Cotidianul ieșean reporteris.ro a publicat o serie de înregistrări audio în care managerul Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. N. Oblu”, Lucian Eva - fratele celebrului fost procuror Emilian Eva - jignește rezidenții dar și pe profesorul universitar Ion Poeată, despre care spune: „N-aveți ce învăța de la ăsta, e praf și pulbere”.

Lucian EvaFoto: neuroiasi.ro

Lucian Eva este fratele fostului procuror Emilian Eva, care a fost condamnat în primă instanță la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și acte de comerț incompatibile cu funcția. Acesta a fost numit recent director la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca de fostul ministru al Sănătății Victor Costache, pentru a fi demis după numai două zile, în urma articolelor publicate de presă.

Ce-i spune managerul spitalului, Lucian Eva, unui medic rezident străin:

  • „Sunteți căsătorit cu o româncă? Nu? Bun. Luați-vă o amantă româncă atunci să vă învețe corect limba română și după aia veniți frumos și ne prezentați aici cazul”.

Managerul Lucian Eva, către profesorul Poeată: „Ești atât de nătâng!”

  • „Doctore, de unde scoți asemenea formule inventate? (...) Bați câmpii! Măi omule, bați câmpii (...) Inventezi formule (...) Ce-i cu tine, dă-o dracului de treabă, nu mai vorbi prostii (...) Ești atât de nătâng, încât nu-ți dai seama (...) Pune mâna și du-te la pensie (...) Dar nu mai trimite mie hârtii că ești profesor universitar, că nu mă interesează (...) Nu înțelegi nici fizică, nici neurochirurgie, nici medicina (...) Habar n-ai ce-i cu tine (...) Ești confuz și la revedere (...) Nu învățați după el (către rezidenți – n.r.). Nu ascultați ce spune, el nu înțelege neurochirurgie (...) E praf și pulbere. El n-are coloană vertebrală, nu înțelege rolul coloanei vertebrale în existența unei ființe umane”

Dr Ion Poeată a împlinit recent 65 de ani și primise prelungire pe linie profesorală de la UMF pentru a lucra mai departe la Neuro, până la vârsta de 70 de ani.

Lucian Eva a refuzat iar dr Poeată nu mai lucrează de pe 5 martie.

„Ca o concluzie în scandalul Eva-Poeată. Un șef de lucrări de la o universitate privată, care nici măcar nu predă neurochirurgie – Eva, dădea lecții unui profesor plin la UMF – Poeată. Scara valorilor, răsturnată”, a spus o sursă din interior, citată de Reporter de Iași.

Citește articolul integral pe Reporter de Iași.