Guvernul discută joi, în primă lectură, un proiect de OUG privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul, fiind de interes specialitățile ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie. Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că vor fi angajați la Spitalul Gerota al MAI, iar de acolo vor fi distribuiți fără concurs pe posturi vacante.

Medici coronavirusFoto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images

"Am propus acum primii 200, specialităţile care le ţintim sunt ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie. Să vedem dacă e cerere, atunci venim cu suplimentarea, ideea că-i angajăm la Spitalul Gerota al MAI şi de acolo îi distribuim prin coordonarea pe care o să o avem de la Departament. La finalizarea perioadei, care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă fără concurs. Deci asta prevede ordonanţa de urgenţă, deci acesta este modul prin care vom atrage medicii care au terminat", a spus Raed Arafat.

În ceea ce privește situaţia la ATI, Raed Arafat a spus că "numărul aproximativ care au dat examenul acum sunt vreo 130, din care numai aproximativ 70 sunt fără posturi la acest moment".