Petru Șușcă, aflat la conducerea Spitalului Județean din Cluj de peste 7 ani, este primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu în al doilea său mandat de ministru al Sănătății. În mai 2019, într-o sâmbătă seară, Sorina Pintea, la acea vreme ministrul Sănătății, făcea o vizită "inopinată" la Spitalul Județean Cluj, unde găsea, potrivit propriilor spuse, "lipsă de organizare și mizerie". În decembrie 2019, Șușcă era propus pentru demitere de Consiliul de Administrație al spitalului, arată un document obținut de HotNews.ro. În vara anului trecut, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, l-a demis și el pe Petru Șușcă, dar numai pentru câteva ore. În aceeași zi, Șușcă era repus în funcție printr-un Ordin semnat de această dată nu de ministrul Tătaru, ci de secretarul de stat Horațiu Moldovan. Coincidență sau nu, demiterea lui Petru Șușcă de la conducerea celui mai mare spital din Cluj a coincis și cu un atac lansat de primarul Emil Boc la adresa lui Vlad Voiculescu, pe tema înființării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și a sursei de finanțare.
"Imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu sunt o carte de vizita demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală", afirma Sorina Pintea, ministrul Sănătății la acea vreme, în mai 2019, după o vizită neanunțată la Spitalul Județean Cluj. Fără să ia, însă, vreo măsură în legătură cu unitatea medicală, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Petru Șușcă
Pe 6 ianuarie, noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut prima mutare din mandatul său la conducerea unui spital: l-a demis pe Petru Șușcă și a numit-o în locul acestuia, ca manager interimar, pe Claudia Diana Gherman, medic chirurg și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj. Documentul semnat de ministrul Sănătății a fost obținut de HotNews.ro:

Tot pe 6 ianuarie, Vlad Voiculescu a numit și un nou Consiliu de Administrație al Spitalului Județean din Cluj:

Petru Șușcă
fusese propus pentru demitere de vechiul Consiliu de Administrație al Spitalului Județean Cluj încă din decembrie 2019, arată o Hotărâre a CA, document obținut de HotNews.ro. "Ținând cont de cele expuse și în virtutea atribuțiilor Consiliului de Administrație consacrate de prevederile art. 187, punctul 10, litera f) din Legea 95/2006, propunem analiza de către cei în drept a materialului prezentat în vederea deciziei de revocare din funcție a managerului Petru Șușca întrucât cele constatate vizează prevederile art. 184, alin.1, litera b din Legea 95/2006, în sensul neîndeplinirii culpabile a obligațiilor managerului", se arăta în Hotărârea adoptată de Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Cluj în decembrie 2019.



Cu toate acestea, Petru Șușcă a "supraviețuit" în funcție până în iulie 2020, când Nelu Tătaru, ministrul Sănătății la acea vreme, a semnat un ordin de demitere a acestuia. Pe 2 iulie 2020, Nelu Tătaru l-a demis pe Petru Șușcă, numindu-l manager interimar în locul său pe Daniel Mureșan, medic primar obstetrică-ginecologie.
În aceeași zi, pe 2 iulie, la distanță de doar câteva ore, medicul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, semnează un Ordin de ministru prin care Daniel Mureșan este revocat din funcția de manager interimar al Spitalului Județean Cluj, în care fusese numit în aceeași zi.

Prin încă un Ordin de ministru, semnat tot de Horațiu Moldovan și datat tot 2 iulie 2020, Petru Șușcă este repus în funcția de manager interimar al Spitalului Județean din Cluj, din care fusese demis în aceeași zi de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Medicul Horațiu Moldovan este în continuare secretar de stat în Ministerul Sănătății. El le-a "supraviețuit" ultimilor doi miniștri ai Sănătății - Victor Costache și Nelu Tătaru - iar Vlad Voiculescu a apucat să numească un singur secretar de stat, de la revenirea sa în minister: pe Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din România, care i-a luat locul lui Dragoș Garofil.
De aceea, trebuie sa scapam de PNL si PSD, astia nu lucreaza pentru Romania, lucreaza pentru sine.
Boc face parte din grupul de la Cluj, care este transpartinic. Vezi aparitia sa la Digi24 alaturi de Vasile Dâncu.
Vlad Voiculescu cu sinecurile in mai multe consilii de administratie (din institutii cu bani de la buget)?
Sănătatea populației este mai importantă decât voucherele de vacanță sau primele date bugetarilor, nu crezi?
Bugetele locale se aproba dupa cel NATIONAL!
Cel mai devreme o sa existe bugete locale la sfarsitul lunii MARTIE!
Ce faci pana atunci?
Si apropo... nu poti cheltui banii fara buget... e infractiune (deturnare de fonduri)!
Prin reducere la absurd: dacă ar fi ceva cu adevărat grav, periculos și urgent ce faci, aștepți până îți dă bani Câțu?
leprele se vor scoate singure din joc pentru ca nu se vor putea abtine sa faca prostii si gainarii.
cand au venit la primariile pe care le-au castigat au zis acelasi lucru. motivul este simplu, nu vrei sa-i dai afara pe cei care sunt victime colaterale sau pe cei pe care ii poti corecta si folosi mai departe eficient (in conditiile in care nu sunt multi care nu sunt deja patati de sistemul infect cu care am avut de-a face pana acum). vrei sa scapi doar de cei care n-au nicio legatura cu pozitiile pe care sunt si de cei care se tin de prostii chiar si cand au de-a face cu un management mai bine intentionat.
iar asta s-a inceput deja, au fost desfiintate institutii intregi si departamente care nu faceau nimic. dar in sanatate este mai greu acum in plina criza, nu ai cu cine sa reorganizezi pana nu se mai amelioreaza situatia.
Care sunt acele institutii, cate persoane au fost trecute in somaj (nu in alte pozitii bugetare) si care-i impactul financiar (mii lei /an).
Altfel sunt slogane electorale si eu nu te cred: sunt satul de minciuni.
Numai daca erau acte normative se publicau.
In schimb, Ministerul Sanatatii chiar a emis acte normative fara publicare in M Of., situatie ilegala are ar putea duce la anularea lor in instanta. Ordinele privind regulamentul de functionare al ministerului sunt un exemplu in acest sens.
Iar susca la fel. Este parte a increngaturii din Cluj. Nu spun ca nu are baza politica, dar spitelele de Cluj sunt capusate enorm. Cum altfel ar putea spitalul din Bistrita (spre exemplu) sa arate mai bine decat cele universitare din Cluj. Doar Spitalul Clujana mai face exceptie, in rest e jale.
Asa ca este loc sa mai vina si altii, macar la 4 ani, nu e legat nimeni de scaun ca director.
Clica consta in:
* directorii de la toate institutiile care sunt legate oarecum de primarie
* sefii de spitale
* sefii directiilor din primarie
* seful aeroportului
Nici unul nu e pus la Cluj pe competenta, ci pe pile, in cel mai clasic stil romanesc si nu se schimba de parca sunt legati de scaun. De ce nu se vede asta clar? Boc a avut inteligenta sa nu se arate ca el trage toate sforile, si sa para ca totul e frumos si normal.
Inclusiv ministra partidului pe care il sustii ori de cate ori nu lovesti in toti ceilalti.
Stii vorba aia? Cand doi iti spun sa te culci inseamna ca esti beat!