​Test negativ pentru coronavirus în cazul tânărului de la Gorj, primul român din țară infectat. Testul va fi repetat luni. Bărbatul era asimptomatic, iar starea sa de sănătate a fost în permanență bună. El este internat la spitalul Matei Balș, din capitală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comunicat oficial:

  • Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș” că pacientul din județul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de astăzi, testele având rezultat negativ.
  • Reprezentanții institutului au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

România are trei cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. După primul caz de la Gorj, depistat miercuri, alte două au fost confirmate vineri. Este vorba de o femeie din Timiș și un bărbat din Maramureș, care au călătorit recent în Italia.