Asociația Dăruiește Viață a lansat campania umanitară "Împreună pentru Moldova. Construim Spitalul Modular ATI Piatra Neamț". Cu fondurile adunate în această campanie, ONG-ul care a construit în București un spital pentru copiii bolnavi de cancer și un spital modular ATI Covid, în curtea Spitalului Elias, își propune să construiască un spital modular ATI Covid și la Piatra Neamț, unde secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean a fost distrusă de incendiul de luna trecută. Investiția este estimată la două milioane de euro.

Oana Gheorghiu si Carmen UscatuFoto: Arhiva personala

"Secția ATI este inima oricărui spital de urgență! Secția Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost distrusă în urma incendiului din noiembrie 2020. Construim Spitalul Modular 2 Piatra Neamț pentru a reda spitalului posibilitatea de a trata pacienți în regim de Terapie Intensivă. O secție ATI exterioară care să le permită cadrelor medicale și pacienților să lupte pentru viață", anunță Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.

Investiția estimată pentru construcția spitalului modular ATI este de 2 milioane de euro.

Spitalul Modular Piatra Neamț va avea:

  • 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
  • Filtre pacienți
  • Zonă de donning și doffing pentru personalul medical
  • Laborator de analize medicale și sterilizare
  • Depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare
  • Post supraveghere
  • Cameră gardă
  • Platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor
  • Spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale

Unde merge investiția: "Împreună vom realiza master planul, proiectul de arhitectură, proiectul tehnic, managementul de proiect, lucrările de montaj a structurii modulare, lucrările de branșare a structurii modulare la rețelele de utilități, precum și conectarea structurii modulare la rețeaua de gaze medicale și aer comprimat - esențiale pentru o secție de ATI. Dotarea cu echipamente și funcționarea secției sunt în responsabilitatea Spitalului Județean Piatra Neamț", arată reprezentanții Dăruiește Viață.

Este al doilea Spital Modular ridicat de Dăruiește Viață, după Spitalul Modular 1 Elias (38 paturi pentru pacienții cu COVID-19) care funcționează în acest moment la capacitate maximă.

Mai multe detalii despre strângerea de fonduri pe https://www.daruiesteviata.ro/proiecte/spitalul-modular-2-piatra-neamt/qWN2Db8vG.