​Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune, după moartea pacientei care a fost arsă în sala de operație la Spitalul Floreasca, că speră "să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă".

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa Ministerului Sănătății a transmis condoleanțe familiei îndoliate a pacientei, "victima acelui nefericit eveniment, care a decedat în această seară, la ora 19:50".

Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, pe data de 22 decembrie, a murit duminică seara, la ora 19:50, a anunțat Ministerul Sănătății. Femeia în vârstă de 66 de ani, care a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferea de cancer pancreatic, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în sala de operație și era în stare critică după incident.

Electro-bisturiul folosit în cazul pacientei de 66 de ani care ar fi luat foc în timpul unei operații la spitalul Floreasca avea interdicția de a fi utilizat în combinație cu biocidul folosit, a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Informația privind incidentul grav petrecut la Spitalul Floreasca a fost făcută publică sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă la spital.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece existau suspiciuni privind mușamalizarea cazului de către spital. Costache a mai afirmat că este surprinzătoare atitudinea unor chirurgi de la Spitalul Floreasca, care refuză să coopereze cu echipa de control.

Citește și: