Un bărbat care s-a întors din China în urmă cu câteva zile s-a prezentat la spitalul din Bacău, având simptome de gripă, și este trimis la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Bacău, este vorba despre un tânăr de 24 de ani care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile, el acuzând febră inclusiv în avion. El va fi internat în această seară la Institutul Matei Balș. Este foarte puțin probabil să fie infectat cu noul coronavirus", a transmis Ministerul Sănătății.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Ministerului Sănătății, tânărul a revenit în țară dintr-o regiune din China cu puține cazuri de coronavirus confirmate, iar singurele sale simptome sunt febră și tuse seacă.

Medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului "Matei Balș", a declarat pentru HotNews.ro că pacientul va ajunge astăzi la unitatea medicală din Capitală pentru a fi testat.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Bacău, este vorba despre un tânăr de 24 de ani care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile, el acuzând febră inclusiv în avion.

"Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb, a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, potrivit desteptarea.ro.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a afirmat luni că riscul ca această afecțiune să ajungă pe teritoriul României este redus. El a mai spus că nu există niciun caz pe teritoriul României, iar "lumea trebuie să stea liniștită".

Ministerul Sănătății a anunțat că au existat alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă au fost infirmate.