​Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, cea mai mare asociație care reprezintă pacienții oncologici din țară, lansează un proiect de educație medicală pentru persoanele diagnosticate cu cancer pulmonar. Materialul este prezentat într-o formă animată, prietenoasă și cu informații pe înțelesul pacienților: care sunt principalele simptome care ar trebui să îngrijoreze, când ar trebui să meargă pacientul la medic, ce investigații sunt recomandate, care este tratamentul și ce surse de informare suplimentare pot ajuta.

Foto:

Materialul este prezentat într-o formă animată, prietenoasă și cu informații pe înțelesul pacienților: care sunt principalele simptome care ar trebui să îngrijoreze, când ar trebui să meargă pacientul la medic, ce investigații sunt recomandate, care este tratamentul și ce surse de informare suplimentare pot ajuta.

Animația poate fi vizionată și aici.

Proiect animat de educație medicală Cancerul pulmonar pe înțelesul pacientului a fost lansat de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, cu sprijinul Roche România.

În România, cancerul bronhopulmonar este prima cauză de mortalitate în rândul pacienților cu cancer.

În țara noastră, acest tip de cancer este cel mai întâlnit în rândul bărbaților și al patrulea cel mai frecvent la femei, potrivit datelor GLOBOCAN (Global Cancer Observatory).