​Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București a decis să limiteze accesul vizitatorilor din cauză că a mai rămas doar cu un stoc mic de măști de protecție și riscă să nu mai aibă de unde să cumpere alte măști. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a explicat, pentru HotNews.ro, că spitalul a decis încă de acum câteva săptămâni să restricționeze accesul vizitatorilor în contextul epidemiei de gripă, iar aceștia aveau voie să intre în spital doar cu măști de protecție, botoșei și halate de unică folosință. Spitalul a oferit o perioadă aceste materiale, însă unii dintre vizitatori sustrăgeau întreaga cutie cu măști, spune managerul Beatrice Mahler.

Masca medicalaFoto: Hotnews

Acum, Institutul Marius Nasta nu mai poate susține acest consum, nu din motive financiare, ci din cauză că măștile nu se mai găsesc, a explicat managerul Beatrice Mahler.

În aceste condiții, vizitatorii care nu au echipament de protecție nu vor mai putea intra în spital.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este penurie de materiale de protecție în întreaga lume, inclusiv măști medicale, din cauza epidemiei de coronavirus din China și a epidemiilor de gripă sezonieră din această perioadă.

HotNews.ro scria, încă de la începutul lunii februarie, că măștile medicale sunt foarte greu de găsit în farmaciile din România, iar stocurile s-au epuizat în majoritatea farmaciilor din țara noastră, dar și în magazinele online. Ulterior, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este penurie de materiale de protecție, inclusiv de măști, la nivel mondial.

Citește și: