Toate secțiile ATI din România vor fi verificate, în urma acestor controale urmând a fi elaborat un plan de conformare. ​Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că orice lucrare de reparaţie sau de modernizare la secţiile de Terapie intensivă va fi inclusă în acest plan.

Sectie de Terapie Intensiva Covid-19Foto: Hotnews

"Am discutat despre planul de verificări din secţiile de ATI. Am discutat foarte clar ce urmărim. Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări referitoare la funcţionarea secţiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care va fi adus la cunoştinţa managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparaţie, de achiziţii, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare", a explicat Orban, citat de Agerpres, după o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

El a adăugat că a discutat despre posibilitatea de decontare a acestor cheltuieli din fonduri europene.

"De asemenea, pot să vă spun de pe acum că am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli prin cofinanţare europeană nerambursabilă", a precizat Ludovic Orban.