Ministerul Sănătății demarează marți, 24 noiembrie, procesul de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020. Timp de 4 zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minimum 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

RezidentiatFoto: Ministerul Sanatatii

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință.

Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7.061 la 9.116, pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați.

565 de locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

"În această sesiune am avut un record de candidați, aproximativ 12.000 și o situație epidemiologică specială în care am fost nevoiți să organizăm concursul. Am luat măsuri pentru protejarea candidaților și personalului implicat în organizare, fiind asigurate condițiile de siguranță necesare desfășurării concursului. Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialități deficitare ca de exemplu terapie intensivă, boli infecțioase sau epidemiologie", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Infomații suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidențiat www.rezidentiat.ms.ro.