Incredibilul caz al unui bărbat din Bacău, cu dublu transplant și nevăzător cu certificat nerevizuibil: Plimbat în plină pandemie la analize și comisii pentru a demonstra din nou că nu vede

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 28 august 2020, 8:39 Actualitate | Sanatate


Ciprian Onofrei
Foto: Arhiva personala
Ciprian Onofrei a suferit un dublu transplant în anul 2014 - transplant renal și transplant de pancreas - și are, din anul 2013, un certificat de handicap de nevăzător permanent, nerevizuibil. Din cauza acestui handicap, nu se poate deplasa nicăieri fără baston și fără însoțitor. Cu toate acestea, DGASPC Bacău îl plimbă la noi analize și comisii pentru a demonstra, din nou, că este nevăzător. Ciprian Onofrei a primit prin poștă o înștiințare de la DGASPC Bacău și spune că va merge din nou să își facă toate analizele și să demonstreze că este cu adevărat bolnav. Se plânge însă că "este exact cum m-ar fi trimis în gura lupului: și prin spital, și prin policlinică, și prin primărie" în plină pandemie de coronavirus, în condițiile în care, fiind o persoană vulnerabilă, el nici măcar nu iese din casă în această perioadă, în mod normal.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău nu au putut fi contactați de HotNews.ro până la momentul publicării acestui articol, pentru precizări pe acest subiect.


"Eu nu mai văd, văd așa doar niște umbre"


Ciprian Onofrei a povestit, pentru HotNews.ro, că "am primit o înștiințare că cei de la DGASPC au fost sesizați (că beneficiază de încadrare în grad de handicap pe nedrept - n.red.). Eu am certificatul de nevăzător definitiv din anul 2013, adică este nerevizuibil. Pentru că eu nu mai văd, văd așa doar niște umbre. Și este reînnoit și când s-a dat noua lege, în 2017 sau 2018. În plus, eu am nerevizuibilă și decizia de pensie medicală."


Certificatul de handicap permanent, nerevizuibil al lui Ciprian Onofrei

A primit înștiințarea de la DGASPC prin poștă, nici măcar printr-o scrisoare recomandată, și se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi găsit acel plic în cutia poștală: "Am rămas așa... De ce m-au mai chemat acolo? Și măcar dacă îmi trimteau așa ceva prin scrisoare recomandată, după părerea mea. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă eu nu găseam în cutia poștală scrisoarea asta? Nu știu ce să zic."

În anul 2014, Ciprian Onofrei a suferit un dublu transplant: transplant renal și transplant de pancreas. În plus, are un certificat de nevăzător definitiv. În perioada pandemiei, nu a obișnuit să iasă din casă. Povestește că folosește programe speciale pe telefon și pe laptop, care îl ajută mult la unele activități de câțiva ani, nevăzător fiind.

Ciprian Onofrei

Cu toate că face parte din categoria persoanelor vulnerabile și s-a protejat cât de mult a putut de la debutul epidemiei de coronavirus în România, s-a trezit peste noapte că trebuie să umble prin spital și policlinică, pentru analize, și prin primărie, pentru anchetă socială.

Mărturisește că se simte "exact cum m-ar fi trimis în gura lupului: și prin spital, și prin policlinică, și prin primărie": "Acum mă apuc să fac investigațiile, dar este mult de umblat. Eu nici nu ies din casă, acum trebuie să umblu prin spital. Am înțeles că trebuie să merg și la policlinică, și la spital, să fac investigații. Am de umblat și pe la primărie, cu anchetă socială, nici nu știu ce să zic."

Înștiințarea primită de Ciprian Onofrei de la DGASPC Bacău

"Ce să fac? Trebuie să merg înainte. Dar nu știu de ce s-a întâmplat asta. Eu mă voi lupta să demonstrez că chiar sunt bolnav. Eu chiar sunt bolnav. Trebuie să merg înainte", spune Ciprian Onofrei.


"Bătaie de joc uriașă!"


Cazul lui Ciprian Onofrei a fost semnalat public de Emanuel Ungureanu, deputat USR, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și fondatorul Asociației pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru, ONG care sprijină zeci de copii și tineri dependenți de dializă sau cu transplant renal din România.

Ciprian Onofrei, care a trecut printr-un transplant renal, este unul dintre tinerii sprijiniți de ONG-ul fondat de Emanuel Ungureanu.

"Bătaie de joc uriașă", așa descrie Emanuel Ungureanu situația în care se află Ciprian Onofrei, din cauza DGASPC Bacău.

Tabără pentru copii și tineri cu afecțiuni renale organizată de Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru

Emanuel Ungureanu îl descrie pe Ciprian Onofrei ca fiind "un supraviețuitor". L-a cunoscut personal în taberele organizate de Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru pentru copii și tineri cu afecțiuni renale și confirmă că Ciprian nu se poate deplasa nicăieri fără baston și fără însoțitor.

"Ciprian are și dublu transplant, de pancreas și transplant renal, după un diabet agresiv care i-a nenorocit sănătatea. De câțiva ani Ciprian face parte din familia mea extinsă, Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Gradinaru. L-am cunoscut personal în șase tabere pe care le-am organizat pentru zeci de tineri cu insuficiență renală cronică din România, în țară și în străinătate. În toate taberele a fost sprijinit de colegii lui de suferință, în toate deplasările, pentru că Ciprian NU VEDE! Acum câteva zile mi-a scris speriat că a primit un document de la DGASPC Bacău prin care este numit 'suspect'. Motivul? Ar fi mințit că este orb", povestește Emanuel Ungureanu.

"Nenorociții de la DGASPC Bacău uită intenționat faptul că aceasta instituție plină de imbecili i-au acordat certificat de încadrare în grad de handicap grav, cu însoțitor, permanent, nerevizuibil, pe baza unor documente medicale care atestă, fără dubii, că bietul om nu vede, document emis acum 7 ani, în 2013!", subliniază Emanuel Ungureanu.


Ciprian Onofrei

Emanuel Ungureanu spune că va interpela Ministerul Muncii "pentru a opri acest abuz oribil".

"Practic, DGASPC Bacău îl cheamă pe Ciprian la reevaluare pentru a vedea dacă, după 7 ani de la momentul în care au constatat că este orb, în mod miraculos, și-a recăpătat vederea. Nenorociți este puțin spus!", este concluzia lui Emanuel Ungureanu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12169 vizualizari

 • +3 (19 voturi)    
  Articolul se potriveste manusa (Vineri, 28 august 2020, 8:45)

  un domn [utilizator]

  La principiul in legatura cu Mazeta : este sau nu este pro URSS ?
  • +9 (9 voturi)    
   Fantastic! (Vineri, 28 august 2020, 11:47)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Ce i-au facut, incompetentii si inruditii de la DGASPC, omului respectiv, este echivalent cu o condamnare la moarte!! Pe de o parte, daca merge la reevaluare se poate imbolnavi de covid si moare pt ca e diabetic si cu transplante, dar si pe partea cealalta, daca nu merge ii taie astia resursele de trai zilnic si de acoperire a costurilor medicale!
   Eu am cunoscut un procuror care si-a angajat nevasta la un DGASPC din asta... nenorocita aia a stat acolo cateva luni dupa care a facut rost de o adeverinta medicala de la un medic "binevoitor" pe baza careia si-a luat concediu medical pe 3 luni! Ce credeti ca a facut cant s-a terminat concediul medical? Si-a dat demisia!
   Astfel de oameni se invart in puzderia de agentii si directii ale statului!
   • +4 (4 voturi)    
    Descendenții lui Sechelariu (Vineri, 28 august 2020, 12:47)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    Și neamurile lui Hrebengiuc
    Cine altcineva ?
   • +9 (9 voturi)    
    Alt caz real: (Vineri, 28 august 2020, 14:43)

    Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    - Am venit sa ridic certificatul de deces al tatalui meu.
    - Pai trebuie sa vina el sa si-l ia, nu il puteti ridica dumneavoastra.
 • +36 (46 voturi)    
  alta data.. (Vineri, 28 august 2020, 8:47)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... sa dea si el spaga.
  sau se face ca nu vede cand comisia intinde mana?
  • +10 (12 voturi)    
   chiar asa, (Vineri, 28 august 2020, 10:39)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   cu 200 de lei ar avea permis categoria C+E
   • +9 (9 voturi)    
    Cred ca au trecut vremurile alea... (Vineri, 28 august 2020, 11:50)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

    Nu vezi ca acum sunt paranoici si rechiama orbi cu certificate nerevizuibile...! E ca in bancurile cu prosti! Revizuim nerevizuibili! Functionarii nostri publici foarte competenti....
    • +6 (8 voturi)    
     toate astea se intampla (Vineri, 28 august 2020, 13:16)

     varavara [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

     in timp ce zeci de mii de asistati social absolut sanatosi si buni de munca incaseaza lunar ajutorul social in loc sa fie trimisi sa munceasca. Suntem de rasul curcilor.
 • +41 (41 voturi)    
  Nu se întâmplă (Vineri, 28 august 2020, 9:06)

  fokerul [utilizator]

  numai în Bacău, aceşti paraziţi de funcţionari se găsesc peste tot în ţară, infiltraţi în toate departamentele. Asta este consecinţa influenţei politicului in procedurile de angajare unde criteriul competenţei n-are relevanţă. Nu există om în ţara asta care să nu fi întâlnit un asemenea specimen imbecil la ghişee.
  • +7 (11 voturi)    
   Nu cred ca e din cauza pilelor.. (Vineri, 28 august 2020, 10:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   Incompetentii angajati pe pile fac lucrurile si mai grele./ E vina celor din guvern si parlament, care au dat legile.
   • -7 (13 voturi)    
    Exact (Vineri, 28 august 2020, 11:04)

    Je__ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Legile sunt de vina
    Noroc cu aia noi de la USR care de 4 ani in sparlament au avut initiative legislative sa corecteze astfel de aberatii. NOT!!!
  • +4 (6 voturi)    
   corect (Vineri, 28 august 2020, 10:35)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   majoritate pusi acolo din vremea usl.
  • +19 (19 voturi)    
   la fel (Vineri, 28 august 2020, 10:38)

   lambda [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

   am in familie un caz de handicap permanent (nu vorbeste, sta intins la pat, nu poate sta in sezut, nu poate manca singur, cu pampers etc) si de 25 ani (DOUAZECI SI CINCI!) a trebuit sa fie prezent fizic la fiecare comisie din asta, "sa vedem cu ochii nostri, ca stiti cum e... sunt controale".
 • +37 (37 voturi)    
  Pentru ca asa functioneaza statul roman (Vineri, 28 august 2020, 9:07)

  bigbrother [utilizator]

  Cel mai probabil actele acestui om zac undeva prin subsoluri sau au disparut deja mancate de sobolani. N-ar digitaliza astia sistemul nici sa-i pici cu ceara, i-ar lasa fara obiectul muncii, celebrele cereri si declaratii si plimbat din birou in birou pana cedezi nervos. Si ce daca nu vezi sau nu poti merge sau te-ai imbolnavit, la procedura zice ca trebuie sa..

  De proactivitate nici nu poate fi vorba iar online pentru ei inseamna tot offline, sunt deja de notorietate acele anunturi de genul "cererile online se depun la etajul 4".

  Pare de rasul plansul toata povestea asta dar ca cineva patit cu taica-miu va spun ca de fapt e de nervi in batista si bata de baseball, cam asa te fac astia sa reactionezi. Degeaba au salarii mai mari, nu s-a schimbat nimic din lentoarea, lenea si birocratia statului roman, doar ca ei au devenit mai egali ca altii.
 • +23 (33 voturi)    
  Asta e statul roman, asta ati votat 30 de ani (Vineri, 28 august 2020, 9:08)

  emil bobu [utilizator]

  Poate votati cu unii nou-veniti acum, nu tot cu dinozauri.

  Si poate va mai civilizati un pic.
  • -4 (14 voturi)    
   asta vi s-a oferit (Vineri, 28 august 2020, 10:11)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   sa votati timp de 30 de ani. Crezi ca cineva ii vrea cu adevarat pe-aldi lucovid, ciolacu sau barna ? Ii impinge securitatea in fata.
 • +43 (45 voturi)    
  Bataie de joc (Vineri, 28 august 2020, 9:09)

  vodatepes [utilizator]

  Cu ceva ani in urma am avut probleme de sanatate si a trebuit sa ajung la una din acest comisii. Acolo am vazut bataie de joc de oameni. Era sotia uni cetatean care iese amputase piciorul iar comisia a vrut sa il vada. A trebuit sotia sa cheme un taxi si sa il aduca pe brate la comisie desi la usa era afista ca joi comisia are teren. Puteau sa mearga ei la om acasa. Omul era iesit din spital de 2 zile. Tot acolo am vazut o doamna care facea al 3 lea drum intre spital si comisie ca nu stiu ce nu era scris de spital pe documente. Femeia era in stadiul terminal de cancer. Doctori ii spusese ca mai are de trait 3 luni. Cand a vazut ca aia de la comisie ii cereau a 3 oara sa mearga din nou la spital sa modifice nu stiu ce document femeia a inceput sa planga. Era singura si avea acasa 2copii mici. O asa bataie de joc nu am vazut in viata mea . Aceste comisii trateaza bolnavi ca pe niste infractorii. Aceste comisii sunt in subordinea ministerului muncii si nu al ministerului sanatatii asa ca madam de la munca vezi ce se intimpla la acest comisii si ia masuri.
  • +18 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 august 2020, 10:44)

   [anonim] i-a raspuns lui vodatepes

  • +4 (4 voturi)    
   Iegzâstă o iexplicațâie! (Sâmbătă, 29 august 2020, 9:10)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Comisiile astea
   1. iau șpagă la greu
   2. se schimbă membrii comisiei
   3. în consecință nu mai știu care handicapat e pe bune sau e șpăgar
   4. recheamă omul pentru a vedea dacă e cazul să îi mai ceară șpagă sau nu.
   Q.E:D. - Demonstrație în patru pași, ca la geometrie!
 • +34 (34 voturi)    
  romanica (Vineri, 28 august 2020, 9:12)

  bancheru83 [utilizator]

  asta in timp ce sinecuri ceausiste incaseaza pensii speciale luna de luna fara nici un deranj!
 • +21 (29 voturi)    
  Statul român (Vineri, 28 august 2020, 9:15)

  robyzs [utilizator]

  Era o vreme cand Statul român era in slujba cetateanului doar este platit din taxele platite de românul obisnuit dar acum Statul a devenit dușmanul poporului, nici nu-ti doresti sa ai de-a face cu statul unde partidele PSD si PNL si-au pus rudele sa stea degeaba. Exista la stat evaluari? esti motivat sa vii cu idei noi sa imbunatatesti relatia cu contribuabilul?
  • +16 (22 voturi)    
   statul roman n-a fost niciodata (Vineri, 28 august 2020, 10:10)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   in slujba cetateanului.
  • +5 (15 voturi)    
   "Era o vreme cand Statul român era in slujba ceta" (Vineri, 28 august 2020, 10:44)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   va referiti la timpurile lui Dej? btw, nu asa il chema

   sau la Nicu?
 • +6 (20 voturi)    
  aceste reevaluari isi au si ele rolul lor: (Vineri, 28 august 2020, 9:40)

  bancher [utilizator]

  sa depisteze cazurile in care certificatele de persoana cu handicap s-au dat abuziv, doctorii luand spaga pentru a le elibera. Ciprian Onofrei este o exceptie, imi pare rau pentru dansul ca trebuie sa fie pus pe drumuri, dar personal cunosc cazuri in care, la aceste reevaluari, s-au anulat certificatele de handicapat si respectivii au fost declarati apti de munca. La mine la tara era unul incadrat tot ca nevazator, avea pensie de nevazator si sotia pensie de insotitor. M-am mirat sa aud asta, ptr ca respectivul nici ochelari nu purta, ba il vedeam cateodata pe drum mergand linistit, fara baston si fara insotitor. La urmatoarea evaluare s-a dovedit ca nu avea boala respectiva, si i s-a anulat certificatul de handicapat (si pensia lui si a sotiei). Acum injura USR-ul ca i-a luat pensia.. Altii, tot de la mine de la tara, erau declarati pensionati pe caz de boala cu tot felul de probleme locomotorii, desi in realitate nu aveau aceste probleme. Ba mai mult, dupa ce s-au trezit cu pensie de handicapat de la stat, nu mai munceau deloc pe motiv ca sunt bolnavi, si stateau toata ziua la terasa (birt local). Apoi au venit reevaluarile, si toti au ramas fara certificate si fara pensii: sa ii vezi cum s-au apucat iar de munca.
  Deci, pe de o parte imi pare rau de d-l Onofrei, insa pe de alta parte isi au si aceste reevaluari anuale rolul lor. (esti evaluat de alti doctori, alta comisie)
  • +8 (8 voturi)    
   Reevaluari (Vineri, 28 august 2020, 12:06)

   finutza [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Nu stiu care-s procedurile, ce prevede legea, dar reevaluarile sunt necesare, cel putin in cazurile descrise de dv. Banuiesc ca se fac unele la termen, altele prin sondaj si la sesizari. De primele doua nu ma leg, dar in cazul sesizarilor ar trebui sa existe si o raspundere a persoanei care sesizeaza ilegalitatea. Adica, in cazul d-lui Onofrei, cel care a sesizat ar trebui sa raspunda, macar contraventional.
   • +3 (7 voturi)    
    evaluarile se fac anual (Vineri, 28 august 2020, 12:37)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui finutza

    in toate cazurile, indiferent de boala celui evaluat (adica fie ca ai un picior taiat sau ai o boala rara de care auzi doar in cartile de medicina, tot trebuie sa te duci anual la evaluare).
    Da, ii cheama pe toti, si pe nevazatori, si pe cei schiopi, si pe cei cu boli vindecabile.
  • +4 (4 voturi)    
   si (Vineri, 28 august 2020, 18:45)

   mariokempess [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   ce au patit doctorii care au dat acele certificate de handicap?Nimic!
 • +14 (14 voturi)    
  intamplare personala (Vineri, 28 august 2020, 9:40)

  doejohn [utilizator]

  Tata a fost pensionar pe caz de boala, cardiac, a si murit in urma unui infarct la 53 de ani. La aproximativ un an dupa deces, primesc o recomandata in posta pe numele lui. Ingrijorat un pic ca ce poate sa vina recomandat pe numele lui dupa deces, merg la posta sa ridic scrisoarea, aflu si ca era timbrata insuficient si ca mai trebuie sa achit eu diferenta ca sa mi-o dea sau sa-mi spuna de la cine e (adica un fel de scam). Recomandata era de la "comisie" sa se prezinte ca altfel i se suspenda pensia de boala.... No comment.
  • +4 (6 voturi)    
   Si nu ti-au cerut (Vineri, 28 august 2020, 11:05)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

   Sa vii cu certificatul de deces?
 • +13 (13 voturi)    
  Aiurea titlu ... (Vineri, 28 august 2020, 9:43)

  paulbutoi [utilizator]

  " Incredibil " poate fi doar pentru un cetatean care traieste intr-o tara normala .
  In Romanica asta este o situatie obisnuita / normala .
  Vezi explicatiile sefilor Politiei / MAI despre recentele lor intalniri nocturne cu interlopii ...
  Vezi referatul procurorului DIICOT Doru Stoica in dosarul " 10 august 2018 " ...
  Etc ...
 • +8 (16 voturi)    
  Imi pare rau (Vineri, 28 august 2020, 10:27)

  UpNext [utilizator]

  ca nu sunt in linia generala de injurare a administratiei romanesti, dar va reamintesc ca fraudele cu adeverinte, certificate, autorizatii, permise, licente etc. sunt sport national in aceasta tara. In aceste conditii, e normal ca functionarii sa fie foarte prudenti si suspiciosi, uneori exagerand nepermis in defavoarea unor cazuri indiscutabil reale, precum si cel de mai sus.

  Sa nu uitam, deci, ca este vorba de Romania, in special de Moldova...
  • +10 (12 voturi)    
   nu doar in Moldova. (Vineri, 28 august 2020, 10:59)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   Si la mine la tara, in Oltenia, este la fel. E plin de pensionati pe caz de boala sau cu ,,handicap''. De asta spun, aceste comisii isi au si ele rolul lor, mai depisteaza cazurile de bolnavi falsi si le taie pensia. Din pacate se fac multe abuzuri, si si cheama pe toti, chiar si pe cei care nu mai au maini sau picioare (care evident ca nu vor creste la loc, la urmatoarea comisie).
 • +4 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 august 2020, 10:37)

  [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
   eu stiu persoane fara maini (Vineri, 28 august 2020, 11:00)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui

   care se duc anual la comisie...asta e legea, te cheama mereu.
 • +8 (8 voturi)    
  BATAIE DE JOC (Vineri, 28 august 2020, 10:38)

  jidanul [utilizator]

  Cate cretinitati, abuzuri, aberatii si ineptii mai trebuie sa suporte romanii , in general si in special romanii cu handicap real ? Cum sa plimbi un un om cu handicap, cu dublu transplant si orb, de la un laborator la altul, in genral si in special pe aceasta pandemie, ca sa ce ? Daca, Doamne fereste, se infecteaza cu coronavirusul asta ce sanse are sa scape cu viata ? S-a gandit vreo unul din eprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău la urmarile acestei situatii? Cata incostienta si iresponsabilitate exista in creierele acestor angajati ai Statului Roman ? Si oare cate alte cazuri mai sunt in tara ? Conducatorii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, trebuie sa-si dea demisia sau sa fie destituiti din functie urgent ori daca legea este prost facuta atunci trebuie modificata urgent ca sa nu mai existe asemenea cazuri umilitoare care pun in pericol sanatatea si viata romanilor cu handicap.
  • +1 (1 vot)    
   totusi... (Luni, 31 august 2020, 10:29)

   Catalin Nedelcu [anonim] i-a raspuns lui jidanul

   ce am facut eu? Am scris un mesaj pe pagina respectivei directii spunandu-le ca acea comisie trebuie trimisa la psihiatru. raspunsul a fost urmatorul si sincer m-a pus pe ganduri ( daca este asa? ):
   Articolul contine informatii trunchiate si nu ne-a fost solicitat nici un punct de vedere! Am observat ca cel care exarcebeaza situatia este o persoana ce doreste sa isi creeze un capital mai mult politic decat de a se implica in aflarea situatiei reale.
   Domnul ce detine certificatul in cauza, A FOST CHEMAT LA REEVALUARE pentru CA UTILIZEAZA PERMIS DE CONDUCERE AUTO, permis pe care NU A DORIT SA-L PREDEA. Este clar ca cele 2 situatii nu sunt compatibile si nu cred ca exista cineva care ar dori sa se intalneasca in trafic cu un conducator auto ce "vede doar umbre".
   Pentru acuze si limbaj, vom actiona in instanta persoana ce a postat astfel de informatii cat si hotnews.ro.
 • +18 (18 voturi)    
  Clasic Romania (Vineri, 28 august 2020, 10:44)

  feroviarul123 [utilizator]

  Cand am fost in armata am întâlnit o specie stranie de soldați: Soldatul ANC adică apt necombatant. Adică făceai instrucție dar nu luptai. Numai la apv-isti poți sa vezi astfel de idioțenii. Săracii aveau grave probleme de sănătate practic aproape toți au plecat acasă pentru ca le-a fost frica la ofițeri ca mor in unitate. Primul a plecat chiar de la mine din pluton i s-a făcut rău în a doua noapte l-au dus la spital si nu l-am mai văzut niciodată. Altul daca alerga 50 de metri leșina. Când am ajuns la facultate mi-am dat seama de ce totuși fuseseră incorporați : zeci de găligani care nu aveau nici o problema se duceau cu șpaga la comisie si erau scutiți .Deoarece este un procent mic acceptat de scutiți comisiile trebuiau sa-i valideze pe cei bolnavi ca sa le iasă numărul de soldați. La fel si aici toți șpăgarii isi trag pensii de invaliditate si nu au nimic dar trebuie sa le iasă la număr. Deia bolnavii adevărați sunt hartuiți odată ca sa iasă anchetele sociale la număr și a doua oara poate reușesc sa-l scoată sănătos. Jeguri umane.
  • +3 (5 voturi)    
   las-o jos ca macane (Vineri, 28 august 2020, 12:29)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   am vazut si eu ANC-isti
   erau la GAZ-eu, la bucatarie, nu primisera arma si nu faceau nici instructie
   de ce? pentru ca erau niste galigani analfabeti, veniti din varful muntelui, care au vazut prima oara in viata lor incaltari
   • +1 (1 vot)    
    Probabil ca tu (Duminică, 30 august 2020, 8:49)

    feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

    Ai făcut armata la diribau cu alți analfabeți eu am făcut armat la Termen Redus ca am făcut o facultate. Toti colegii mei erau studenți. Ca sa ajungă acolo dăduseră un examen, luaseră BAC-ul deci nu erau analfabeți. Repet am avut 2 la mine in pluton si stiu foarte clar ce probleme aveau.Chiar crezi ca-l clasau degeaba pe unul in prima săptămână din armata? Sau ca-l lua Salvarea degeaba ?
 • +7 (7 voturi)    
  Incredibil (Vineri, 28 august 2020, 11:07)

  hamurabi [utilizator]

  Ce mi se pare important acum este cine si cati vor fi dati afara de la DGASPC ! Daca nu se reactioneaza dur in astfel de situatii nu se va imbunatati nimioc !
 • +5 (11 voturi)    
  ... (Vineri, 28 august 2020, 11:19)

  vitan.sandu [utilizator]

  De ce va mirati!?Pai asta-i tara lui c---t voda! Care de la inaltimea sa fizica si aroganta crede ca o fi avand "ghinion" bietul om! Un cetatean disperat de pe Valea Ariesului a adus-o pe maica-sa pe targa la comisie la Alba Iulia. Si locul unde funcţiona comisia era la 400 metri distanta de sediul Prefecturii!
  Si, ca sa raspund si celor care invoca frauda in domeniu relatez un fapt trait personal: intalnesc pe strada dis de dimineata un cunoscut grabit nevoie mare; il intreb unde fuge, iar el raspunde, la doctorul x. Cunoscand doctorul, psiholog, il intreb ce problema are. Pai se aproprie termenul de comisie si imi trebuie ajutor. Si cum o rezolvi, intreb eu. Misca degetele mainii drepete simuland numaratul banilor. Stiind ca doctorul x avusese un proces pentru luare de mita de care scapase basma curata, am realizat cat de bolnavi suntem cu totii. Si nu avem sanse sa ne facem bine!
 • +7 (7 voturi)    
  Cineva (Vineri, 28 august 2020, 11:55)

  Mitrica [utilizator]

  de la DGASPC ar trebui să plătească cu funcția. Dar cum angajați pe pile, cunoștrințe și relații...(intime) nu vor păți nimic deși sunt incompetenți până la cer. Țara asta trebuie răsturnată și scuturată bine de toți impostorii cocoțați în funcții pe nemerit. Dar cine s-o facă ?
 • +4 (4 voturi)    
  Un functionar (Vineri, 28 august 2020, 12:42)

  ABBV [utilizator]

  prins cu spaga de la un amarat din asta cu certificat definitiv, ar trebui sa faca asa vreo 10 ani timp de 2 ore pe zi munca in folosul comunitati pentru cea mai apropiata asociatie de persona cu handicap.
  Poate ar pricepe de la cine cere bani ...
  Si doi, bataia de joc la adresa persoanelor cu handicap e veche rau. Oameni cu amputatii la care clar nu le mai cresc membrele la loc ....Ajung in comisii de X ori ...
  Statul la stat, daca nu i ajutati ma, macar nu i incurcati sau mai rau.
 • -1 (1 vot)    
  Dar este extrem de simplu! (Sâmbătă, 29 august 2020, 15:30)

  Jegul Cristian Ioan [utilizator]

  Nu-i vorba de trims in gura lupului, de condamare la moarte.
  Este doar o verificareextrem de simpla: DACA omul reuseste sa ajunga la toate acele comisii, este ultra-evident ca NU poate fi nevazator, si isi va pierde dreptul la insotitor!

  Cu ani in urma, functiona deja aceasta procedura de depistare a fraudelor pentru cei ce pretindeau ca sunt handicapati loco-motor: comisia undet rebuiau sa se prezinte o data pe an era la etajele superioare al unor cladiri fara ascensor.
  Daca cineva reuseste sa urce pin acolo, este clar ca nu are nimic, este perfect sanatos - pentru un adevarat handicapat loco-motor ar fi imposibil sa junga pina sus ...
 • +1 (1 vot)    
  astia (Duminică, 30 august 2020, 0:52)

  gopo2016 [utilizator]

  sint Dumnezei din comisiile medicale, care o fac doar pe bani , cu bani inainte ca , prostituatele, niste jeguri umane care nu vad decit banul nu si ce probleme au cei care vin la comisiile lor, merita bagati la puscarie si sa nu mai profeseze niciodata , nici macar pe animale


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by