un vaccin valabil 6 luni si nu o terapie?
   • -3 (7 voturi)    
    vaccinu e una deparazitarea e alta (Joi, 28 ianuarie 2021, 12:12)

    Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui ivanmihai

    Cum sa te duca bibilica sa spui ca, un produs pentru viermi inlocuieste Vaccinu?
    Pai si daca ar trata COVID, pastila minune folosita la paraziti intestinali si topicali, tot nu ar face competitie vaccinului; pentru ca VACCINU e pentru a nu te imbolnavii iar pastila de paraziti trateaza parazitii (din capul unora).

    Trateaza nu previne!!!!!
    Vaccin = preventie
    pastila paraziti= deparazitate (tratareeeeeee)
  • -2 (6 voturi)    
   Da!!.Și tu vrei să iei Nobel-ul? (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:48)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui johnescu

   Păi,tratează-te cu ivermectină și să ne spui pe urmă dacă-i bună.Ai spus clar-a luat premiul Nobel pentru descoperirea ivermectinei,nu pentru utilizarea.Deci ai șanse.Succes.
  • -4 (8 voturi)    
   pentru paraziti, boli tropicale si viermi! (Joi, 28 ianuarie 2021, 12:06)

   Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui johnescu

   pentru paraziti, boli tropicale si viermi, pentru asta e folosit asta nu pentru gripa!

   Ivermectin is not approved by the FDA for anti-viral use.
   A randomized controlled trial (RCT) found no difference in PCR-positive nasal swabs nor in viral load between patients who received ivermectin and those given placebo!

   Ca baiatu ala a primit premiu pentru marea lui descoperire foarte bine dar o folosesti pentru ce a fost descoperita sau studiezi si zici la ce mai e buna dar nu folosesti antibiotice pentru alergi, citostatice pentru raceli si paracetamol pentru bolnavii de cancer, nu?
   Adica e o problema mare daca promovezi cu atata inversunare un medicament neaprobat si nedovedit stiintific. Inseamna ca ori ai probleme la mansarda ori obtii niste foloase de pe urma vanzarii.
   Nici aia de acum 200 de ani care care umblau cu rauta prin USA si videau leacuri penru toate bolile nu aveau interese, nu? vindau mercur la borcan si spuneau ca te curata de toate bolile, adevaru ca in 2 luni nu mai era nimic in tine si tu erai la 3msub pamant.

   Nu pot sa inteleg cum sa promovezi ceva ce nu e aprobat pentru covid, si care a picat la testari. Nici o tara din europa nu vinde medicamentu si uite cum toate somnitatile din cabinetele veterinare si babele si mosii de la catena le stiu mai bine!
 • 0 (6 voturi)    
  ... (Joi, 28 ianuarie 2021, 1:07)

  John_Re [utilizator]

  ce asemanare intre romani si americani... ptiu....

  :))
 • +3 (17 voturi)    
  Cel mai bun protocol pentru Ivermectin in Covid-19 (Joi, 28 ianuarie 2021, 2:05)

  Rrezon1 [utilizator]

  cautati cu google
  "paul marik evms covid-19 management protocol"
  dar fara ghilimele,
  si veti gasi in pdf cel mai bun protocol,
  elaborat de profesorul paul marik,
  de la east virginia school of medicine, usa,

  pe urma cautati
  "paul marik webinar"
  dar fara ghilimele

  in usa NIH l-a trecut pe neutru de pe negativ, si acum
  vor incepe studiile clinice masive

  vreti un consult/reteta in sua, cautati-l pe dr. pierre kory, o alta somitate, il gasiti la youtube

  sapt. asta va fi probabil aprobat pentru prescriere de dr de familie in franta

  este un medicament f. safe, dar sa aveti cel putin un dr de familie pe aproape mai ales in prima zi; in ro dermatologii il pot prescrie

  eu cred, mi-a salvat o matusa de 90 ani in ro in 5 zile, erau gata sa o intubeze

  toti dr-ii de mai sus sa-l incerce intai, apoi sa comenteze, nu risca nimic

  faceti-va o rezerva de 10 zile, cam 12 mg/zi, si luati-l sub control medical imediat, si veti scapa usor, am avut 3 cazuri in familie

  india este in fatza sua, uk, canada la statistici per cap locuitor fiindca il foloseste
  • -2 (12 voturi)    
   Ești medic,să faci asemenea recomandări? (Joi, 28 ianuarie 2021, 9:52)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Rrezon1

   Dacă nu,este ilegal ce faci și să nu te plângi de consecințe.DE ex.,câinele meu a rămas cu purici,pentru-că i-ai mâncat tu ivermectina !!!.
   • +1 (9 voturi)    
    Nu e ilegal. (Joi, 28 ianuarie 2021, 10:16)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Si nu mai speria oamenii degeaba cu fantezii de criminalitate inchipuita.
    • -2 (4 voturi)    
     Care fantezii? (Joi, 28 ianuarie 2021, 12:27)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Să știi că nu am câine.Am vrut să-ți văd reacția de atotștiutor.Când spui că ai citit un protocol,nu poți face recomandări de folosire decât dacă,ai folosit medicamentul și indici sursa de procurare.Nu poți pretinde ca un medicament de uz veterinar să fie acceptat medical pentru uz uman.
     • 0 (2 voturi)    
      Pai numai tu pretinzi. (Joi, 28 ianuarie 2021, 14:04)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Commentul de mai sus, al lui RRezon vb de substanta activa, nu de pastile cumparate de la veterinar, deci e decent si legal.
    • 0 (0 voturi)    
     Te-ai speriat? (Vineri, 29 ianuarie 2021, 8:32)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     De ce?Simți că ai făcut ceva rău?Nu te mai oțărî că nici eu nu mă sperii.Vreau să spun că în balamucul privind tratamentele COVID,apariția unor recomandări neautorizate,combinat cu teama oamenilor,pot produce niște decese suspecte,multe,în serie,cauza fiind folosirea tratamentului recomandat pe aici și atunci este de rău.Nu o spun cu răutate,spre deosebire de tine și câți-va //pricepuți//.Nici tratamentele din spital nu sunt sigure și pot produce victime,dar sunt autorizate și nu implică răspundere penală.Răul nu vine de la autorități,care par depășite,ci de la rudele victimelor care pot reclama și cere pedepsirea.
     • 0 (0 voturi)    
      Inteleg ce spui. (Vineri, 29 ianuarie 2021, 11:13)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Commentul de mai sus nu este al meu e a lui Rrezon1. Dar nici el nu a facut ceva ilegal cum incearca brigada Nino sa insinueze.
  • 0 (6 voturi)    
   Protocolul I-MASK+ se gaseste aici (Joi, 28 ianuarie 2021, 10:23)

   Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Rrezon1

   I-MASK+ Prophylaxis & Early Outpatient Treatment Protocol for COVID-19

   https://covid19criticalcare.com/i-mask-prophylaxis-treatment-protocol/i-mask-protocol-translations/

   https://covid19criticalcare.com/flccc-alliance-i-maskplus-protocol-english/
  • -3 (5 voturi)    
   ma mir de ce, in india il folosesc la oameni? (Joi, 28 ianuarie 2021, 12:22)

   Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Rrezon1

   Hmmmm, oare o fi pentru ca in india exista boli tropicale si paraziti intestinali?
   Adica daca folosesti pentru paraziti de zeci de ani. Nu poti sa pretinzi ca tu de fapt tratai de COVID :))))))))))))))
   P.S. la HWO pe site, exista o lista a tarilor care au achizitionat vaccinu. India saraca nu are nici macar pentru 10% din populatie vaccin contractat! CANADA are 700%.
   Asa ca da India va promova leacuri babesti!
   Cand nu ai ce sa pui in gura spui ce benefici aduce scoarta de copac si radacina. Si asta pentru ca strabunii le-au descoperit, iar laboratoarele de astazi nu sunt capabile :)))))
   Pentru ca atunci cand aud unii care spun cum strabunii mancau rahat de porumbel si ca tot ei ziceau ce beneficii aducea rahatu de porumbel, eu nu ma gandesc ca aia erau savanti ma gandesc cat de mare foamete a fost in perioada aia daca ai fost nevoit sa mananci asa ceva. SI asta pe o perioada lunga caci de..., ai studiat beneficiile nu? doar nu ai renuntat dupa prima gura :)))))
 • 0 (8 voturi)    
  chiar asa ? (Joi, 28 ianuarie 2021, 4:56)

  nick1587873340950 [utilizator]

  medicamentul a fost aprobat in state pentru tratament uman de CDC dupa testari si analiza efecte
  • -4 (8 voturi)    
   FDA nu CDC (Joi, 28 ianuarie 2021, 12:29)

   Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   FDA aproba medicamentele nu CDC care e un comitet care ofera suport pentru controlul si preventia pandemiilor. CDC ofera recomandari, sa ne amintim cum trump a cerut CDC sa faca regulile/recomandarile mai usoare si sa nu recomande mastile.Nu are nici o treaba cu aprobari de medicamente.

   Iar FDA nu a aprobat!
   Daca va e lene sa cautati articole puneti pe google numele substanei si bagati wiki in engleza. aveti raspunsu si mai mult decat atat intelegeti la ce foloseste internetu!
   • 0 (6 voturi)    
    L-a aprobat IHS (Joi, 28 ianuarie 2021, 14:42)

    Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

    https://covid19criticalcare.com/flccc-pressrelease-nih-ivermectin-in-c19-recommendation-change-jan15-2021-final/
    • -1 (5 voturi)    
     FLCCC Press Release? (Joi, 28 ianuarie 2021, 16:25)

     Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

     Aia e o organizatie "non-profit", dupa cum vezi si in antet, iar mizeria aia postata de tine nu e IHS, care apropo nu are treaba oricum cu aprobarea medicamentelor in USA. Acolo FDA aproba.uite cum m-am apucat eu sa citesc 2 randuri de pdf (care vezi doamne ar atesta aprobarea), ca atat e mizeria aia sharuita de tine in care nu arata nimic. pur si simplu niste nimeni spun ca e bun si frumos ala si ca un japonez a eredicate "pandemia" de boli parazitare din africa.
     Pandemia se poate oprii doar prin vaccin, nu prin tratament.
     Daca niste insecte isi depun ouale in fructe legume animale prin africa nu vor fi oprite de ivermectin, (clima si existenta insectelor astea este motivul)
     Deci e o aberatie sa spui ca un medicament care trateaza o boala opreste cauza pandemiei.
     Treateaza un bolnav care a luat toate infectiile astea de la sursa de hrana, alimentatie, de la lipsa de vaccinuri. cand am fost in africa am facut 3 sau 4 vaccinuri si astea erau sa nu ma imbolnavesc pentru ca un prieten s-a trezit cu o larva sub piele, si datorita imunitatii oferite de vaccinurile facute la Matei Balş nu a fost nevoie sa se ajunga la spital in stare critica.
     Pe cand oamenii de acolo nu au acces la vaccinuri si medicamentatie si ajung sa moara cu parazitii astia in corp.
     • +3 (7 voturi)    
      Cei mai publicati doctori din lume niste "nimeni"? (Joi, 28 ianuarie 2021, 17:38)

      Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

      Ia vezi o geana cine is "nimeni astia" ca za vezi cat de varza esti:

      https://covid19criticalcare.com/about/the-flccc-physicians/

      Ia da o geana si peste CV-urile lor de peste 80 de pagini fiecare:

      https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-Alliance-member-CV-Marik.pdf

      https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-Alliance-member-CV-Kory.pdf

      https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-Alliance-member-CV-Meduri.pdf

      Si vezi ca mai sunt cativa pe pagina aia.

      Hai canta la alta masa...
     • +1 (5 voturi)    
      NIH aproba ce se da la COVID si ce nu (Joi, 28 ianuarie 2021, 17:52)

      Mustar [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

      NIH (National Institute of Health) aproba ce se da la COVID si ce nu, si in 14 Ianuarie a aprobat uzul Ivermectinei in tratamentul infectiei cu SARS-COV-2, ia citeste aici:

      https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/statement-on-ivermectin/

      Cat despre FDA, FDA a aprobat Ivermectina pentur uz uman inca din 1996 sub denumirea comerciala de Stromectol:

      https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/nda/98/50-742s001_Stromectol.cfm#:~:text=Approval%20Date%3A%2010%2F08%2F1998

      Ivermectina e si pe lista de "Essential Medicines" a WHO:

      https://www.who.int/medicines/publications/essentialmedicines/EML_2015_FINAL_amended_NOV2015.pdf?ua=1
      • -3 (3 voturi)    
       preteneeee (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:36)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

       FDA aproba medicamentele in US. aia de care zici tu, pot sa spuna ce medicamente recomanda sa fie administrate pentru covid(avand in vedere ca nu a avut nimeni timp sa inventeze un medicament, virusul fiind relativ nou). Dar daca medicamentul nu e aprobat pe teritoriul US ei nu il recomanda.
       Medicamentul e aprobat insa pe teritoriu US pentru alte tratamente; ca il vor folosi unii si alti e altceva. Doar ca el nu are STUDII STIINTIFICE care sa dovedeasca cat de eficace este covid. Pur si simplu este un medicament despre care "noi credem"...
       Fara studii clinice esti un parerist, cum studiile clinice au dovedit ca intre placebo si asta nu este diferenta, rezulta ca asta e ca apa de ploaie. nici rau nici bine, probabil ca unuia din zece mii de oameni ala de ploaie ii face bine :)))
       Bafta ca deja m-am saturat de pareristi.
      • -3 (3 voturi)    
       Essential Medicines (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:41)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

       Evident ca e pe lista medicamentelor esentiale, dar nu vezi sa zica nimeni ca insulina trateaza covid, nu? si ala e pe lista esentiala.
       Asta trateaza paraziti, iar unii pur si simplu se pare ca nu vor si pace...
       Ce crezi ca dovedesti daca spui ca medicamentul e pe lista esentiala de la organizatia mondiala a sanatatii? e pentru alt tratament in care milioane de oameni din zonele sarace dar care totodata se afla intre tropice sunt afectati. Ca asa zone sarace sunt si in romania, dar nu ne afecteaza malariile aici. Ne afecteaza lipsa de educatie (40% analfabeti functionali)
      • -3 (3 voturi)    
       apropo tu esti damian de la terapia rambaxy? (Joi, 28 ianuarie 2021, 18:42)

       Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Mustar

       apropo tu esti damian de la terapia rambaxy?
       :))))))))))))))))
 • +1 (5 voturi)    
  si totusi WHO ... (Joi, 28 ianuarie 2021, 10:48)

  Anonim007 [utilizator]

  https://www.who.int/bulletin/volumes/82/8/editorial30804html/en/
 • -2 (6 voturi)    
  Individul din USA (Joi, 28 ianuarie 2021, 11:38)

  Adry@n [utilizator]

  Am vazut cum se prescriu medicamentele in USA.
  La TV de dimineata pana seara i se pun reclame cu medicamente telespectatorului, la sfarsit toate au acelasi mesaj. INTREABA-TI DOCTORUL DACA NU TREBUIE SA IEI SI TU. Iar doctorul fiind mana in mana cu astia iti prescrie.
  Exemplu elocvent este criza opiumului din USA unde milioane de oameni sunt tinuti prizonieri in propria dependenta. Practic Purdue Pharma vindea OxyContin, iar pentru a scapa de dependenta lui medici prescriau o doza mai mare de .... ati ghicit, OxyContin!
  Mai pana de curand un nebun de la casa alba spunea sa ia oamenii hydroxychloroquine, un medicament fara studii pe asa ceva care mai mult decat atat dadea atacuri de panica si omora oamenii!
  Acest Damian de la Terapia Rambaxy, nu mai e terapia cluj de aproape 2 decenii, isi vede de interesul companiei si anume sa importe un medicament si sa faca bani. Dar studiile sa le faca altii gen statu roman. Niste ipocriti care promoveaza medicamente minune pentru care nu exista studii.
 • -2 (4 voturi)    
  Am un remediu bun de incercat ! (Joi, 28 ianuarie 2021, 15:40)

  Cugetator [utilizator]

  Realitatea cruda este ca pandemia coronavirusului chinezesc ramane extrem de periculoasa, fiindca sa comande si chiar sa utilizeze infectia este frecventa si apar continuu noi tulpini , iar procentul de inbolnaviri nu e foarte mare, dar este aleatoriu. Vaccinurile desigur exista, dar eficacitatea reala ramane necunoscuta. Ca atare se propun si se adopta de publicul speriat ,scheme de tratament tot mai ciudate ,cum este si medicamentul veterinar pentru deparazitare numit ivermectina . Pot sa pun pariu ca daca propun utilizarea nisipului pentru pisici ,dar numai folosit , vor exista doritori sa comande si sa prescrie !
 • 0 (0 voturi)    
  Marius Hancu - Rasp. Colegiilor Medicilor 1/3 (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 6:39)

  Rrezon1 [utilizator]

  Doua colegii medicale importante din Romania au declarat ieri in privinta adoptarii/acceptarii Ivermectinei in tratarea Covid-19:
  ~~~
  Colegiul Medicilor din Municipiul București și Colegiul Medicilor din România lansează un apel pentru o comunicare responsabilă în privința tratamentelor pentru COVID-19.

  Reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) au sesizat și trag un semnal de alarmă privind faptul că în spațiul public sunt prezentate așa-numite ”tratamente-minune” pentru afecțiunea provocată de virusul SARS-CoV-2, tratamente pentru care sunt vehiculate argumente pro și contra. …

  [Textul complet este disponibil la:
  https://www.facebook.com/ColegiulMedicilorBucuresti/?ref=page_internal ]
  ~~~

  Marius Hancu a raspuns. Iata raspunsul/comentariul sau in subsol (nu stiu cat timp va mai sta acolo):
  ~~~
  Doamnelor si Domnilor,
  Doctori si Pacienti,

  Ca fost cadru universitar eu insumi in capitala Romaniei, cred ca inteleg nevoia pentru rigoare in pregatirea unei decizii. Numai ca rigurozitatea cere un efort de studiu preliminar, pregatitor, de aducere la nivel a cercetarii proprii in raport cu subiectul in cauza. Fiindca a fi riguros fara sa o meriti este pompozitate si un balon de sapun.

  Si acum sa ne intoarcem la oile noastre, la subiectul Ivermectinei, fiindca despre ea este vorba, nu, chiar daca onor Colegiile nu au enuntzat-o explicit.

  Primo, doua referinte fundamentale:

  https://covexit.com/webinar-with-professor-paul-marik-the-prevention-outpatient-treatment-of-c19/
  care este legat desigur de protocolul de administrare:

  https://www.evms.edu/media/evms_public/departments/internal_medicine/EVMS_Critical_Care_COVID-19_Protocol.pdf

  Realitatea este ca autoritatile medicale si farmaceutice din SUA, Canada, Franta, Anglia (tarile “avansate”) sau Romania (tarile “mediu avansate”) nu prea au actualmente o baza morala pentru a fi cunoscatoare sau super-riguroase, pentru a pontifica sau decreta despre efectele Ivermectinei asupra Covid-19
 • 0 (0 voturi)    
  Marius Hancu - Rasp. Colegiilor Medicilor 2/3 (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 6:46)

  Rrezon1 [utilizator]

  pentru simplul fapt ca nu au pus manusitzele sau capetele lor, altfel foarte stimabile, la baza, la cercetarea despre acest medicament pentru Covid-19, in tot cursul anului trecut, cam din martie 2020 si pana in decembrie.

  De ce ma refer la martie 2020? Fiindca atunci s-a observat in vitro ca Ivermectina, un medicament venerabil (40 de ani) si respectabil (premiul Nobel) in dermatologie si parazitologie, distruge Covid-19 cu o viteza ametitoare in vitro, il reduce de 5.000 de ori intr-o zi – ca ar putea fi agentul asasin splendid de ucigator de declansat impotriva pandemiei.

  De ce spun ca Vestul n-a facut aproape nimic anul trecut? Fiindca din cele 47 de studii clinice asupra Ivermectinei la site-ul federal american

  https://clinicaltrials.gov
  nici unul nu avea loc in SUA (acum sunt 5), desi se pare ca toate primeau finantarea din America. Motivul: ei, finantarea cercetarii medicale vine in mare masura de la marea industrie farmaceutica, si aceasta industrie vrea ca vehicule de cercetare produse scumpe, ca remdesivir-ul, si nu unul care dupa 40 de ani a devenit generic, ca Ivermectina, la $2/pastila, fara profit. Nu vreau sa exagerez, totusi: au fost cateva studii importante si in Vest, dar putine.

  Cine a facut, atunci, cercetarea in studii clinice despre Ivermectina in Covid-19 anul trecut? Tzari ca Argentina (cateva studii de baza; recomand cele discutate de Profesorul Carvallo in https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04425850?term=carvallo&draw=2&rank=2 https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04425863?term=carvallo&draw=2&rank=1 ).
  Banglades, India, Egipt, pana si Iranul au produs studii clinice respectabile, cu un total serios, de ordinul miilor de participanti.

  Si atunci, cand de ex NIH (National Institutes of Heath), forul suprem medical din SUA, care nu a sponsorat nici un studiu bastinas si localnic in 2020, stramba putin cam mult din nas, ca nu sunt studii pe o populatie mare (si mai ales, hm, americana) si franeaza studiile clinice locale,
 • 0 (0 voturi)    
  Marius Hancu - Rasp. Colegiilor Medicilor 3/3 (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 6:51)

  Rrezon1 [utilizator]

  cum au facut-o pana in 14 ianuarie 2021, cand a intervenit Senatul SUA la cererea unor medici de frunte de terapie intensiva, ca Pierre Kory, aceasta mi se pare deplasat, mai ales cand exista o pandemie prin jur. Mai ales ca sunt multe studii clinice din afara “lumii intaia” care favorizeaza un medicament ieftin, care poate degaja spitalele si elimina Covid-19. Fiindca acei medici luminati luasera studiile din strainatate ca o baza suficient de solida pentru a incepe sa experimenteze pe cont propriu doar cu aprobarea spitalelor lor, fiindca altfel pierdeau prea multi pacienti.

  Cel putin NIH a pus o eticheta neutra pe Ivermectina acum, permitand experimentarea medicala controlata si studiile clinice.

  Circumstante extraordinare reclama masuri extraordinare.

  Ca unul caruia i-au fost salvati recent in Romania trei membri de familie prin folosirea Ivermectinei, prin interventia unor medici curajosi, ca unul care a vazut ca te scapa de cel rau in 4-6 zile chiar inainte de intubare si chiar daca ai o varsta inaintata, nu pot sa sper decat ca toti medicii romani, inclusiv cei de familie, vor beneficia de acest medicament. Sa procedeze cu grija, sa consulte literatura mondiala, da, dar sa poata actiona.

  Nu pot sa doresc Romaniei mai putin decat doresc Canadei sau SUA. I-am transmis Presedintelui Biden:
  https://twitter.com/Marius_Hancu/status/1352455414185668608

  Respect si multa sanatate tuturor.

  Marius Hancu
  Montreal, Canada
  P.S. Cei care doresc mai multe referinte le pot eventual gasi pe pagina de Instagram a Domnului Ministru Voiculescu, in coloana de comentarii din dreapta.
  https://www.instagram.com/p/CKBghqRpdXu/
  ~~~
  Unul din comentariile semnificative:
  https://www.facebook.com/gerulmintii/videos/443894929991643/?sfnsn=m

  [Admin: poate puteti combina intr-un raspuns mare, fara a taia? Multumesc]


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by