​Medicii afiliaţi la Sindicatul Promedica şi USMR - Alianţa Medicilor i-au transmis, luni, o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Victor Costache, în care afirmă că, prin lipsa de comunicare în problema limitării sporului pentru condiţii vătămătoare, acesta i-a dezamăgit.

Protest medici (arhiva)Foto: AGERPRES

"Domnule ministru Victor Costache, noi, cei din sistemul sanitar, ne-am bucurat că un medic tânăr, dintr-o generaţie care a avut mai puţine tangenţe cu viaţa politică pre şi post-decembristă a ajuns ministru, un medic cu o reputaţie solidă, neerodată de suspiciuni de plagiat şi ascensiune profesională nelegitimă. Cu toate acestea, ne-aţi dezamăgit, prin lipsa de comunicare. Nu este normal ca un premier să explice decizii într-un domeniu în care nu este specializat, înaintea ministrului de resort. Nu este normal ca un ministru de resort să nu iasă din turnul de sticlă şi să nu discute cu cei pe care îi păstoreşte. Dacă afilierea politică a unor sindicate reprezentative este jignitoare pentru noţiunea de 'sindicat', nimic nu vă împiedică să discutaţi cu cele neafiliate politic!", afirmă cadrele medicale în scrisoarea deschisă citată de Agerpres.

Medicii îi cer ministrului Sănătăţii să explice viziunea lui legată de viitorul salarizării în domeniul sănătăţii şi de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, pentru că "în acest moment totul este o nebuloasă".

"Cu atitudinea pe care o aveţi în acest moment daţi impresia că vă ascundeţi, că fugiţi de dezbateri. Personalul medical aşteaptă dialog, transparenţă, colaborare. Vă rugăm să rămâneţi un om al sistemului sanitar! Vă rugăm să explicaţi viziunea dumneavoastră legată de viitorul salarizării în domeniul sănătăţii şi de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, pentru că în acest moment totul este o nebuloasă. Personalul medical aşteaptă comunicare, transparenţă, colaborare!", mai arată reprezentanţii Promedica şi USMR - Alianţa Medicilor, în scrisoarea deschisă.