Universitatea de Vest din Timișoara organizează admiterea 2020 pe bază de dosare, fără examen, la toate facultățile din cadrul instituției de învățământ superior, cu excepția celor vocaționale - Arte și Muzică.

Universitatea de VestFoto: Facebook

„Toată înscrierea se face online. Pentru admitere vom lua în calcul doar bacalaureatul, cu diferite ponderi, funcție de note la disciplinele de bacalaureat, de la facultate la facultate. Candidații nu vor fi obligați să vină la facultate mai devreme de 1 octombrie. Acestă formă nu este una ideală, preferăm examenele clasice. Spre exemplu, la Facultatea de Matematică-Informatică un absolvent de liceu va fi admis în baza mediei de la bacalaureat - cu o pondere de 30% și a notei obținute la matematică la bacalaureat - cu o pondere de 70%”, a declarat pentru HotNews.ro rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

El a precizat că în cadrul Universității de Vest Timișoara, admiterea va fi în baza examenului doar la facultățile vocaționale - Muzică și Arte.

Toate detaliile privind admiterea la facultate 2020, în interviul de mai jos cu rectorii Marian Preda, de la Universitatea din București, Daniel David, de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, și Marilen Pirtea, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Admiterea 2020 va fi pe bază de dosar, fără examen, și la facultățile din cadrul Universității din București, mai puțin Dreptul, variantă luată în calcul și de Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj.