Asociația SOS Infertilitatea există de 12 ani, acționând în domeniile fertilitate / infertilitate și adopție, iar în ultimii cinci ani organizează de Crăciun, cu sprijinul clinicilor partenere, proiectul „O Șansă pentru Viață”, prin care schimbă destine. Cuplurile cu probleme de fertilitate care au recomandare medicală de fertilizare in vitro pot aplica pentru a intra în extragerea pentru una din cele 18 FIV-uri gratuite prin completarea unui formular de înscriere, în perioada 12 – 21 decembrie 2020, inclusiv, alegând clinica de reproducere umana asistată medical la care doresc să se înscrie.

SOS InfertilitateaFoto: Hotnews

La solicitarea clinicilor partenere, vârsta femeilor eligibile este de cel mult 36 de ani; concret, se pot înscrie pentru tragerea la sorți doar femeile născute după data de 1 ianuarie 1984, inclusiv.

În cadrul Proiectului, clinica oferă cuplului câștigător în mod gratuit: consultațiile medicale necesare stabilirii căii de urmat în vederea fertilizării în vitro; toate procedurile medicale necesare pentru fertilizare în vitro și embriotransfer, în funcție de specificitățile cazului de infertilitate al cuplului; eventuala crioprezervare a embrionilor supranumerari pe o durată de doi ani. Cuplul de pacienți are responsabilitatea de a își acoperi din resurse financiare proprii analizele medicale necesare, precum și totalitatea medicamentelor necesare procedurii. Regulamentul integral (obigatoriu de citit înainte de a aplica sau de a adresa întrebări organizatorilor, aceștia fiind în fapt o echipă formată din două voluntare ale Asociației, care au învins infertilitatea) și linkul către formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina web https://infertilitate.com/ sau în grupul Facebook https://www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea al Asociației; dialogul referitor la proiect are loc, de asemenea, în cadrul grupului Facebook, în care vă puteți înscrie.

Fiecare procedură (inclusiv consultațiile preliminare și eventuala crioprezervare) din cadrul Proiectului are o valoare medie de piață de cca. 4.300 de euro, deci în cele cinci ediții ale Proiectului publicul-țintă al Asociației a economisit peste 330.000 de euro, fiind oferite până în prezent 77 de proceduri FIV.

În cadrul celor patru ediții anterioare ale Proiectului s-au născut nu mai puțin de douăzeci și opt de copii, alte sarcini sunt în curs și există numeroși embrioni crioprezervați.

Puteti de asemenea citi revista de educație despre fertilitate oferită de către Asociatia SOS Infertilitatea.