​Falsul medic Matteo Politi a fost trimis în judecată, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, el fiind acuzat că a exercitat fără drept profesia de doctor și a indus în eroare mai multe persoane, pe care le-a operat. Potrivit oficialilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, italianul este acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor.

HotNews.roFoto: Hotnews

În rechizitoriul procurorilor, citat de Mediafax, se arată că, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra în București.

În aceeași perioadă, bărbatul a indus în eroare nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat și a primit, în schimb, sumele de 13.880 de lei și 10.150 de euro.

În septembrie 2018, Politi a păcălit alte două persoane, respectiv doi medici, cărora le-a spus că în scurt timp va fi proprietarul unei clinici, deși știa că acest lucru nu se poate întâmpla. Italianul i-a determinat pe cei doi doctori să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă, al cărui administrator era, încasând suma de 13.896 de lei. Banii reprezentau chiria pentru trei luni de utilizare a cabinetului din cadrul acelei clinici.

Mai mult, în martie 2018, italianul a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-i coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

Acuzațiile nu se termină aici, pentru că procurorii au stabilit că Politi a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals.