​Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin, a demisionat miercuri după ce au circulat acuzații că suspecților de coronavirus și persoanelor care vor să se izoleze nu le răspunde nimeni din DSP la telefon. Demisia Cristinei Pelin a fost acceptată de ministrul Sănătății, Victor Costache.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Potrivit recomandărilor autorităților, persoanele care consideră că au simptome suspecte, care au călătorit în zone de risc, care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus sau cu persoane care au călătorit în zone cu risc de infectare nu trebuie să meargă singure la medic sau la spital, din cauză că riscă să infecteze și alte persoane, ci să sune la numărul de urgență 112 sau la DSP București / DSP-ul județean, apoi să aștepte să fie preluați cu ambulanța de acasă.

Cetățenii care doresc informații despre virusul COVID–19 (coronavirus) și cum să prevină infectarea pot apela numărul 0800800358, o linie TelVerde înființată de autorități. Cei care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la 112, iar cei care doresc doar să solicite informații despre coronavirus sunt sfătuiți să apeleze linia TelVerde.

În ultimele zile, persoane care au încercat să sune atât la DSP București, cât și la DSP-uri din țară, au reclamat că nu le răspunde nimeni la telefon la aceste instituții.

Direcția de Sănătate Publică București, condusă la acea vreme tot de Cristina Pelin, a mai fost implicată într-un scandal răsunător în urmă cu un an, când i-a eliberat parafă de medic lui Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a pretins că este medic și a operat la 5 clinici private din Capitală. În ciuda scandalului răsunător de la acea vreme, directorul DSP București, Cristina Pelin, a rămas în funcție.