​Activitatea Centrului de transfuzie sanguină din Bistrița a fost oprită temporar după ce 12 angajați au fost confirmați cu virusul SARS-COV-2, anunță Ministerul Sănătății. O anchetă epidemiologică este în desfășurare, iar activitatea centrului a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud.

Centrul de Transfuzie SanguinaFoto: Facebook.com/Transfuzii

La sediul centrului a fost deja realizată o dezinfecție în cursul zilei de astăzi, iar la ora 18:00 va fi realizată o nouă dezinfecție.

Ministerul Sănătății precizează că la Centrul de transfuzie sanguină Bistrița Năsăud au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure.

Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie, subliniază Ministerul Sănătății.

"Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităților sanitare din județul Bistrița Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița", dau asigurări reprezentanții Ministerului Sănătății.

Institutul Național de Hematologie Transfuzională "Prof.C.T.Nicolau" București va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecție sanitară și testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.