Sâmbătă au fost confirmate în România 4 noi cazuri de coronavirus, fiind vorba despre două fete de 15 și 16 ani din Timișoara și din Hunedoara și despre doi bărbați de 49 de ani și de 72 de ani din București și din Galați care s-au întors din Italia.

HotNews.roFoto: Hotnews

20.00 În urma anchetei epidemiologice făcute de către Direcția de Sănătate Publică Timiș au fost identificate 20 de persoane apropiate cu care a intrat în contact fata de 15 ani depistată pozitiv astăzi cu COVID-19. La această oră, personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică Timiș se află pe teren pentru recoltarea probelor. În funcţie de evoluţia situaţiei, ancheta epidemiologică va fi extinsă, precizează Grupul de comunicare strategică.

19.21Al 13-lea caz de coronavirus a fost diagnosticat în România, fiind vorba despre un bărbat de 72 de ani din Galați care s-a întors din Italia. Astăzi au fost confirmate 4 cazuri de infecție cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia în 29 februarie. În 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19, a precizat Grupul de coomunicare stsrategică.

În acest context, în 6 martie a fost transportat cu izoleta din locul în care se afla în autoizolare la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase, unde se află în prezent internat.

19.11Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă, după confirmarea noului coronavirus la un bărbat din București, care a venit de la Roma, „zonă necontaminată”, și a ajuns pe Aeroportul Otopeni, că sunt discuții pentru extinderea zonei de restricție la pasagerii din toată Italia.

17.55 Un bărbat din Prahova a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova cu 10.000 lei pentru că a plecat de acasă deși se afla în izolare, suspectat de coronavirus. Autoritățile au fost sesizate de către vecini. Bărbatul plecase până la primărie, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit reprezentanților DSP Prahova, până la această oră, în județ, a fost dată o singură amendă.

17.19Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat sâmbătă după-amiază în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie. Este cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Conform primelor sale declarații, bărbatul - care ar fi venit dintr-o zonă neafectată - a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

17.00 Tinerele diagnosticate astăzi au fost internate la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Conform informațiilor transmise la ora 17.00 de grupul de comunicare strategică, la acest moment sunt în carantină 16 persoane, pentru alte 12.977 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 809 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 798 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

14.47Alte două cazuri de coronavirus (COVID-19) au fost confirmate în România, astfel că numărul persoanelor infectate a ajuns la 11. Este vorba despre două adolescente de 15 și 16 ani din Timișoara și din Hunedoara.

Informațiile transmise sâmbătă la ora 11.00 de Centrul de comunicare strategică:

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus). Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate și externate deja.

În acest moment, cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Starea lor de sănătate se prezintă după cum urmează:

  • Pacienții internați la Timișoara și Craiova nu au simptome și sunt într-o stare generală bună.
  • Pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași au o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră.

Vineri, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgență 112, cele mai multe fiind efectuate din Timișoara - 14. De asemenea, în cursul zilei de ieri au fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cetățenii români din străinătate pot solicita informații la numărul de telefon +4021.320.20.20.

La nivel național se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.927 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu.

Cazuri de infectare cu coronavirus în România:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2. Cazurile 2 - 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. - declarată vindecată pe 5 martie

4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. - declarat vindecat pe 5 martie

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

8. Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

9. Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.

10. Cazurile 10-13 au fost confirmate în 7 martie. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara diagnosticați cu COVID-19.

11. O fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de 6 martie cu infecție cu noul coronavirus.

12. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie.

13. Un bărbat de 72 ani din Galați, care a venit din Lombardia în 29 februarie.