Un medic de la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Arad este cercetat disciplinar de către conducerea unității medicale după ce a postat pe Facebook imagini cu o secţie inundată în urma ploilor. Lui i se reproșează inclusiv "utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii". Doctorul, care a fost convocat "în vederea desfăşurării procedurii cercetării disciplinare", acuză o "represiune de tip stalinisto-comunist".

HotNews.roFoto: Hotnews

La începutul lunii, fostul Spital Municipal Arad, în prezent secţie a Spitalului Județean, a fost inundat în urma unor ploi torenţiale, iar medicul anatomo-patolog George Pribac a postat pe Facebook imaginile cu Secția de Fizioterapie inundată.

Acum, el anunță că este cercetat disciplinar, fiind convocat de către conducerea spitalului să dea explicații. Medicul a postat pe Facebook documentul prin care este convocat pentru cercetare disciplinară, ca urmare unui referat emis de către managerul interimar al unităţii, Florina Ionescu.

În document, medicului i se impută că a publicat pe contul său de Facebook imagini cu Secţia Fizioterapie inundată. "Aceste imagini precum şi comentariile d-voastră referitoare la investiţiile efectuate de către administraţia locală au fost preluate de către mass-media (...) Faţă de cele precizate vă aducem în vedere că nu aţi respectat următoarele prevederi din Regulamentul Intern al SCJU încălcând: art. 1 alin. 2 liniuţa 8 şi 13 potrivit căruia se interzice tuturor salariaţilor acordarea de interviuri sau declaraţii în numele sau referitor la unitate fără aprobarea conducerii", se arată în documentul postat de doctor pe pagina sa de Facebook.

Medicului i se mai reproşează "utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii". "Personalul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul SCJU Arad precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia", se mai arată în documentul primit de Pribac.

  • "În prezent retrăim vremuri de trista amintire, de represiune de tip stalinisto-comunist, vremuri care speram că nu vom ajunge sa le retrăim, deziderat pentru care s-a plătit cu sânge la Revoluția din '89. Da, astazi aveti dovada faptului ca in Spitalul Județean din Arad este instituit un regim de teroare, de amenințări împotriva tuturor celor care îndrăznesc să arate situația reală a spitalului și modul păgubos în care este cheltuit banul public.
  • Da, in Spitalul Județean exista multe probleme care sunt ascunse opiniei publice, probleme pe care colegii mei le cunosc și prin efortul lor reușesc, cu profesionalism, sa facă față și sa va ofere servicii medicale. Unora le este teama, unii se complac iar alții sunt indiferenți. Îi inteleg deopotriva pe toti, îi rog însă pe cei care sunt loiali spitalului (si nu loiali unei conduceri efemere), cei care iubesc Aradul și Spitalul Județean Arad sa facă un pas în față, sa vorbească și sa le arate tuturor problemele acestui spital. Dacă astăzi continuam cu indiferenta sa ne complacem și sa consideram "ca merge și asa", maine vom ajunge cu toții sa regretam și va fi prea târziu !", a scris medicul.