Pachetele cu mâncare trimise pacientelor de la Maternitatea Brăila sunt preluate de la aparținători în curtea spitalului și duse de către angajați ai unității într-o pubelă de gunoi, scrie debrăila.ro.

Mancare dusă cu pubela in spital, la BrăilaFoto: debraila.ro

Scena a fost surprinsă sâmbătă, în curtea Corpului D al Spitalului Județean de Urgență - Secția Obstetrică-Ginecologie. Rudele pacientelor nu mai au acces în clădire, putând transmite diverse pachete prin intermediul personalului maternității.

"I-am făcut pachet finei noastre, care a născut ieri, pe 20. Mâncarea pe care i-am trimis-o… uitați oameni buni cum li se duce gravidelor. Este strigător la cer! În ce era trăiți? Nesimțire din partea voastră. (...) Pe noi nu ne lăsăți să intrăm, dar în tomberon duceți pachetele la copii de o zi născuți!”, a relatat persoana care a publicat fotografia.

Directorul medical al Spitalului Județean, Alina Neacșu, s-a declarat "șocată”, spunând pentru debrăila.ro că va fi făcută o anchetă internă: "Sunt șocată! Nu am permis așa ceva și este intolerabil. Nu se poate pune problema de așa ceva. Vom face o anchetă. Între orele 16 și 17, aparținătorii pot trimite lucruri de strictă necesitate. Cum am mai spus, ținând cont că ne aflăm în plină pandemie, nu este momentul hranei de acasă. Mâncarea e suficientă. Oricum, repet, așa ceva nu este de tolerat”.