Profesorii care au boli cronice pot opta să predea online, în baza unei recomandări medicale de la doctorul curant, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Scoala onlineFoto: pxfuel.com

Ministrul Sănătății a venit și el cu clarificări vineri legat de adeverințele medicale necesare pentru începerea anului școlar, precizând că vor fi trei tipuri de acte medicale pentru copii și un tip pentru profesorii care au comorbidități:

  • Adeverințele (recomandările) de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. În baza acestor recomandări, copiii pot face școală online.
  • O recomandare medicală pentru copiii care au în familie persoane cu comorbidităţi. În baza acestei recomandări, ei pot opta pentru cursuri online.
  • Avizul pentru intrarea în colectivitate a copilului, necesar doar la începutul fiecărui ciclu de învățământ.
  • O adeverință (recomandare) de la medicul curant pentru profesorii cu comorbidităţi. În baza acestui document, dascălii vor putea preda online.

Tătaru a precizat că avizul pentru intrarea în colectivitate, care va fi eliberat doar la începutul fiecărui ciclu de învățământ, va putea fi obținut de copii de la medicii de familie și în prima săptămână de școală. Perioada a fost prelungă pentru a nu se produce cozi la cabinetele medicilor de familie, a explicat ministrul Sănătății.

De asemenea, mai există un tip de aviz epidemiologic necesar la revenirea în colectivitate pentru situația în care un copil lipsește mai mult de trei zile de la şcoală din motive medicale, a adăugat ministrul Sănătății, vineri, într-o conferință de presă.

CITEȘTE ȘI:

Adeverințele medicale, necesare doar elevilor care intră într-un nou ciclu de învățământ și celor cu probleme medicale sau cu bolnavi în familie/ Anunțul Guvernului