Ministerul Sănătăţii a lansat, sâmbătă, o campanie de susţinere a vaccinării, pe Facebook. ”Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, îndeamnă ministerul cadrele medicale, singurele pentru care este deschisă vaccinarea în acest moment.

Vaccinul anti-covid19Foto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, a scris Ministerul Sănătăţii, sâmbătă, pe pagina de socializare, alături de o fotografie în care o femeie este vaccinată, relatează News.ro.

„Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă. Speranţa să revenim la normalitatea de care ne este dor tuturor. Aş vrea ca toţi cei care se mai îndoiesc şi oscilează să aibă curaj şi încredere în doctori şi oamenii de ştiinţă", afirmă Valentina Berbecaru, statistician la Spitalul Clinic De Boli Infecţioase Braşov şi membru al comisiei de vaccinare din spital, cea care apare în fotografia de pe Facebook.

Ministerul Sănătăţii afirmă, de asemenea, că Valentina Berbecaru „a început anul cu o super-putere: este vaccinată împotriva COVID-19”.

Cele mai multe dintre comentariile la postare sunt pozitive, oamenii afirmând că urmează să se vaccineze, în momentul în care vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea.

În prima etapă, cea care se desfăşoară în acest moment, sunt vaccinate cadrele medicale şi personalul din unităţile medico-sociale.

În România au ajuns până acum două tranşe de vaccin, puţin peste 150.000 de doze. Până sâmbătă, la ora 17.00, fuseseră vaccinate 13.242 de cadre medicale.