Roxana Stroe a fost numită, marți, de ministrul Sănătății, Victor Costache, în funcția de președinte interimar al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Numirea vine la câteva zile după ce Victor Costache l-a demis pe Marius Daniel Șișu, numit de fostul guvern, în februarie 2019, președinte interimar al ANMDM cu toate că picase examenul de admitere la Facultatea de Farmacie cu mai puțin de un an înainte.

Sistem de verificare a medicamentelorFoto: Hotnews

Roxana Stroe va ocupa această funcție temporar, până la organizarea concursului pentru desemnarea unui nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale de la sfârșitul anului 2010. În prezent ocupă functia de coordonator al Directiei Farmacovigilentă și Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilenta si Managementul Riscului al Agenției Europene a Medicamentului, iar din martie 2019 membru al board-ului Agenției Europene a Medicamentului.

Pe perioada mandatului interimar, Roxana Stroe va avea în atribuții realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, dar și organizarea strategiei pentru desfășurarea în mod transparent și corect a concursurilor de președinte și vicepreședinte pentru această instituție, precizează Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății i-a solicitat noului președinte al Agenției Naționale a Medicamentului ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei instituții să fie validată cu reputați specialiști din domeniu.

Agenția Națională a Medicamentului este una dintre cele mai tehnice instituții din domeniul medical și este cea care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România. De asemenea, Agenția Națională a Medicamentului ar trebui să monitorizeze permanent stocurile de medicamente din țara noastră, în condițiile în care medicamente esențiale lipsesc adesea de pe piața din România.

Citește și: