Pagini Mov – un motor de căutare online de încredere, pe care sunt listate peste 1000 de centre medicale, de recuperare și terapeuți independenți care tratează copii cu deficiențe sau dizabilități, este un proiect lansat de Asociația Unu și Unu și vine în întâmpinarea nevoii părinților de a identifica cele mai potrivite locuri unde își pot duce copiii pentru recuperare motorie sau cognitivă în perioada copilăriei (0-18 ani).

PAGINI_MOVFoto: Asociația Unu și Unu

Pagini Mov s-a născut din nevoia părinților de a face tot ce este posibil pentru recuperarea copiilor lor cu deficiențe sau dizabilități: copii prematuri, dismaturi, cu APGAR mic la naștere, copii cu malformații sau sindroame congenitale, copii cu turburări din spectrul autist, copii cu întârzieri în dezvoltare, copii cu afecțiuni neurologice și copii care necesită tratament pe termen lung, etc..

Pagini Mov este o bază de date de peste 1000 centre medicale și de recuperare private sau de stat, la nivel național, organizate pe județe și localități, oferind servicii în clinici sau la domiciliu, decontate sau nu de catre stat și care pot fi alese după vârsta copilului pentru care oferă servicii. Pagini Mov este o platformă în continuă dinamică. Părinții sunt invitați să scrie recenzii care să vină în ajutorul altor părinți, iar centrele și terapeuții independenți (acreditate/acreditați) pot trimite solicitări de listare a ofertei lor pe platformă.

”Scopul platformei Pagini Mov este de a veni în ajutor părințiilor implicați și dedicați recuperării puilor lor, pentru a le susține lupta de recuperare medicală și visul de a avea un copil fericit și sănătos. Îmi doresc ca niciun copil din România să nu mai înceapă recuperarea târziu, din lipsa de informații pe care le au părinții și din cauza comunicării deficitare între cadrele medicale și părinți. Review-urile părinților vor fi utile în alegerea unui centru de recuperare, sau a unui medic/terapeut, promovând astfel servicii de calitate în folosul copiilor”, a declarat Corina Croitoru – membru fondator și președinte Asociația Unu și Unu.