Zeci de anunţuri prin care se vând vaccinuri antigripale apar pe OLX, iar preţurile variază între 45 și 70 de lei. Medicii avertizează că un vaccin cumpărat de pe internet poate provoca alergii severe pentru că nu există nicio garanţie că a fost păstrat la temperatura potrivită.

VaccinFoto: Agerpres

"Vând vaccin antigripal" / "Vaccin antigripal, predare personală în Pitești" / "Vând vaccin antigripal sezon 2020" / "Vaccin antigripal sezonul 2019-2020, predare personală" - sunt câteva dintre anunțuri.

Prețurile variază între 45 și 70 de lei.

Medicii spun că un vaccin cumpărat de pe internet poate provoca alergii severe, având în vedere că nu există nicio garanţie că a fost păstrat la temperatura potrivită.

"Nu ştiu niciodată ce ne administrăm. Sunt reacţii adverse, în primul rând declanşarea unei reacţii de tip viral, care seamănă de foarte multe ori cu viroza în sine, adică febra de care noi ţinem cont. În primul rând ne gândim la febră şi apoi la simptomatologii respiratorii, reacţii adverse, dar uneori şi reacţii alergice", a declarat pentru Mediafax Gheorghe Enache, medic primar boli infecţioase.

Vaccinul ar trebui procurat numai din farmacii, unde este ţinut la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius.