La Galați se construiește primul bloc ANL pentru cadrele medicale. Imobilul este ridicat în curtea Spitalului Județean de Urgență din oraș. O parte din investiție este suportată de la bugetul județului Galați, scrie Mediafax.

Spitalul Judetean GalatiFoto: spitalulurgentagalati.ro

Clădirea care se construiește în curtea Spitalului Județean de Urgență are 20 de apartamente, 10 cu o cameră și 10 cu două camere, și este destinată personalului medical din sistemul sanitar gălățean. În prezent, constructorul lucrează la mansarda imobilului cu patru etaje.

„Lucrările la blocul ANL din curtea spitalului sunt în plină desfășurare. Constructorul lucrează la mansarda blocului, urmând ca în perioada următoare să monteze și acoperișul. De asemenea, se lucrează și la finisajele interioare. O parte din instalația sanitară a fost montată, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările și la partea electrică”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Instituția gălățeană participă la investiție cu terenul și asigură fondurile necesare pentru rețelele de utilități, iar blocul este construit pe cheltuiala Agenției Naționale pentru Locuințe. În etapa a doua a proiectului, în curtea Spitalului Județean din Galați va fi construit încă un bloc pentru medici și alți angajați din sectorul sanitar.