Un cetățean român, rezident în Lombardia, Republica Italiană, a fost depistat cu infecție cu COVID-19, conform informațiilor comunicate de către autoritățile italiene. Conform acestora cetățeanul are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Coronavirus in ItaliaFoto: Profimedia

În țară, trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate, potrivit Centrului de comunicare strategică.

În acest moment, mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu infecție cu coronavirus, ei fiind spitalizați în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel național se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu. Până la această oră au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.