Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu îl va schimba din funcție pe ministrul Sănătății, Victor Costache, care operează la un spital privat din Sibiu: "Nu văd niciun fel de conflict între poziția de ministru și faptul că operează sâmbăta și duminica", a afirmat prim-ministrul. Victor Costache este medic specializat în chirurgie cardio-vasculară și a anunțat, încă de la începutul mandatului său de ministru, că va continua să opereze, în weekenduri, la spitalul privat din Sibiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Domnul ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminica. În loc să se ducă în vacanțe, să se ducă la munte, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care e căutat de pacienți. Pacienții care sunt operați de el își exprimă în mod expres solicitarea de a fi operați de dl. doctor Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contract care e la o sumă minimă. (20512 lei brut pe lună - n.r.) Asta înseamnă o sumă care este... Nu putea să opereze dacă nu era angajat", a afirmat Ludovic Orban.

Primul ministru a mai precizat că ministrul Sănătății, Victor Costache, a consultat Agenția Națională de Integritate înainte de a semna contractul cu spitalul din Sibiu: "Dacă ar fi existat un conflict de interese, cel mai probabil ar fi fost declarat până azi. (...) Nu văd niciun fel de conflict între poziția de ministru și faptul că el operează în continuare ca medic."

Întrebat dacă îl va schimba din funcție pe Victor Costache, premierul a subliniat că nu va cere acest lucru: "Atât timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, cât nu există motive cum să iau în calcul așa ceva?"