Ministrul Sănătății, Victor Costache, a solicitat suplimentarea stocurilor de biocide utilizate pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesar personalul medico-sanitar, după emiterea unei alerte globale de către Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, Ministerul Sănătății păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare.

virusFoto: Hotnews

”În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătății păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus”, arată un comunicat al Mnisterului Sănătății.

Potrivit surse citate, astăzi specialistii Ministerului Sănătății și ai Institutului Național de Sănătate Publică au organizat o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementării la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

”Tot astăzi, ministrul Sănătății, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății pentru biocidele utilizate pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesar personalul medico-sanitar”, mai arată comunicatul.

În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus.