​Rudele femeii de 70 de ani care a murit după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Urgențe de la Spitalul Județean Constanța, povestesc calvarul prin care au trecut în spital - pacienta a fost dusă la investigații după 12 ore, rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după analize nu a fost preluată de medici. "Mi-a murit efectiv în braţe”, spune fiul femeii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rudele femeii povestesc că sâmbătă dimineaţă ea a început să se simtă rău, acuzând dureri în piept şi abdomen, familia a chemat ambulanţa, iar din momentul în care au ajuns la spital a început calvarul.

"Au adus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul”, a declarat fiul femeii, Constantin Popa, potrivit știrileprotv.ro.

După 12 ore de aşteptare, femeia a fost dusă la investigaţii suplimentare la computer tomograf, la insistențele fiului. Rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după aceste rezultate pacienta nu ar fi fost preluată de medici.

"În momentul în care a fost gata, în jurul orei 19:50, şi analiza imagistică, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct, de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-au luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei", a spus fiul femeii.

El acuză că mai bine de 14 ore femeia a fost ţinută pe un scaun şi că singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o.

"S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe", adaugă fiul femeii.

Familia femeii a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.