​​Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București a decis să elibereze un etaj întreg pentru pacienții cu coronavirus, după ce a pregătit deja 57 de paturi pentru aceștia, într-un alt pavilion, a declarat luni medicul Emilian Ioan Imbri, managerul spitalului, pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

​​Spitalul Victor Babeș este primul din România care anunță că eliberează un etaj întreg pentru pacienții cu coronavirus.

Măsura a fost luată din cauză că noul coronavirus se transmite foarte ușor, iar pacienții infectați cu virusul trebuie izolați de ceilalți pacienți, a explicat pentru HotNews.ro medicul Simin-Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș.

În țara noastră au fost confirmate până acum 15 cazuri de infectare cu coronavirus, patru cazuri de infectare fiind anunțate sâmbătă, când a fost confirmat și primul pacient bolnav în Capitală. Dintre cei 15 români care au contactat virusul, 5 au fost deja declarați vindecați și au fost externați.

Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție, potrivit autorităților.

Pe teritoriul României sunt în acest moment în carantină instituționalizată 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), iar alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Duminică, autoritățile au anunțat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea bolii, una dintre acestea fiind suspendarea zborurilor înspre și dinspre Italia până pe data de 23 martie, obligativitatea de a intra 14 zile în carantină sau în izolare la domiciliu pentru toate persoanele care se întorc din Italia, China și Iran și interzicerea evenimentelor cu peste 1.000 de participanti.