Incendiul de la Spitalul din Roman: Doi pacienţi ai secţiei Psihiatrie, principalii suspecţi
Potrivit sursei citate, poliţiştii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere ale unităţii sanitare şi au identificat şi audiat cei doi suspecţi.
„A fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere din culpă. Există două persoane bănuite, doi pacienţi ai secţiei Psihiatrie. (...) În funcţie de starea medicală a persoanelor bănuite vom şti dacă răspund sau nu penal pentru fapta comisă. Prejudiciul este de circa 10.000 lei”, a declarat inspectorul şef al IJP Neamţ.
Incendiul de la Spitalul Roman a avut loc în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, în jurul orei 03.00.
Iniţial a fost anunţat ca un incendiu la tomberoane, dar s-a constatat că era la o amenajare din exteriorul clădirii, destinată evacuării lenjeriei.
„Incendiul a generat o cantitate foarte mare de fum care a condus la inundarea cu fum a etajului unu, fiind necesară evacuarea pacienţilor. Secţia avea autorizaţie de securitate la incendiu iar instalaţia de semnalizare a incendiilor a fost declanşată automat, iar personalul a fost alertat. Personalul a evacuat 7 pacienţi până la sosirea pompierilor Detaşamentului Roman şi a utilizat stingătoarele. Pompierii au evacuat alţi 7 pacienţi. În total, un medic, un infirmier şi 2 pacienţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o uşoară intoxicaţie cu fum”, a declarat, în aceiaşi conferinţă de presă, inspectorul şef al ISU Neamţ, colonelul Mihai Ciprian Mitrea.
Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie pentru că se punea în discuţie evacuarea şi transportul unui număr necunoscut de pacienţi din secţia Psihiatrie, şi era nevoie de un număr mare de ambulanţe.
În final, la Spitalul de Psihiatrie au fost transportaţi 7 pacienţi.
„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise”, a precizat inspectorul şef al ISU Neamţ.
Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului şi evacuarea pacienţilor.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade