Fostul director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a fost propus pentru funcția de director medical interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, scrie Turnul Sfatului. Budescu a demisionat de la șefia DSP Sibiu la jumătatea acestei luni, invocând motive medicale, după ce județul atinsese cea mai mare rată de infectare din țară - 9 -, iar municipiul reședință intrase în carantină, cu o incidență de 12 la mia de locuitori.

Budescu DSP SibiuFoto: Turnul Sfatului

Fostul director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a fost propus pentru funcția de director medical al Spitalului TBC din Sibiu, potrivit reprezentanților instituției. Propunerea a venit în Ședința de Consiliu de Administrație din 26 noiembrie, după ce actualul director medical, dr. Ioan Drăghilă, nu a dorit să-și mai prelungească mandatul. Consiliul Județean urmează să analizeze această propunere și să ia o decizie.

Budescu face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului TBC ca reprezentant al DSP, iar el a fost propus ca director medical "ținând cont de faptul că acesta a fost de mult timp membru al Consiliului de Administrație, cunoaște foarte bine spitalul nostru și ne poate sprijini temporar în această perioadă de pandemie", a spus pentru Turnul Sfatului Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Procedura de concurs pentru ocuparea funcției de director medical a fost reluată după ce în luna martie, când s-a organizat primul concurs, nu s-a înscris niciun candidat.

Situația a fost semnalată pe Facebook și de către USR- PLUS Sibiu: "Gabriel Budescu este membru PNL și a condus timp de 10 ani Direcția de Sănătate Publica, iar înainte a fost manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Deși demisia din 13 noiembrie are la bază motive medicale, Dr. Budescu pentru o rocadă politică ce îi va asigura liniștea înaintea pensionării”.

"În plină pandemie și în mijlocul unui scandal național privind politizarea instituțiilor publice, singura grijă a Guvernului este să își pună oamenii în poziții cheie. Considerăm că este o lipsă totală de respect față de sibieni ca aceste ‘rocade politice’ să continue”, a spus Marius Vulcan, candidat USR-PLUS Sibiu.

În 13 noiembrie, Gabriel Budescu a demisionat din funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, invocând motive medicale, iar la DSP Sibiu a fost instalată o conducere militară. Tot atunci a demisionat și directorul Spitalului Județean Sibiu, Liliana Coldea, la cererea vicepremierului Raluca Turcan. La acel moment, județul Sibiu atinsese cea mai mare rată de infectare din țară, 9 la mia de locuitori, iar municipiul Sibiu și trei localități din județ intraseră deja în carantină.