Un bărbat de 76 de ani a murit din cauza gripei la spitalul municipal din Hunedoara, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică din Hunedoara. Este al treilea deces cauzat de gripă în acest sezon, după o femeie de 47 de ani din Buzău și un bărbat de 54 de ani din Dâmbovița.

GripaFoto: AGERPRES

"Din păcate, primul caz de deces (din județ - n.red.) a fost înregistrat - gripă tip AH1N1, la o persoană de 76 de ani, de sex masculin. Pacientul era internat în Spitalul Municipal Hunedoara, nevaccinat şi cu alte afecţiuni. Bolnavul a primit tratament antiviral", a precizat Cecilia Birău, medicul şef al DSP Hunedoara, citată de Agerpres.

Potrivit datelor statistice, în săptămâna 6-12 ianuarie, în judeţul Hunedoara au fost consemnate 958 de persoane care au suferit infecţii respiratorii acute, dintre care 314 au fost bolnave de pneumonie, iar pentru 151 a fost nevoie de internare în spital.

În judeţ au fost vaccinate gratuit împotriva gripei 31.840 de persoane, cu aproape 5.000 de oameni mai mult faţă de sezonul rece trecut.