Spitalul din Constanța, unde o femeie a murit după ce a așteptat 16 ore la Urgență, recidivează: Un bărbat a murit după ce a așteptat ore în șir la Urgență, a fost plimbat între spitale și i s-a reproșat că "nu are nimic" și "a venit degeaba"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 14 februarie 2020, 13:03 Actualitate | Sanatate


Spital
Foto: Pixabay
​​Cazul femeii care a murit la Spitalul Județean din Constanța după ce a așteptat 16 ore pe hol la Urgență nu este singular. După ce a aflat din presă despre cazul acestei femei, la începutul lunii februarie, un bărbat din Constanța a povestit pentru publicația locală InfoSud-Est cum tatăl său a murit în toamna trecută la același spital, după ce a așteptat ore în șir pe hol la Urgențe până să fie consultat de medici. Atunci când a fost consultat, într-un final, bărbatului care era în stare gravă și mai avea doar câteva ore de trăit i s-a reproșat, de către personalul medical, că "nu are nimic" și "a venit degeaba", a povestit fiul său.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani suferea de pneumonie și, ca și femeia care a murit la începutul acestei luni la Spitalul Județean Constanța după ce a așteptat 16 ore la Urgență, a fost încadrat ca urgență de cod verde, ceea ce înseamnă, potrivit legii, că ar fi trebuit să fie consultat în maximum 60 de minute de la sosirea la spital.

Pe 26 septembrie, după-amiază, Ștefan Ochiuleț, bărbatul de 70 de ani din Constanța a început să simtă dureri puternice în piept și picioare. Ușor-ușor, a simțit că nu mai poate respira, așa că a sunat la 112. La ora 17:00, ambulanța a ajuns la el acasă, a fost consultat și i s-a spus că va fi dus la spital.

Bărbatul a ajuns rapid la Spitalul Județean din Constanța, pentru că locuia foarte aproape.

De aici, a început calvarul.

Bărbatul a fost lăsat pe targa în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Cu toate că starea lui se agrava văzând cu ochii și nu mai putea respira, bărbatul este lăsat 3 ore pe targă, în fața secției. I se spune de mai multe ori să aibă răbdare să fie chemat pentru a fi consultat.

În decurs de 3 ore, pentru Ștefan Ochiuleț se completează doar o fișă medicală și este încadrat ca urgență de cod verde - ceea ce înseamnă, conform legii, că în maximum 60 de minute de la sosirea la spital trebuie să fii consultat.

Ștefan Ochiuleț este consultat pentru prima dată după 3 ore, dar nu i se face niciun tratament, nu i se fac analize și nu i se spune nimic.

Cum starea sa continua să se agraveze, își sună fiul și îi spune că nu se descurcă la spital și nu este bagat în seamă de nimeni.

Fiul bărbatului ajunge la spital și își iese din fire, intră în biroul unei asistente și îi reproșează că în cazul tatălui său a fost încălcat protocolul de Urgență, care prevede că urgențele de cod verde trebuie consultate în 60 de minute, iar apoi trebuie să înceapă analizele/tratamentul. Timpul de așteptare în cazul lui Ștefan Ochiuleț fusese deja depășit de 3 ori.

Asistenta îi răspunde "într-o doară", după cum povestește fiul bărbatului, că tocmai se face "schimb de tură", acesta fiind motivul pentru care niciun medic nu se ocupă de tatăl său. Fiul lui Ștefan Ochiuleț amenință că va face plângeri către forurile medicale superioare pentru încălcarea nejustificată a protocolului de Urgență.

Asistenta se răstește la el și îi spune: "Asta e situația, nu este suficient personal". Tânărul insistă și spune personalului medical că din cauza lor și a nerespectării protocolului, starea tatălui său se înrăutățește și că vor fi trași la răspundere pentru asta.

Un sfert de oră mai târziu, bărbatul este dus în sala de consultație, dar numai pentru ca medicul de gardă să îl repeadă și să îi spună că "nu are nimic" și că "a venit degeaba" la Urgență, pentru că locul lui era la medicul de familie.

Nici până la miezul nopții, bărbatul nu primește tratament, cu toate că nu putea să respire bine, devenea febril și a început să tremure. În tot acest timp, i se spune că trebuie să mai aștepte și că nu reprezintă o urgență medicală.

După 30 de ore petrecute la Spitalul Județean Constanța, bărbatului i se transmite că analizele "i-au ieșit bine" și că starea sa nu este gravă și nu reprezintă o urgență.

Bărbatul își sună din nou fiul, îi spune că nu se simte bine și că se teme că va ceda.

Disperat, fiul său îl duce, a doua zi dimineață, la Spitalul Militar din Constanța, unde medicul de gardă le spune că starea bărbatului este gravă, dar trebuie să meargă înapoi la Spitalul Județean, unde "există infrastructură medicală superioară".

Spitalul Militar sună la 112 și cere o ambulanță care să îl ducă pe Ștefan Ochiuleț înapoi la Spitalul Județean. Aici, bărbatului care avea să moară peste câteva ore de pneumonie i se spune din nou că starea lui nu este gravă.

Citește continuarea pe InfoSud-Est.

 • Ce spune legea: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru medici și de până la 30.000 de lei pentru spitale, dacă pacienții care se prezintă la urgențe sunt lăsați să aștepte pe hol
Legea prevede sancțiuni pentru cazuri precum cel de la Spitalul Județean din Constanța - amenzi de până la 3.000 de lei pentru medici și de până la 30.000 de lei pentru spitale, dacă pacienții care se prezintă la urgențe sunt lăsați să aștepte pe holul spitalului peste intervalul de timp prevăzut de lege - între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței.

Măsura apare într-o Hotărâre de Guvern adoptată anul trecut, în luna august.

Există 5 coduri de urgențe în funcție de care sunt triați pacienții:
 • cod roșu - resuscitare
 • cod galben - critic
 • cod verde - urgent
 • cod albastru - non-urgent
 • cod alb - consult

Timpii legali de așteptare la UPU sunt cuprinși între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței:
 • pacienții cod roșu (resuscitare) - 0 minute
 • pacienții cod galben (situaţie cu risc major/ status mental alterat/orice durere intensă sau disconfort major) - 15 minute
 • pacienții cod verde (urgent) - 60 de minute
 • pacienții cod albastru (non-urgent) - 120 de minute
 • pacienții cod alb (consult) - 240 de minute

 • Ce prevede Hotărârea de Guvern adoptată anul trecut:

"2. La articolul 22, la alin.(2) partea introductivă se modifică și va avea următorul cuprins:

Art. 22 - (2) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 20.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

a) preluarea pacientului de către personalul UPU sau CPU într-un interval de timp mai lung decât cel prevăzut de reglementările legale în vigoare;

b) reținerea echipajelor de urgență din cadrul serviciilor de ambulanță sau SMURD de către medicii din UPU ori CPU sau medicii de gardă din spital, încălcându-se astfel reglementările legale în vigoare;

c) neanunțarea din timp a sosirii și/sau neinformarea asupra datelor clinice despre starea pacientului și tratamentul aplicat acestuia până la momentul respectiv a personalului din UPU sau CPU de către echipajele care transportă pacienți aflați în stare critică, conform reglementărilor legale în vigoare."


Amenzile pentru depășirea timpilor de așteptare în preluarea pacienților la UPU existau deja în legislație, încă de la adoptarea HG nr. 857/2011, însă valoarea lor se dublează: anterior, personalul medical putea fi amendat cu sume între 500 lei și 1.500 de lei, iar spitalele cu 10.000 până la 15.000 de lei.

Pentru ca medicii și spitalele unde timpii legali de așteptare pentru preluarea urgențelor să fie sancționați, pacienții nemulțumiți pot reclama situația la Direcțiile de Sănătate Publică.

 • O parte dintre medicii urgentiști din România nu vor să mai consulte toți pacienții

O parte dintre medicii urgentiști din România au acuzat, în ultima perioadă, faptul că o mare parte dintre pacienții care vin la urgență nu reprezintă urgențe medicale și și-ar putea rezolva problemele cu o consultație programată din timp la medicul de familie sau la medicul specialist. Unii dintre acești medici merg chiar mai departe și susțin că legea nu ar trebui să mai prevadă ca toți pacienții care se prezintă la UPU să fie consultați de medic, o mare parte dintre ei nefiind urgențe majore, susțin acești medici.

"Să vii să spui că eu vreau să dau bolnavul afară din UPU fără să îl consult este absolut inacceptabil. Închiderea Unităților de Primiri Urgențe în fața oamenilor, în orice formă, va însemna moarte de oameni. Este o cale extrem de periculoasă, noi nu putem să acceptăm acest lucru. Faptul că ne vin pacienți pe picioarele lor nu înseamnă că nu sunt urgențe. Nu sunt urgențe doar cei care vin pe targă. Sunt situații cu care nu putem să ne jucăm, medicina de urgență este plină de capcane", declara recent, pentru HotNews.ro, Raed Arafat, fondatorul SMURD și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19339 vizualizari

 • +23 (25 voturi)    
  in ce tara traim fratilor? (Vineri, 14 februarie 2020, 13:07)

  DiDiRo [utilizator]

  eu o sa pun de batut si ascutit coasa.
  • +12 (12 voturi)    
   stai linistit (Vineri, 14 februarie 2020, 16:30)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui DiDiRo

   malpraxisul e la putere in romania aproape la fel de mult ca spaga, doar ca EXTREM de putine cazuri ajung in presa si daca nu ajung in presa sunt ingropate sub pres!

   culpele medicale NU se platesc in romania... colegiul medicilor si asiguratorii contra malpraxisului au grija de asta!
 • +18 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 14 februarie 2020, 13:15)

  [anonim]

 • +28 (30 voturi)    
  bai nene (Vineri, 14 februarie 2020, 13:16)

  liviu_ [utilizator]

  ahiepiscopu tocmai a fost achitat...
  ccr tot da decizii pro-infractori
  mita e al 2lea nume al acestei tari

  pedepsele in cazul unor astfel de "geresli" DACA sunt, sunt de rasu cursilor (3 luni din salariu, 6 luni cu suspendare etc)...

  concluzia e : romania e tara HOTILOR si a HOTIEI!!! in care nimeni nu plateste pt greselile facute!

  hai sa fim seriosi, daca am avea un gram de creier (eu nu am) ne-am cara din vasu asta care se scufunda ASAP!!! tara asta NU MAI ARE CUM SA-SI REVINA !!! suntem atat de corupti si avem in noi inradacinata atat de bine acceptarea pt coruptie incat tara nu-si va mai reveni vreodata (ma refer tara locuita de romani, daca ne extermina si vin altii o sa-si revina :P )
 • +28 (28 voturi)    
  Simplu (Vineri, 14 februarie 2020, 13:19)

  reiand [utilizator]

  În România din păcate o parte din personalul medical nu înțelege că se află în slujba cetățeanului.

  Niște ani de pușcărie pentru cei implicati și să vedeți cum se transformă toți în niște grijulii. De frică dacă altfel nu merge.
  • +10 (12 voturi)    
   care slujba a cetateanului?! (Vineri, 14 februarie 2020, 16:31)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   nici dupa marirea salariilor la un nivel chiar bun nu se potolesc si tot plicu e la putere!
 • +21 (21 voturi)    
  Toate taxele (Vineri, 14 februarie 2020, 13:19)

  ABBV [utilizator]

  pentru a tine in spate o gasca de ....lipitori parazite. Politia apara infractorul, pe medici .... i doare in cot....la ghiseu esti tratat cu spatele....factori de decizie nu raspund cu nimic chiar daca fac pagube colosale. BOR are imunitate divina, poate fura si intretine relatii ... in liniste. Unde e contractul social ?
 • +20 (20 voturi)    
  Nu acolo a fost Mazăre primar? (Vineri, 14 februarie 2020, 13:19)

  prec [utilizator]

  Nu este un județ roșu? Nu au salarii de Occident medicii?
  Restul nu mai contează, condițiile de bază sunt îndeplinite!!!
  • +3 (3 voturi)    
   Acel *spital* trebuie demolat urgent (Sâmbătă, 15 februarie 2020, 17:51)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui prec

   și în locul lui trebuie făcut un parc.Toți angajații de
   la manager la portar trebuie trimiși să termine
   canalul București-Dunăre.Ăștia nu sunt medici,sunt
   asasini în serie!
 • +8 (10 voturi)    
  Imi cer scuze (Vineri, 14 februarie 2020, 13:23)

  BuzzBuzzard [utilizator]

  Fata de toti constantenii , oameni pe care ii respect pe toti , dar de ani de zile se stie ca Spitalul din Constanta concureaza cu cel din Alexandria, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Craiova pentru cel mai bun spital din Romania !
 • -5 (9 voturi)    
  Dexonline.ro (Vineri, 14 februarie 2020, 13:24)

  mbuican [utilizator]

  Acolo se explica ce inseamna "a recidiva", dragi ziaristi!
 • +19 (21 voturi)    
  Nu vad nici o problema (Vineri, 14 februarie 2020, 13:25)

  Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator]

  Urgenta cod verde inseamna ca medicii au decis deja ca ai trait destul si acum iti dau trimiterea catre un loc cald, un loc cu verdeata. De unde si numele / culoarea urgentei.
 • +15 (19 voturi)    
  Trist (Vineri, 14 februarie 2020, 13:26)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Medici șpăgari și indolenți, care stiu doar sa faca taraboi pentru salarii NESIMITITE: SI un Colegiu al Medicilor complice la asasintaele din Santate. Justitia doarme! Pentru asa ceva Ceausescu a fost impuscat!
 • +14 (18 voturi)    
  . (Vineri, 14 februarie 2020, 13:29)

  albastru de Romania [utilizator]

  niste criminali...

  din pacate mare parte din doctorii ok au plecat din ro,

  a ramas un numar de lepre in spitalele de stat care sunt parte ale acelorsi clanuri.

  PSD-izarea tarii naste monstri
 • +4 (8 voturi)    
  Rromania *te iubesc* (Vineri, 14 februarie 2020, 13:34)

  Zummm [utilizator]

  .
 • +15 (17 voturi)    
  Mai bine închid spitalele (Vineri, 14 februarie 2020, 13:35)

  mr_mojo [utilizator]

  Măcar știi ce ai de făcut: aprinzi o lumânare și chemi rudele.
  • +6 (8 voturi)    
   la cate biserici se contruiesc (Vineri, 14 februarie 2020, 16:32)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

   deja se cam intampla asta...
   dar si acolo e tot cu spaga, dar aia e legala...
 • -13 (21 voturi)    
  Lucrurile s-au rezolvat!!! (Vineri, 14 februarie 2020, 13:36)

  un_moftangiu [utilizator]

  De acum, orice pacient care simte "dureri puternice în piept și picioare" se poate prezenta la orice spital privat... Sanador, Medsana, Regina Maria sau chiar la Polisano in Sibiu si va primi o internare rapida si un loc intr-un salon cu un singur pat. A rezolvat problema domnul ministru al sanatatii...
  • +10 (14 voturi)    
   sarcasm aiurea (Vineri, 14 februarie 2020, 15:25)

   rmos [utilizator] i-a raspuns lui un_moftangiu

   esti sarcastic aiurea. eu in ultima perioada incerc sa evit cat pot de mult sistemul medical de stat. pentru simplu motiv ca este infect! la privat sunt si acolo probleme, dar nu am fost niciodata tratat in halul in care am fost tratat in sistemul medical de stat. e diferenta ca de la cer la pamant intre cele 2 sisteme. si din pacate pot sa spun ca am experienta foarte multa cu ambele. legat de constanta, acum cativa ani, vara, am facut o alergie, din fericire nu a fost ceva grav insa disconfort maxim. am mers la spitalul de stat din constanta, era weekend, si am stat la urgenta ~4-5 ore. nu m-a bagat nimeni in seama si pana la urma am plecat, ce puteam sa fac, am tot intrebat in stanga si-n dreapta daca poata sa ma vada cineva dar am primit de fiecare data acelasi raspuns - asteapta ca pana la urma te va consulta cineva. ca sa compar, vara trecuta am avut o problema cu copiii la mare si am fost la regina maria, spitalul de copii din constanta. ne-au preluat imediat, consultat, luat analize, etc. DECI NU INCAPE COMPARATIE. daca nu exista acel spital de copii regina maria, nu stiu ce faceam, ca am ajuns cu copiii si noaptea. si sa nu spun ca platesc mii de roni lunar la sistemul asta medical de stat si serviciile sunt execrabile. asa ca toti care urlati pe aici ca vai, se privatizeaza sanatatea, va doresc din tot sufletul sa fiti tratati in spitale de stat! va meritati soarta!
  • +5 (5 voturi)    
   esti ticalos si deosebit de inteligent! (Vineri, 14 februarie 2020, 18:55)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui un_moftangiu

   ca orice pesedist!
   nu exista sectii de urgenta in spitalele private dintr-un singur motiv: medicina de urgenta este monopol de stat!
   de urmarit cum au sarit arahat si psd ca stropiti cu apa sfintita ori de cate ori s-a pus problema spargerii acestui monopol!
 • -9 (19 voturi)    
  K (Vineri, 14 februarie 2020, 13:46)

  cartofiprajiti [utilizator]

  demisia ministrului sanatati ...cu tot cu pnl ! nu ei sunt la putere ?
  • +6 (10 voturi)    
   comunismul distruge tot din 47 (Vineri, 14 februarie 2020, 14:56)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui cartofiprajiti

   despre ce brasoave indrugi acolo ?
  • +3 (9 voturi)    
   Grija mare (Vineri, 14 februarie 2020, 15:00)

   john-doe [utilizator] i-a raspuns lui cartofiprajiti

   Ai grija, cartofii aia prajiti te duc pe mana medicilor urgent, indiferent daca este iubitul psd sau nu la putere!
  • +2 (8 voturi)    
   clar (Vineri, 14 februarie 2020, 16:34)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cartofiprajiti

   de vina e guvernu care e de 3 luni, NU ala care e de 3 ani...
   nu mai semnaliza atat de tare ca esti postac psdist te rog!
   • -5 (7 voturi)    
    k (Vineri, 14 februarie 2020, 17:06)

    cartofiprajiti [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    daaa :) de vina e stalin :)))
    • +1 (1 vot)    
     Mah, si aia ca tine sunt de vina (Luni, 17 februarie 2020, 9:51)

     midufi [utilizator] i-a raspuns lui cartofiprajiti

     Vezi ca glumele cu Stalin nu sunt iubite la Moscova, nici la sediul psd.
   • +1 (1 vot)    
    In general (Duminică, 16 februarie 2020, 20:10)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    oamenii se plang cel mai mult de UPU. Acolo vin in urgenta si acolo mor. Cine a inventat acest UPU ? Arafat ! Trageti concluzia.
 • +9 (9 voturi)    
  eu cred ca (Vineri, 14 februarie 2020, 13:59)

  Dan_Nemes [utilizator]

  salariile medicilor inca sunt prea mici.
  Probabil ca au nevoie si de pensii speciale
  • +4 (4 voturi)    
   pai jurnalistii le-au primit (Vineri, 14 februarie 2020, 16:35)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Dan_Nemes

   d c nu si medicii? apoi toti bugetarii ca merita!

   serios acu, pot sa dea si 5k euro la medici (deci similar cu occidentul) daca nu se aresteaza cei care primesc si cei care dau mita, tot o sa se dea spaga in spitalele din romania!
 • +12 (12 voturi)    
  România, sau Contanța domnului Lăzărescu (Vineri, 14 februarie 2020, 14:11)

  LNS [utilizator]

  Plătești un sistem de sănătate o viață, ca apoi să decontezi investiția, care evident are randament negativ. Riscul acestei investiții a fost prea mare.
 • +12 (12 voturi)    
  nu stie ce are e diferit de nu are nimic (Vineri, 14 februarie 2020, 14:25)

  dessik [utilizator]

  Sa spui ca nu are nimic cand nu i-ai putut stabili diagnosticul e curat apel la ignoranta.
 • +9 (9 voturi)    
  Moartea Domnului Lazarescu (Vineri, 14 februarie 2020, 15:03)

  Itsoc [utilizator]

  de cand e filmul ? de prin 2005 ?
  15 ani ? o nimica toata la Romani care lucreaza cu sute de ani pentru a se dezvolta.

  Germania de Vest in anii 60 la 15 ani dupa ce a fost efectiv pusa la pamant era 90% reconstruita si functionala, romanii sunt chiar mai rau pentru ca au enorm mai putini medici decat in 2005.

  Noroc ca avem biserici si catedrale de lux, nu inteleg de ce mai duc bolnavii la spital cand ii pot duce cu elicopterul direct sus pe heliportul de pe turlele catedralei mantuirii neamului, bat popii de 2 ori mega clopotul cu chipul tamaduitor al lui Ciubotea pe el si aia e, esti tanar iarasi.

  Da, asteptati sa se schimbe ceva in Ro, inca nu emigrati, mai dati o sansa, inca 2-3 ani, hai inca un mandat si dupa aia chiar plecati decat daca nu cumva apar altii care sa va promita 1000 de spitale in 4 ani si voi sa-i credeti.
  • +5 (7 voturi)    
   lasa mai (Vineri, 14 februarie 2020, 16:36)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   l-au gratiat pe ips cum naoba il cheama...
   e o zi mare!
   preaslavit fie dommnul si biserica cu a ei preoti in mertzane in timp ce enoriasii mor de foame sau prin spitale!
 • +13 (15 voturi)    
  Astia uneori nu-s medici, is calai! (Vineri, 14 februarie 2020, 15:29)

  V. Istina [utilizator]

  Sa spuna ca „nu ai nimic“, „analizele au iesit foarte bine“ unui suferind aproape muribund... ori esti o nulitate profesional vorbind, ori esti un bou nesimtit si arrogant care decide ca ai trait destul, ca doar ai 70 de ani! Asa ca te trimite acasa, de ce sa-i mori lui acolo cand poti sa mori pe salvare? Se ocupa altii pe urma de hartagorii!

  Uriase ticalosiile astea! Medicii buni s-au cam dus, au ramas sefii si rudele lor, acolo nu e nevoie de competenta, nu te da nici dracul afara, unchiul e directorul spitalului, nasul sef la cine stie ce directie in minister, cumatrul procuror... un cerc larg si complicat de rude, prieteni si tovarasi... La urma, concluzia va fi clara: mortul a fost de vina!
  • -3 (7 voturi)    
   Bine ca tu esti destept (Vineri, 14 februarie 2020, 19:17)

   Kornell [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   In lume a existat un singur medic care a facut sa mearga un paraplegic, a vindecat orbirea si l-a inviat pe Lazar. Si inca pe acela, populatia spalata pe creier, ca si aici, l-a acuzat de malpraxis si l-a pus pe cruce. Uitam, intre el si un hot/ucigas (Barabas - PSD) aceiasi inteligenti l-au ales pe...
   • +1 (3 voturi)    
    "Bine ca tu esti destept" ??? (Sâmbătă, 15 februarie 2020, 0:14)

    V. Istina [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

    Incredibi....Atata poti?

    Ce pasca masii sa raspund la asa ceva?

    "Bine ca tu esti destept"...
    Nici un dram de rusine macar,,, De parca despre niste vorbe scrise la manie pe vreun forum uitat de lume ar fi vorba...

    Bine ma "desteptule"(observi ghilimelele, ca sa fie clar?), care sper ca esti medic la urgente, mor oamenii venind la voi si ii lasati de izbeliste, si v-ati obisnuit cu greaseala si raul incat nu il mai vedeti, credeti ca cei care vi-l arata
    sunt "niste oameni rai", voi doar "faceti ce au facut si ceilalti, dinaintea noastra"

    Daca tu ca medic, chiar crezi ca e in regula ce s-a intamplat batranului astuia, odihneasca-se in pace, atunci trimite-ti parintii, cand se vor imbolnavi, la urgente la Constanta.
 • +5 (5 voturi)    
  intrebare (Vineri, 14 februarie 2020, 16:24)

  ber [utilizator]

  Ce facultate de medicina au absolvit medicii de la Spitalul Judetean Constanta? Daca nu toti, majoritatea dintre ei.
 • +10 (10 voturi)    
  Pacientul este un cod si un numar.. (Vineri, 14 februarie 2020, 16:31)

  bigbrother [utilizator]

  Inteleg faptul ca la urgente este nebunie, am ajuns si eu acolo cu taica-miu si stiu cum este. Medicii sunt stresati, asistentele sunt stresate, daca mai e si vreun pacient sau insotitor pus pe scandal sau vreo gasca de tiganci cu fuste..spectacolul este asigurat.

  Insa problema este foarte veche si medicii sunt primii care ar trebui sa reactioneze, sa vina cu solutii, sa ceara tare si raspicat ca situatia sa se schimbe. Solutii sigur exista, sunt convins ca nu doar la noi se intampla asa..trebuie insa sa fie ceruta schimbarea la unison de catre toti medicii ca politicieni sa inceapa sa asculte.
 • +6 (6 voturi)    
  cetateni nesimtiti! (Vineri, 14 februarie 2020, 18:51)

  Antenistontel [utilizator]

  cand au o urgenta medicala vin sa moara la upu in spital, stresandu-i pe medici si restul personalului, in loc sa rabde demn si sa moara silentios acasa!
 • -6 (10 voturi)    
  Asa Ne trebuie (Vineri, 14 februarie 2020, 18:59)

  Kornell [utilizator]

  Toate sunt prostii populiste- nu se face medicina dictand timpii de asteptare de la guvern. In UK - timp de asteptare mediu 5 ORE. In Canada - timp de asteptare mediu peste 4 ORE - si nimeni nu urla pe internet. In ultimii 15 ani au fost alungati din Ro 20000 medici - care nu s-au intors la asa zisele salarii marite de PSD. Tot in ultimii 15 ani a inceput "vanatoarea de medici" pt asa zise malpraxis, pana la plangeri penale facute de i...oti. Cititi net-ul - in US sunt 250.000 decese evitabile pe an (adica ERORI medicale) - la noi orice eroare este asiimilata rapid ca malpraxis??? si apoi incepe URA. Au mai ramas in Ro doar medicii batrani si cei tineri slabi care nu au plecat. Foarte bine asa, injurati-i, peste 10 ani nu veti avea CUI sa dati spaga (chiar de veti vrea) iar la privat COSTA.
  • +1 (3 voturi)    
   toarna-ti aberatiile altundeva (Sâmbătă, 15 februarie 2020, 0:22)

   V. Istina [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

   Scrii doar dezinformari si tampenii.

   Aberezi urat.,
   • -2 (2 voturi)    
    Cine abereaza??? (Duminică, 16 februarie 2020, 17:54)

    Kornell [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

    Pe net prostul satului, care inainte nu deschidea gura decat baut,de rusine, a devenit influencer - motiv pt care am renuntat la internet (citat aproximativ dupa Umberto Eco). Sunt medic primar pe specialitate chirurgicala de varf, cu peste 25 de ani vechime si cateva mii de garzi - deci cunosc situatia. Pt TOATE cifrele date am statisticile sau linkurile care le prezinta. Inschimb PROSTII SATULUI ma acuza de desinformare, aberatie si tampenie - nu mai spun de minusuri date de cei care nu cunosc/nu accepta realitatea. Unde e dreptatea ? la noi unde pt orice ii acuzati pe doctori in penal (asta TAMPENIE) sau ghiceste autorul: " În penal în lumea civilizată, doctorul poate ajunge doar dacă practică FARA licență, dacă practică cu REA CREDINTA sau când există o neglijență criminală VOITA SI CUNOSCUTA de către medic"
    • +1 (1 vot)    
     de ce aberatii? (Luni, 17 februarie 2020, 1:31)

     V. Istina [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

     Daca esti medic, si pierzi atata timp scriind comentarii pe care putini le vor citi, poate n-ar fi o idee asa rea sa incerci sa propui niste solutii "din interior", decat sa iei apararea unor confrati doar din "solidaritate de breasla".

     Despre prostii satului... nu mi-as bate capul cu ei, mi-as face griji cu saracii de desteptii satului,care ar trebui sa ne salveze, au ramas putini, satui si multumiti si nu prea pare ca le mai pasa de nimic.

     Stiu ca exista medici extraordinari in Romania, mai ales la urgente, chiar daca mult mai putini decat acum 15 ani. Insa povestea din Constanta nu e deloc un caz singular, din pacate. Nu lua apararea unei greseli urate, doar pentru ca ... si aici ma pierzi, poate sunteti obositi, asteptati medalii, pensii speciale... ori recunostinta vesnica? Nu inteleg de ce aperi gresela unui intreg spital care incearca sa-si acopere urmele..
 • +3 (5 voturi)    
  oameni buni (Vineri, 14 februarie 2020, 19:57)

  Coco Whistle [utilizator]

  cereti statistica pe 40 ani, cu cei care au murit, care au fost trasferati si au decedat la o noua locatie. o sa aveti un soc.
 • +2 (2 voturi)    
  de ce nu se intampla nimic?!? (Sâmbătă, 15 februarie 2020, 9:15)

  Mariamoto [utilizator]

  Ce masuri s-au luat in aceste cazuri? A analizat cineva ce s-a intamplat?!? putem spune ca nu o sa se mai intample?!?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by