"Trebuie să terminăm cu această trăsnaie, pentru că atunci când punem diagnosticul de gripă, este clar. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să îi spui ce ai. El va spune: ai gripă clinic. Acum, moda asta că facem teste de dimineaţă, la prânz şi seara şi bombardând camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Ca atare, recomandarea mea clară este: staţi acasă, căutaţi-vă, sunaţi medicul de familie. Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! 80 la sută dintre ele sunt pozitive real şi 20% sunt fals negative. Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi? Că nu aveţi gripă când aveţi şi nu vă trataţi?", a explicat miercuri Adrian Streinu-Cercel, la Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.
El a afirmat că în prezent toate spitalele de pediatrie din Bucureşti trimit copiii la Institutul "Matei Balş" ca să fie testaţi de gripă.
"Să intrăm într-un cadru natural şi să ne vedem de treaba noastră. În fiecare an este gripă. De ieri şi până astăzi, la 'Balş', au fost 141 de pacienţi. Toţi aveau gripă. Aseară, la ora 20,00, erau 50 de copii trimişi de la un spital din Bucureşti pentru test de gripă", a adăugat Adrian Streinu Cercel.
- Ministerul Sănătății: A început sezonul gripal
Săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale, potrivit Ministerului Sănătății.
Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.
Ministerul Sănătății atrage, de asemenea, atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.
Ieri, Direcția de Sănătate Publică a municipilui București a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unități de învățământ din București.
De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.
Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului, subliniază Ministerul Sănătății.
Ca degeaba stii ca au facut unii gripa, dar nu stii cu ce sa te aperi la anul.
Si oricum ar fi trebuit sa faceti mai multa publicitate vaccinurilor si sa le aduceti in tara la timp!
degeaba va spalati pe maini, degeaba mancati sanatos, degeaba faceti sport etc. va nasteti toti bolnavi si singura solutie este sa va faceti setul complet de 50 de vaccinuri, in fiecare an. si nu cele produse in Romania. nu, cele importate. eventual expirate si refuzate de nemti si francezi din cauza de compusi periculosi.
noi nu garantam ca n-o sa va creasca doua capete, 12 degete si c-o sa va ramana copiii legume ! asta e ! e spre binele comunitatii.
Este o stire excelenta!
Olivia ne-a spus clar, vaccinurile contin mercur si aluminiu, ca sa ne omoare Big Pharma si sa obtina cat mai mult profit pe seama noastra!
Nimieni nu are nevoie de vaccinuri, remdiul universal este mamaliga vartoasa!
Pe timpul comunismului, era binecunoscut un film:
"Maskwa nu crede in lacrimi"!
Parafrazand, am putea spune acum ca:
"Romania profunda nu crede in vaccinuri!"