Ce știm în acest moment despre vaccinarea împotriva COVID-19? Ce dovezi științifice există? Colegiul Medicilor vă invită să luați parte la un demers de informare în premieră, organizat în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță și o parte dintre cei mai cunoscuți medici din România răspund la cele mai mari curiozități despre vaccin, de la profilul beneficiu-siguranță până la criteriile de prioritizare a vaccinării și dezinformarea din mediul online pe subiectul vaccinării anti COVID-19.

Vaccinarea COVID-19 pe intelesul tuturorFoto: Colegiul Medicilor din Romania

"Fără luptă, această bătălie nu va putea fi câștigată foarte simplu și nu va putea fi câștigată decât împreună. Respectarea măsurilor - purtarea măștilor, distanțarea - ne ajută să câștigăm timp. Războiul îl vom câștiga doar prin vaccinare. Cred că acest lucru este clar de la începutul acestei pandemii. Avem peste 90.000 de persoane vaccinate, personal medical, cu un număr mic de reacții adverse. Ne pregătim pentru etapa a II-a a vaccinării, care va începe cu seniorii din centre. La începutul lunii aprilie (până la demararea celei de-a treia etape - populația generală - n.red.) ar urma să avem 1,3 milioane de persoane vaccinate", este mesajul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

"Vaccinarea este singura noastră șansă de a reveni la normalitate. Pentru a fi sinceri până la capăt, în momentul acesta avem un număr limitat de vaccinuri", mai spune Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Valeriu Gheorghiță, medic militar și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, Beatrice Mahler, medic pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, Cristian Oancea, medic pneumolog și managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, medicul pediatru Mihai Craiu, medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balș, prof. Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, se numără printre invitații conferinței "Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor", organizată de Colegiul Medicilor.

Conferința a putut fi urmărită LIVE VIDEO pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România și pe HotNews.ro.