Chirurgul Vasile Cândea, fost președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și al Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, a murit la vârsta de 87 de ani.

Vasile CandeaFoto: AGERPRES

Vasile Cândea a fost și membru PDSR (actualul PSD), el fiind ales deputat de Teleoramn în legislatura 1996-2000, pe listele acestui partid.

"Regretăm trecerea în neființă a reputatului general (r) prof.dr.Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, autorul a peste 750 de lucrări științifice, comunicate și publicate în reviste de specialitate din țară și de peste hotare sau la congrese, simpozioane naționale sau internaționale", arată Ministerul Sănătății.

"Prof.dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârșit, dascăl pentru mai multe generații și medic iubit de pacienții săi, care a salvat mii de vieți. Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor. Transmit condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească!", este mesajul transmis de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în numele instituției.