Elicopterul SMURD din Iași a efectuat un zbor până la Chișinău pentru a salva un pacient român, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, citat de Mediafax. Conform sursei citate, echipajul medical a luat un medicament din Republica Moldova pe care l-a transportat până la Galați. De acolo, pachetul a fost preluat de un alt elicopter SMURD pentru a fi dus la un spital din București.

Elicopter SMURDFoto: Rompetrol

Potrivit IGSU, sâmbătă un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție pentru a prelua de la Chișinău ser antitetanic, destinat unui pacient din România în vârstă de 20 de ani.

Operațiunea a avut loc pentru salvarea bărbatului care avea nevoie urgentă de preparat. Elicopterul cu echipajul medical a aterizat la ora 11:34 pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău, unde a fost așteptat de medicii din Republica Moldova care au oferit preparatul.

La scurt timp, acesta a decolat și a zburat spre Galați, de unde medicamentul a fost preluat de un alt echipaj și transportat pe calea aerului la București. Serul antitetanic urmează să ajute pacientul în vârstă de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgență Doctor Carol Davila din București, conform sursei citate.

IGSU mai spune că misiunea de sâmbătă a fost cea de a 21-a intervenție aero-medicală SMURD realizată de la începutul anului 2020 pe teritoriul R. Moldova.