Institutul de Psihiatrie "Socola" a primit miercuri prima ambulanță cumpărată pentru spital în ultimii aproape 30 de ani.

Managerul Institutului de Psihiatrie "Socola", Bogdan Şaramet, a declarat că ambulanţa este destinată transportului pacienţilor internaţi la Institutul de Psihiatrie "Socola", inclusiv al celor de la Secţiile Exterioare din Şipote şi Bârnova. Finanţarea, în valoare de peste 324.000 de lei, fără TVA, a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii, scrie Agerpres.

"Pe lângă această achiziţie, am început, de asemenea, renovarea şi modernizarea Pavilionului III Femei, iar în perioada imediat următoare vom schimba întregul sistem de alimentare cu apă potabilă din spital şi vom înlocui tâmplăria externă de la Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă. Bineînţeles, anul viitor vor urma şi alte investiţii astfel încât institutul să fie la nivelul aşteptărilor pacienţilor dar şi al celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii medicale", a susținut managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi.

Ultima ambulanţă a fost achiziţionată de Institutul de Psihiatrie Socola în 1993.