​Medicul Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din România, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial. Andreea Moldovan este prima numire oficială în echipa lui Vlad Voiculescu, de când acesta a preluat conducerea Ministerului Sănătății. Ea îl înlocuiește în funcția de secretar de stat pe medicul Dragoș Garofil.

Medicul Andreea MoldovanFoto: Arhiva personala

Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, spital aflat în prima linie COVID-19. Începând de anul trecut, ea a ocupat și funcția de director medical al spitalului.

Anterior, medicul Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu "Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească".